Sofie anbefaler

Skal ikke stå på humoren...

I går var jeg og Baby Agnes så heldige at vi fikk pakke fra den kommende tante Heidi! 



Men hva var inni pakken? Jo, ifølge søster "en ting som passer perfekt til deg!"  Javel ja.





Pappa'n syns også det var en god bok!

Haha, jeg har aldri ledd så mye av en bok før! Helt sant. Men jeg ble egentlig litt usikker; er det en barnebok, eller en voksenbok kamuflert som en barnebok? Vet ikke heeelt om jeg vil at Agnes' første ord skal være "Bæsj"...

 

Flere som har lest boka?

 

♥ PS! Om du ikke allerede er med, heng deg på Give-awayen min HER! 

 






 


En skal tidlig krøkes...

...som god sangfugl skal bli. (Her må mine foreldre gjort noe galt..) 

Like før jul mottok jeg en koselig pakke i posten. Den var fra Barnebokforlaget og innehold to forskjellige sangbokser med SingSang-kort. Den ene var julesanger og den andre vanlige barnesanger. Den med julesanger har jeg allerede gitt vekk i en Give-Away, men den med andre kjente barnesanger gleder jeg meg til å bruke til vår lille frøken ♥



Jeg har kommet til uke 23 og det er nå den lille babyen i magen for alvor begynner å høre! Jeg har lest mange steder at barnet kan kjenne igjen både stemmer og sanger som ble spilt mens det var i magen, så hvorfor ikke prøve? 

Denne boksen inneholder kjente barnesanger, og er beregnet på de aller minste barna. Så snart lille babyen vår kommer til verden ønsker jeg at hun skal bli introdusert for sang og musikk, både i lek og gjerne som sovemedisin, så da er det nok ikke dumt at mor får noen jukselapper til å bruke. Det er noen år siden jeg sang barnesanger! Og at kortene er solide og har fine bilder gjør jo heller ingenting. Disse kan lille Agnes herje og leke med så mye hun vil!

 

Har du brukt SingSang til dine barn?

 

 

Sponset 

Tips: Fin nettbutikk!

For noen dager siden tipsa venninna mi, Sandra, meg om en nettbutikk hun hadde kommet over. Det var mens de enda hadde salg, så der var det mange fine (og rimelige!) ting å hente. Så da gjorde jeg det. 





En fin liten teboks og søt mugge i emalje, pluss en lekker kakeboks. De to første ser passe gamle og slitte ut, og sklir rett inn i stilen på kjøkkenet vårt. Nå angrer jeg bare på at jeg ikke bestilte sukkerboksen i samme stil som teboksen. Kakeboksen var så nydelig at jeg ikke greide å la være å klikke den hjem. Baking har jeg verken kunnskap eller interesse av, så det begrenser seg til Toro-posen i bakgrunnen, men de smaker sikkert godt de også! 

 

Nettbutikken heter Linneas Handleri, og de har så utrolig mye fint av interiør, oppbevaring, leker og gaver!  Hadde jeg hatt tusenvis til overs til interiør og stæsj hadde det ikke vært tvil om hvor pengene hadde gått.

Se bare her...


...og dette er bare et lite utvalg! Hadde jeg hatt mitt eget, store hus hadde jeg shoppa meg blå, men det får nok vente litt. Men, en liten fugl sa til meg at Baby Agnes sikkert hadde blitt glad for den søte uglebamsen. Kjenner det er litt fristende å bestille mer! Ihvertfall den nydelige, kremhvite kjøkkenvekta. Da jeg bestilte fantes den bare i svart, men når de har den i denne fargen er jo saken en annen. Rimelig var den også, bare 349 kr!

 

Har du hørt om denne nettbutikken før? 

Fant du noe du likte? 

 

 

Gjør som Kongen jeg...

Etter hvert har det blitt mange barn rundt meg, både i familien og hos venner. Rett som det er kommer det en fin tegning fra gullungene, men etter hvert; hvor skal man gjøre av alle? Etter et halvt år på kjøleskapet har det kanskje kommet en ny som skal få henge oppe en stund. Men man kan jo ikke kaste dem ♥





Så, jeg gjør som Kongen og Statsministeren jeg; samler dem i en plastlommeperm!



Plastlommepermen fant jeg på Norli og kosta rundt 90 kr, og her er det plass til maaange tegninger!

Tenk så koselig å finne dem igjen om en stund og se hvor flinke de var å tegne når de var 5 år. Tror jeg begynner å bli alvorlig sentimental, må være graviditeten som gjør det...

 

Samler dere på barnetegningene dere får? 


 

Et lite juletips

Nå er alle julegavene pakket inn og de som skal sendes er klargjort. Litt i siste liten kanskje, men de kommer ihvertfall frem til jul!

Jeg tenkte jeg skulle tipse om en ting jeg har begynt å bruke denne jula, nemlig gaveposer og gavebokser. De jeg har kjøpt er fra Clas Ohlson, er nesten gratis (10 kr stk), og gir gavene det lille ekstra - ihvertfall utenpå!





Gavene ser plutselig veldig american og eksklusive ut, det kan vi like! Så får vi bare håpe innholdet står til forventningene også... Jeg kan avsløre at begge gavene på bildet skal til noen som jeg vet leser bloggen, så det er bare å begynne å gjette!

 

Er du ferdig med alle julegavene, eller må du innom Clas en tur kanskje..? ;)


 

Finn riktig størrelse for deg!

Pupper. Vi elsker og hater dem, men gjør vi det beste ut av dem? 

OK, alt med måte. Størrelse 102 ZZZ er kanskje ikke noe å strebe etter? (Bildet er lånt herfra)

 
Dette er de vanligste feilene vi gjør når vi er på BH-shopping; 

  • Hvis puppene tyter ut av bh-en må du gå opp i størrelse på cup'en.
  • Hvis det er bulker i bh-en kan du gå ned i størrelse.
  • Får du valker på ryggen er det vanlig å tenke at bh'en er for liten, men sannheten er faktisk at den er for stor. Først når du får en mindre størrelse rundt kroppen som blir plassert lavt nok der den skal være, vil valkene forsvinne.
  • Hvis stroppene detter ned betyr det bh-en er for vid rundt kroppen og du trenger en mindre størrelse.

 

 

Jeg fulgte rådene sist jeg var på undertøysshopping og gikk plutselig fra en ubehagelig (og veldig feil) 80A til en superlekker og komfortabel 75 B/C. Jeg føler ikke bare at den er behagelig å ha på, men holdningen blir bedre, og klærne sitter mye finere. Ingen bulker, valker eller stropper som sklir ned fra skuldrene.

Prøv disse tipsene neste gang du er på shopping!
 
Er du flink til å finne riktig størrelse? 


FiloSofie

I løpet av ferien ble jeg plutselig så glad i å lese bøker. Paulo Coelho er herved min nye favorittforfatter.

Bildet er lånt herfra.



Jeg elsker måten han formidler tanker og følelser på. Det er akkurat slik det står om bøkene; de kan endre måten du tenker på, både om kjærlighet og livsvalg. Han skriver mye om kjærlighet, og i nesten alle bøkene hittil har det vært hovedtema. Han skriver også om hekser og magi, men kjærligheten ligger alltid til grunn for valgene de tar. Jeg tar meg selv i å reflektere og filosofere mye, og jeg blir ofte tankefull når jeg leser bøkene hans.




Hittil har jeg lest fire bøker av ham, men den femte er allerede lånt, Valkyriene. Jeg har lest alle bøkene (utenom Alkymisten) på engelsk, og anbefaler det virkelig. Språket er veldig lett og greit å forstå, og jeg tror du fort kan miste mye av magien i språket under oversettelsen. Aller helst skulle jeg vel lest det på originalspråket, men siden jeg ikke er så stødig i portugisisk får det bli engelsk.

Etter at jeg kom hjem fra ferie, derimot, har det ikke blitt like mye lesing. Tror det kan ha noe med at jeg plutselig ikke bruker åtte timer av dagen på en strand, og sovner før jeg rekker  å legge hodet ned på puta... ;)

Boka var alltid med på stranda, jeg hadde kjeda meg ihjel uten!

Har dere lest noe av Paulo Coelho? Eller har dere en annen favorittforfatter?


Jeg tenker nok du skjønner det sjøl

Idag har jeg  vært innom biblioteket og lånt meg en bok. En lite hyggelig bok. Jeg gruer meg til å lese den, men samtidig vil jeg så inderlig lese. Jeg vil vite hva som får folk til å være så fæle. Jeg har kommet til kapittel tre, og jeg har allerede en vond klump i magen.

 

Boka handler om Christoffer som ble mishandlet til døde av sin egen mor og stefar. Han ble bare åtte år. "Ingen" hadde sett hva som hadde foregått, og når Christoffer ble spurt om hvor alle skadene han hadde kom fra, svarte han Jeg tenker nok du skjønner det sjøl...


Har du lest boka om Christoffer?

 


Jeg reiste alene...

Forrige helg var jeg og en venninne på kino og så Jeg reiser alene, og det har jeg jo helt glemt å fortelle dere om! Filmen var helt fantastisk! Jeg var litt redd jeg hadde for høye forventninger, men det var det ingen grunn til. Det var en av de desidert beste filmene jeg har sett de siste årene (siden Mannen som elsket Yngve kom..?) og jeg koste meg gjennom hele filmen, det samme gjorde min filmnerd-venninne (Sorry, B!), og det må jo være et godt tegn? Noe av det jeg likte så godt med Yngve-filmen var musikken, og heller ikke denne filmen skuffer. Her var det massevis av god musikk fra bl.a. Kaizers orchestra, Bob Hund, Pulp og The Pixies!

På slutten av filmen ble det dessuten århundrets tårefontene fra oss to... Verdens fineste sang, etterfulgt av "Jeg er glad i deg, pappa!" fra en åtteåring ble visst for mye for oss, så vi ble sittende igjen i kinosalen etter at filmen var ferdig, måtte jo hente oss inn igjen...


Kaizers Orchestra - Hjerteknuser



Det er noe med den mannen her. Ikke obvious kjekk, men akk så kjekk likevel!

Har du sett filmen? Likte du den?

 

 

Klestips for lave jenter!

Jeg, med mine 156 cm, burde absolutt vært flinkere til å kle meg etter høyden min. For noen dager siden fant jeg en artikkel på kk.no hvor nydelige, lille Eva Weel Skram gir tips til hvordan en skal kle seg etter høyden sin. Hun er bare 160 cm høy, så hun vet hva hun snakker om.

Hvem skulle tro hun bare er 160 cm? (Bildet lånt fra kk.no)


Her er Evas beste tips:

♣ Unngå lengder som kapper av midt på leggen, og hvis du gjør det, så bruk alltid mørke strømper til, slik at skoen og strømpebuksen nesten går i ett

♣ Bruk korte skjørt med høyt liv

♣ Bruk alltid høye hæler

Bildet er lånt fra kk.no

For at ikke beina dine skal krepere helt etter et par timer med høye hæler har Eva et tips! Party Feet, geleputer til å legge i skoene! Funker visstnok som bare det! Noen som har prøvd?

Bildet er lånt fra kk.no


Noen klær gjør deg både lavere, tjukkere og bleikere, så hvorfor ikke bli litt mer bevisst på valg av klær og ikke kun på hvordan en kan bli så tynn og høy at en passer inn i catwalk-klærne? Ærlig talt, er det noen som passer inn i dem?

 

Er du bevisst på hvordan du kler deg?

Har du flere tips til lave jenter?

Jeg reiser alene

11. februar 2011 skal jeg på kino. Da kommer nemlig oppfølgeren til en av mine favorittfilmer, Mannen som elsket Yngve, filmen Jeg reiser alene som er bygd på boka Charlotte Isabel Hansen av Tore Renberg. Jeg elsker den første filmen og den har den beste filmmusikken du kan tenke deg! The Cure, Stone Roses, R.E.M og The Buzzcocks. Har du ikke hørt om dem sier du? Prøv, helt utrolig mye kult!



De fleste har kanskje sett filmen om Jarle Klepp (som da er mannen som elsket Yngve, for de som ikke har sett den), og i slutten av Yngve-filmen var de på fest hvor Jarle havnet til sengs med en ung, søt snuppe. Charlotte Isabel er resultatet av den natten, og filmen tar for seg historien 7 år og 9 måneder etter festen. Jarle får plutselig vite han har en datter, som skal komme å bo hos han en uke mens mora er i syden, og det går jo ikke problemfritt for seg...
Resten må dere se på kino, eventuelt lese boka, jeg skal ikke avsløre mer!

Sjekk ut traileren!

Deilig hårkur!

Nå som det går mot kaldere tider trenger hud og hår mer oppmerksomhet. Håret mitt er av den typen som trenger en runde med både volumtang og rettetang for å kunne se presentabelt ut. Det er forholdsvis glatt, men "bølger" seg hit og dit, på en mindre pen måte. Vanity? Ja, men jeg liker å se bra ut på håret. Er jeg stygg på håret, blir resten stygt også. Ihvertfall, oppmerksomhet til håret! Jeg har ikke alltid vært like flink med hårkurer, selv om jeg har kun gode erfaringer med det. Jeg bruker alltid varmebeskyttende spray eller krem til håret, og etter at jeg begynte å bruke det har jeg merket stor forskjell på håret. Det ser ikke så "tjafsete" og slitt ut, og holder fasongen mye lengre. Jeg har brukt en spray fra Joico og en krem fra KMS, men det kan jeg fortelle om en annen gang...

Når jeg bodde i Trondheim bodde jeg i kollektiv sammen med en frisør, og heldig som jeg var kom det av og til et og annet produkt innom min dør også. Et av dem var KMS moistrepair overnight mask. Det er en hårkur som du har i nyvasket, tørt hår om kvelden, som ikke trenger å skylles ut neste morgen. Det er en liten tube, 20 ml, og det har holdt 4 ganger til mitt hår, som er forholdsvis kort. På tuben står det at du skal bruke en hel tube til langt hår, og en halv til kortere, men det hadde blitt altfor mye til mitt.



Morgenen etter at jeg har sovet med masken er håret helt fantastisk! Mye mer volum, kjennes mye sunnere og trenger veldig lite styling. Ingen behov for volumtang og etter et lett drag med rettetanga så var jeg klar!

KMS moistrepair overnight mask selges på i 4-pakninger og koster alt fra 119 kr (på blivakker.no) og opptil 400 kr i frisørsalonger. Ikke bare gjør den godt, den lukter deilig også! Lukter ikke så veldig mye, men nok til at du får den luksuriøse frisørfølelsen. Absolutt verdt å prøve om du har flatt hår som krever litt jobbing før du går ut døra!




hits