Mjau!

Oppdatering om DB-pusen min

For et par måneder siden fjernadopterte jeg en pusekatt fra Dyrebeskyttelsen; Mando. Les mer om det HER. Han er en pus som bor hos DB i Oslo, og hver måned betaler jeg 50 kr slik at han får mat og ellers det han trenger. 

Men, for litt siden fikk jeg et brev fra Mando...

Mando har fått eiere! Det betyr at jeg har fått en ny pus som er "min". Hils på Gosty;


En ny pusekjekkas til å henge på kjøleskapet!
 

 

Kunne du tenke deg å fjernadoptere en katt fra Dyrebeskyttelsen? Se hvordan du kan gjøre det HER.

 Ettåringen vår!

Idag er det ett år siden de sju små kattungene kom til verden her hos oss. Fødselen starta i fem-tida på morgenen, og rundt klokka åtte hadde vi sju friske og fine kattunger.

Jeg blogga bilder av dem samme dag, (som du kan se HER) og da var det mange som smelta. Kanskje ikke så rart, kattunger er jo noe av det søteste i verden! ♥Alle kattungene har fått gode hjem, bortsett fra èn. Han har fått et godt hjem han også altså, men han har aldri flytta ut - han bor her hos oss og heter Vinter. Hipp hurra for ettåringen!

Vinter-pusen en dag gammel 


2 mnd gammel og veldig nysgjerrig på alt!


4 måneder gammel, og fortsatt et barnslig sjarmtroll!

 

Og tilslutt; Ett år gammel, men aldri for gammel til å leke med den nye rotta si!


Bursdagsgave? Til meg? 


Angrip! 

 

 Hipp hipp!

 

 

Stakkars lille pusegullet mitt

Idag har jeg vært i byen å handla litt stæsj til baby og litt til meg selv. Skriver litt mer om det senere... ♥

Jeg skulle gjerne shoppa i bøtter og spann, men det ble kun det viktigste (og kjedeligste) idag. Vi fikk plutselig en litt uforutsett utgift rett før helga. Snö-pusen kom haltende inn med en blodig fot og freste og knurra om vi skulle ta på henne, så da var det bare å ringe dyrlegen. Selvfølgelig var det et kvarter etter kontortid, så det vakthavende dyrlege, med utgifter dertil.

Ifølge dyrlegen hadde hun sannsynligvis vært i slåsskamp med en annen katt. Snö ble ihvertfall barbert, fikk rensa såra og sydd noen sting. Hun hadde mange små sår og en skikkelig stygg flenge på foten, så det var godt vi kom oss til dyrlege, det kunne fort blitt betent og stygt om vi hadde venta. Men selvfølgelig blir det dyrt når dyra blir syke. Og selvfølgelig blir de syke når det er helg. 3500 kr senere var pusen lappa sammen og lagt sovende tilbake i buret sitt ♥

Nå vurderer jeg forsikring på pusene.. Er det noen som har erfaring med forsikring av katt? Er det dyrt? Og hvor mye dekker den egentlig?

Nå må hun holde seg innendørs mens sårene gror, og om en ukes tid kan sykepleier-Sofie ta stingene. Hun hater å bare være inne, og hun hater kragen sin, men den må hun ha så hun ikke skal slikke på sårene. Avogtil får hun lov til å ta av kragen, og i går kveld syns hun det var best å bare ligge å kose på mamma'n sin... ♥

Noen dager fremover er det innetid som gjelder for pus. Skikkelig pyton siden det er så fint vær ute. Hun vil ut, og vi vil ha vårlufta inn. Men, sånn går det når man slåss...

Snö blomstrer om kapp med den andre lampeskjermen...


 

Er det noen av dere som har forsikra dyra?

 

 

Fine, lille nysgjerrigpusen min

Noen ganger er de små, fine pusene bare så skjønne, og idag var det Vinter sin tur til å sjarmere. Han satt så fint i stolen og kikka ut vinduet, og heldigvis satt han så lenge at vi rakk å hente kameraet. Hva han så på aner jeg ikke. Kanskje de fine svanene på elva? 
Hm?


 

 

Vi har adoptert!

For et par uker siden leste jeg at Ina Mewkid hadde fjernadoptert en liten pusekatt fra Dyrebeskyttelsen (DB). Hun var så lur å la ved link i innlegget, og før jeg visste ordet av det hadde jeg også fjernadoptert en pus!

 

Vår nye pus heter Mando og bor hos Dyrebeskyttelsen i Oslo. Jeg betaler 50 kr (eller mer om jeg vil) i måneden og da sørger det for at han og de andre vennene hans får det fint mens de bor hos DB. Om du velger å adoptere får du bilde av det nye familiemedlemmet og litt informasjon om hva som er grunnen til at pusen er hos Dyrebeskyttelsen. 

 

 

Femti små kroner er penger jeg ikke kommer til å merke er borte engang, og følelsen du får av å hjelpe er veldig god! Jeg er den som alltid vil ta med meg hjemløse dyr hjem og passe på dem, men siden det ikke går er dette nest beste løsning. Syns du ikke? Om du vil kan du også besøke pusen din på Hjelpesenteret hos Dyrebeskyttelsen i Oslo ♥

 

Har du lyst å fjernadoptere også? Se hvordan du gjør det HER!


 

Mammakos er den beste kosen!

♥ ♥ ♥ 

 

Byebye babies

Nå har vi sendt fra oss enda flere kattunger - nå er det bare to små igjen her hos oss. Svigers tok med seg Kaptein Rødskjegg hjemover, han skal bli gårdspus hjemme i Isfjorden hos naboene deres, og tre puser reiste til Jevnaker.

Kaptein Rødskjegg blir gårdspus

Må bare ha en siste vask og en siste skvett melk før han drar..!

Jerven heter nå Minoes (les: Minos). Navnet har hun etter en nederlandsk barnebok om en pus som blir til en jente

Jerven og Fnugg er så heldige at de får bo sammen! Vi vurderte å beholde henne selv, men fant ut at det ble voldsomt med tre katter. Fnugg heter nå Pippa, og det passer jo bra, hun er like slank og elegant som Pippa Middleton (du vet, hun med rumpa..)

Sistemann som reiste var Monepus. Hun blir sambygding med Minoes og Pippa, men skal bo hos en annen familie.

De to siste pusene er også lovt bort, men de skal ikke leveres riktig enda. Begge familiene som skal ha dem har fødende matmødre, så da passer vi på dem imens :) Godt å vite at alle har fått fine hjem, og siden jeg kjenner alle som skal ha, eller har fått, pus kan jeg få se dem igjen når de blir større. Fine pusene mine ♥

Det har vært såå koselig med kattunger, men nå kjenner jeg at det er på tide at de flytter. Kan ikke bo hjemme for lenge vettu, da blir de som folk som aldri kommer seg vekk fra hjemplassen; dømt til evig råning med 15 år gamle baksetebabes..

Nå er det rolig i huset og da blir det godt med kvalitetstid med min baby; Snö-pusen min ♥

Og apropos kattunger, se så skjønn Snö var når hun var baby:Snufs, hadetbra pusene! ♥


Byebye kitten!

Sukk. Nå har første lille kattepus reist fra oss. Den reiser til Skarnes i Hedmark, og får gleden av å bo på et småbruk med matmor, matfar og en kattevenn til. Gjett om den får det fint!

            Tenk å være så liten. Her var pusen en dag gammel...


3 dager gamle


4,5 uker gammel

            7 uker gammel


Og idag, nesten 12 uker gammel var det på tide å pakke snippeska og fly videre...


Hennes nye navn blir Chanel, og da er det jo klart at hun må ha rosa bur!

 Uff, det var litt trist dette. Må innrømme at jeg måtte gråte litt når hun var ute av huset. Stakar lille puselusen min som måtte dra fra mamma'n sin. Men, det var godt å vite at hun fikk snille eiere ♥

Noen puser reiser over helga, og noen blir boende litt til. Det er nemlig to av familiene som skal ha puser som har fødende matmødre, så da må de små komme til verden før pusen får komme :) 

Koselig å ha småpuser i hus, men merker at de er klar for å komme ut i verden nå, heldigvis har vi skaffet fine hjem til alle sammen! Vi kjenner alle som skal ha puser, så da kan jeg heldigvis føle meg trygg på at de får det godt ♥

 

Edit kl 21.06:
Fikk nettopp bilde fra de nye eierne. Pusen har kommet seg trygt hjem og ble fort venn med huspusen;

Ny film av kattungene

Kattungene prøver seg ute i den store verden...

Litt skummelt der ute på plena

Litt rart å tråkke på gresset...Trygt og godt å ha mamman i nærheten ♥

Tigerpusen prøver å stikke av fra fotografen. Men neida!

Pus-o-rama!


Et nydelig trøttetryne med melkebart ♥


Se hvem som har arva øynene til mamman sin! Ett blått og ett grønt ♥

Sukk. Jeg syns ikke det er lenge siden de var babysmå... (muligens fordi det faktisk ikke er så lenge siden..)


 

♥

 

 

The rules have changed...

Regel nr 1: Ikke lov å klatre i møblene.


Ikke lov, sier du? Neinei, da klatrer vi på matmor istedet da...

Er det rart jeg ser ut som en selvskader på beina for tida? Kombinasjonen bar hud og katteklør = skliii nedover...
Stille før stormen...Never a dull moment ♥

Verdens beste velkomst!

Idag har jeg vært i Oslo sammen med mine nydelige søstre. Vi var på mange loppemarked, blant annet på Birkelunden på Grünerløkka og jeg fant noen virkelige nydelige skatter. Viser dere snart! ♥

Jeg kom hjem etter mange timer borte, og hadde litt dårlig samvittighet for å ha vært vekke fra småpusene så lenge. De hadde greid seg helt fint de, men de var visst glad for at Mor kom tilbake:Kunne jeg fått en bedre velkomst? Tror ikke det. 

Ha en fin kveld!  ♥


Sammen er vi mindre alene

Bruno Mars - Somewhere in Brooklyn

♥ ♥ ♥

 
♥ ♥ ♥

Ny video av kattungene!

Nå har kattungene rukket å bli 16 dager gamle. De har åpna øynene og viser litt tendenser til hørsel. De har så smått begynt å gå litt, selv om det stort sett går i spising og soving om dagen.

For noen dager snekra jeg sammen en liten videosnutt av dem. Min første redigering og jeg er dritstolt. Blir nok noe stort av meg, Oscar neste...

Neida. Jeg har ihvertfall inntrykk av at dere liker å se hvordan det går med de små, så da får dere det. Kos dere med en film full av pip, skvik og Bambi-på-isen-pusekatter ♥ Og se så herlig pusen vifter med ørene når jeg sier Heia. Sukk. Smelt.

 

Musikk; Allison Krauss - Baby mine

God helg, kjære lesere!

Lykken er en kattepus

 

Videoklipp av kattungene!

Her kommer min første videoblogg! Ettersom jeg ikke er noe fan av å prate på film legger jeg heller ut noen klipp av de små, søte pusene våre. De var stort sett veldig villig til å bli filmet! Vi har gitt dem navn, men hva de faktisk blir hetende til slutt er opp til de nye eierne. Ble så slitsomt å bare kalle dem "den spragla" og "den ene hvite"... Sånn det ser ut nå er det tre gutter og fire jenter, og alle guttene er lovt vekk, pluss en av jentene

video:wolverine

Her er Høst, den verste skrikerungen av alle

video:

Takk for sist, sier Willy. Han er den eneste som har åpna begge øynene

video:

Her er Willys tvilling, Vinter

video:

Her er lille Vår, hun er en del mindre enn de andre

video:

Fnugg er Vårs tvilling, også veldig liten

video:

Her kommer Sommer, hun er nydelig trefarget og en skikkelig sjarmør

video:

Og tilslutt, Kaptein Rødskjegg, han med de fineste, skarpeste fargene

Da har dere fått hilst på alle de sju, skjønne pusebabyene våre. Jeg har noen klipp til, men jeg kan jo ikke give it all away med en gang, så det kommer noen flere pusefilmer etter hvert!

Er det noen der ute som ønsker seg en jentepus til sommeren, gi et lite vink!

Me, myself and eye

Willy (fikk visst det navnet etter forrige blogginnlegg) er den første pusen til å åpne øynene! Litt forvirra enda, tror ikke han vet helt hva som foregår... 

Hvor er Willy?

Eller...

Hvor er pusen?

Der var'n! Der var det jammen godt og varmt å ligge ♥

 

(Ja, det er mye kattunger på bloggen for tida, og det vil nok fortsette noen uker til ♥)

Ha en fin dag! Mjau!

Endelig fredag, og jeg er på vei til jobb. Fredager er alltid så koselige, og når jeg vet at det bare er noen få timer igjen holder jeg motivasjonen oppe litt til.

Må bare vise et bilde jeg tok i går, av meg og en av de små hvite ♥

Mjaaaaaau!
Bilder av kattungene, 12 timer gamle

Mamma-Snö måtte opp å spise litt og da benyttet jeg sjangsen til å ta noen bilder av de små. De har jo uansett ikke øyne, så blitzen kunne ikke plage dem. Mamsen derimot, hun syns ikke det var så kult...

I går ettermiddag, ganske nøyaktig tolv timer før hun begynte å føde tok jeg bilde av henne. Syns jeg måtte få tatt et bilde mens hun enda var enorm, og det var jo ikke et sekund for tidlig!

Stakkar lita, ikke lett å ligge ordentlig når du er en kule
De skjønne sju; To hvite, to hvite med svart flekk på hodet, to brun/svartspragla og en oransje ♥ Vi har enda ikke funnet navn til dem. Vet ikke helt om vi skal gi dem navn, eller om de bare skal hete pus nr 1 og 2 og 3... til vi gir dem bort, men spør du meg må de ha navn! Jeg foreslår koselige navn som Oskar og Josefine, Morten foreslår litt andre navn, som Slaggator (ikke spør). Jeg tror vi trenger litt hjelp til å finne navn!

Har du forslag til navn til de små nurkene?

Sukk. Er ikke dette det nydeligste i verden? ♥


Kattungene er født!

I natt kl 05.00 kom første lille nurk til verden, og i løpet av et par timer var det hele SJU kattunger her! Sju! Stakkars lille Snö, hun er sliten nå. Håper alt går bra med henne og de små ♥

Bilder kommer senere, vil ikke plage henne nå ♥ Hun skal få vaske seg og hvile, og de små må få drikke melka si i fred ♥

Hurra! Endelig gravid!

Jeg har ventet lenge. Jeg har sett alle tegnene. Vekten har økt. Magemålet har økt. Underlige cravings.

I helga var vi hjemme hos foreldrene mine, og de fikk den gode nyheten! Gjett om de ble glade!


Snö-pusen min venter små!

Ifølge mine beregninger skal kattungene ankomme 25. mars, og det er jo ikke lenge til! For tiden googler jeg alt som har med kattegraviditet og kattefødsel og gjøre. De greier visst det meste selv, men jeg kommer nok til å følge nøye med! Jeg har vært med på kattefødsler før, men det er mange år siden.Kattekassa er på plass sammen med noen gamle håndduker som tåler litt søl, pluss noen gamle t-skjorter jeg har hatt, som har "mamma"-lukt. Jada, jeg er syk i hodet, men Snö er faktisk en veldig kosete pus, og liker best å ligge helt inntil hode og halsen min om natta, så jeg går ut i fra at mamma-lukten er noe av det som trekker henne dit...

Tenk, lille "babyen" min skal selv bli mamma!

Jeg syns hun akkurat var baby, og jeg var å hentet henne..
Håper vi også får noen helt hvite!Fnis. Noen som trodde det var jeg som var gravid? Neida, jeg er jo ikke ungesjuk. Ikke i det hele tatt. Neida. Ikke Morten heller for den del. Neida.

 

 

Snö

Snö er min hvite lille kattepus som idag er 6 måneder gammel, og det er snart fire måneder siden jeg hentet henne hjem. Hun har fått navnet sitt etter en nydelig sang, og selvfølgelig etter pelsen. Sangen kommer fra filmen Arn, og den kan du høre her;

Laleh - Snö

Når vi først var å skulle se på pus fant vi henne sammen med sine tre søsken, men jeg så med en gang hvilken av dem jeg skulle ha. Snö hadde et litt flatere ansikt, lengre pels, og ett blått og ett grønt øye.


Fire nydelige nøster. Snö helt til venstre.


Ikke alltid like prektig...


Første møte med huskatten Onslow. Litt skeptisk i begynnelsen


De ble fort gode venner, og Onslow lærte Snö å bruke dokassa


Som liten sov hun mye, i alle verdens stillinger


Så var det på tide å pakke seg inn i bilen og kjøre mot vårt nye
hjem i Hønefoss. De har blitt veldig flink til å kjøre bil


I Hønefoss var det mye nytt, blant annet et voldsomt regnvær.
Det var ikke gøy!


Ved et par anledninger har hun måtte bli dusjet. Det var heller
ikke så gøy, men hun tok det overraskende bra. Hun skjønte
vel at det var nødvendig...


The Joker! Her ser du godt fargeforskjellen på øynene


Er hun ikke nyyydelig?

Er dette lov da?


Lyst på m-e-l-k!


Når ikke helt ned...


Der ja! *Legge ørene bakover* Omnomnomnomnom!

hits