Høytid

Ikke alt trenger å være gult i påska...

Hvem sier at all påskepynt trenger å være gul og glorete?

Etter en liten google-runde på "Vintage påske" og en tur innom redigeringsprogrammet fikk jeg denne yndige påskepynten; God påske, fintfolk! ♥

 


Julekos

Noen tradisjoner må man bare holde vedlike. Ny pysjamas og tøfler på julaften må man ha, og i år ble pysjen ekstra treffende, selvfølgelig måtte det være bilde av en flodhest som elsker å danse. Hihi!

Tjukkebolla som plutselig er over halvveis i svangerskapet!

Det blir visst litt stille fra denne kanten i jula. Det er så deilig å la pc'en ligge i fred og heller være sammen med familien og spille brettspill (og trykke på min nye smarttelefon!). Men, jeg er plutselig tilbake!

 

Har dere en fin jul? 

 


Alle barn...

...  her er det godteri!

Jeg har fylt opp godteskåla med ett formål; jeg vil ha mange skumle, utkledde barn på døra!

 


Har dere fylt opp godteskåla? Eller kanskje dere allerede har fått besøk?

 


17. mai - Dagen i bilder

Etter frokosten var det på tide å ta på seg finstasen. Og, tro det eller ei, bunadskjorta holdt seg fint helt til den var på - og enda litt til! Vi gikk mot byen i to-tida, så her i gården var det ikke'no stress, og godt var det. Barnetoget får vente til vi får barn selv, en vakker dag. 

Først var det mannen sin tur...

Mannen i et nøtteskall, han hadde glemt skoa sine hjemme i Isfjorden


Mine fine romsdalsbunad ♥

Omsider fikk også mannen på seg dressen...

Ikke alltid like morsomt å måtte posere for bloggfruen...

Men tilslutt lot han seg overtale ♥

På vei til byen var det mange fine pynta hus og bygninger. Hipp hipp!

I byen møtte vi Birgithe...


...fikk sett på russetoget, som hadde originale innslag av trekkspill...


...og posert litt for fotografen, Birgithe.

Etter russetoget var vi på en pub og tok noen øl med noen i klassen til Morten, før vi rusla hjemover for å grille. Verdens største flintsteik og hjemmelaga potetsalat = nam! 


Birgithe og Morten, og to nysgjerrige puser som lurer på om det blir noe kjøtt til overs (det ble det..)

Veldig deilig å skifte fra bunad til noe litt mer komfortabelt når vi kom hjem!

Nå har vi satt oss ned i sofaen, og tenker å bli her litt til. Et glass rødvin og Frustrerte fruer på tv er nok ikke feil på en dag som denne. Blir jammen sliten av å feire Norge! ♥


Hvordan har deres dag vært? Flere enn meg som er slitne?


Gratulerer med dagen!

Hipp hurra for vakre Norge!Her i huset tar vi det hele med knusende ro. Vi har sovet lenge, spist en god frokost og sett på feiringer fra hele landet på TV. 


Bunadskjorta strøk jeg i går, det samme med kjærestens skjorte. Regner med den blir like krøllete igjen når bunaden skal på, men da har jeg ihvertfall prøvd :)  Nå har kjæresten begynt på den berømte potetsalaten til svigermor, flintsteiken ligger klar og jordbærene er i kjøleskapet! 

Flere bilder fra dagen kommer senere! 

Nyt dagen alle sammen! Kos dere med familie, venner, pølser, is, brus og alt som hører med!

 

Ferdig gyngehest og festoutfit!

Idag fikk jeg mala detaljene på gyngehesten, så nå tror jeg vi sier oss fornøyd med den. Jeg har akkurat montert en fin hylle til soverommet som blir hengt opp så snart mannen kommer tilbake, og der skal den få stå. 

Ble den ikke fin? Ikke så langt unna inspo-bildet?

I kveld skal jeg på fest, så da er det vel snart på tide å komme seg i dusjen og pynte seg litt? 

★ pynte, pynte ★

Slik blir jeg i kveld; 

 

 

Flere som skal ut på byen i kveld?

Ha en kjempefin kveld! ♥
Mini-interiørprosjekt

Idag har det vært helt nydelig sommervær i Hønefoss! Det har vært soling og kos heeele dagen, og kvelden blir minst like avslappende. Siden jeg tilbringer påska alene i år (i know, nitrist..) har jeg vært hos en venninne og vi har gått tur og kosa oss i sola. 

Ikke det peneste bildet av meg, men det illustrerer
godt hvordan ettermiddagen min har vært! Sol, øl og avslapning.


Ny potterose til hagebordet og god stemning på radioen 


Jeg har også fått begynt på et av prosjektene jeg har tenkt på en stund. Et lite prosjekt. For mange år siden fikk jeg en pynte-gyngehest. Når jeg flytta til Hønefoss fikk den bli med på flyttelasset, og etter litt inspo fra Bohus fikk den seg en liten oppussing. Jeg kunne ikke finne noe bilde på Bohus sine sider da det er en stund siden de hadde den, men jeg fant den på en blogg. (Bildet er linket)Sånn var hesten min i utgangspunktet, litt for fargerik etter min smak; 

Etter litt pussing ble den litt mattere i fargen...

Etter noen lag med spraylakk ser den slik ut; 

Den trenger nok noen lag med maling til, og ja; den skal få tilbake halen sin når jeg er ferdig :) Jeg har også kjøpt gråmaling til detaljene, så vi får se hvordan det blir til slutt. Kjenner jeg er spent selv, jeg kan ikke si at maling er min sterkeste side. Flere bilder kommer når den er ferdig! 

 

Her i huset har jeg måtte fjerne alle tepper siden kattungene nå har begynt å tisse selv, og blærekontroll er fortsatt et fremmedord. De har fått egen dokasse, så noen har faktisk skjønt opplegget og gått oppi på eget initiativ, men det er fortsatt fem som må læres opp. Med andre ord; frem med vaskekluten og grønnsåpa...

 

Hva gjør dere i påska? Sol, ski, eller kanskje oppussing?

♥ God påske! ♥Godt nyttår!

Hei igjen, og GODT NYTTÅR! ♥

Nå er bloggersken tilbake etter noen dager med julefri og nyttårskos. Julen har vært feiret hjemme hos mamma og pappa, og bloggen har vært satt på hold de siste dagene. Likevel har jeg fått mange koselig kommentarer på det ene lille blogginnlegget mitt, og det setter jeg veldig stor pris på! ♥

Her i lille Isfjorden er hele bygda nedsnødd, og i morgen, søndag, reiser vi tilbake til Hønefoss igjen. Jeg kjenner jeg savner huset mitt. Det er godt å være hjemme, men det er godt å reise også... Snö og Onslow-pusene har også vært med hit på ferie, men det er på tide å pakke dem inn i burene sine å kjøre avgårde, det blir de sikkert kjempeglad for..!


Let me ooooout!


Jeg ser mange andre bloggere forteller om nyttårsforsettene sine, og jeg har skribla ned noe jeg også (men hvor mye jeg kommer til å legge i det blir en annen sak...)

♣ Trene litt oftere, og litt mer systematisk, minst 2 ganger i uka

♣ Lage mer mat fra bunnen av

♣ Bli flinkere med økonomi. Spare mer på BSU, prøve å sette opp et cirka-budsjett for hver måned

Bli flinkere til å ta vare på hår og hud (Blant annet kjøpe ordentlige produkter og ikke bare billig dritt som ødelegger mer enn det gjør nytte)

♣ ... og selvfølgelig det samme målet som resten av landet; gå ned X antall kilo


Klar for nyttårsaften 2o1o/2o11!

Dessuten har jeg flere planer for første måneden som kommer, først og fremst en hårklipp! Jeg er så lei av den sveisen jeg har nå, og har lyst på noe nytt og spennende. Jeg har gjort meg opp noen tanker, men er litt usikker enda... Forslag?

 


Romjulen 2o1o

Det har visst vært litt stille fra den kanten her de siste dagene, men akkurat nå syns jeg det er greit at bloggingen blir nedprioritert til fordel for kjæreste, familie, svigerfamilie, kattepuser, god mat, brettspill og kos!

Det ser ikke ut som Snö har det så verst heller...♥  Ønsker dere alle en riktig god romjul, så snakkes vi plutselig igjen! ♥


Hey Santa!

Jeg har kommet på et par ting til jeg ønsker meg siden sist brev til Nissen...
(Bildene er linket)


Rockering, f.eks. denne her på enten 1,7 eller 2,2 kg
Dette nydelige øredobbstativet fra Sofies Villa


Leopardmønstret sportsBH fra H&M, str. S. Er ikke denne rå!??


EOS-egg. Litt fjortis kanskje, men jeg har hørt så mye bra om disse,
blant annet at de ikke inneholder stoffet som gjør deg avhengig
(jeg vet alt om å være lypsylavhengig!) og så lukter de jo så deilig!


Nydelig veggklokke fra Sofies villa. Syns det er lov å ønske
seg denne selv om kjæresten mener den klokka vi har er
mer enn bra nok... Hvis jeg tilfeldigvis får den er det jo ikke
så mye annet å gjøre enn å henge den opp! (Les: Til Sofie
Fra Sofie)

Det var litt flere ønsker fra denne kanten. Ellers ønsker jeg/vi oss litt mer praktiske ting, som kjevle og hvitløkspresse, men hvem gidder vel å se bilder av det?

Nå skal jeg kose meg med noen episoder Home & Away! Godt med muligheten til å ta opp serieopptak når jeg ofte ikke kommer fra jobb før det er ferdig. I ♥ Home & Away!

 

Helt til slutt, jeg ønsker meg denne godklumpen her! Eller ihvertfall konsert med han, noen som vet om han kommer til Norge snart? I såfall, tips Morten! ;)

Josh Groban - Hidden away

Mimrefilmer fra barndommens barne-tv

Nå har jeg akkurat sett første episode av Jul på Månetoppen. Jeg vet ikke om det er jeg som er blitt gammel, eller om det er noe i det, men barne-tv var bedre før.. Ingenting slår nostalgien i Skomakergata eller minnene fra Vertshuset Den Gylne Hale. Det var noe magisk over det hele, pakke seg ned under et pledd sammen med søster og synge med på introsangene.

Introen til Jul i Skomakergata

Introen til Vertshuset Den Gylne Hale

Min favorittserie hver eneste jul (og påske) var Drømmen om Narnia, og jeg stod alltid opp tidlig for å se på. For noen år siden kjøpte jeg de gamle sesongene på DVD, og i fjor så jeg alle tre sesongene på nytt. Jeg bodde i kollektiv, og fikk med meg Ragnhild som jeg bodde sammen med, opp kl 8 både lørdager og søndager for å se en episode eller tre... Måtte opp kl 8 for å få den gode, gamle følelsen ♥


Fine Ragnhild som elsker Narnia like høyt som meg! Kommer du til Hønefoss
og ser første sesong i helga?


De nye innspillingene av serien (som altså er blitt film) kan ikke måle seg med den originale serien, hverken musikken eller magien. Tilogmed løven Aslan ser ekte ut i filmen, og noe av moroa var jo å se at han var laget av stoff. Serien er laget i 1988, så de hadde (heldigvis) ikke den teknologien vi har i dag, alt blir ihjel-animert idag spør du meg...

Den gode gamle introen til Drømmen om Narnia

Husker du disse seriene?

Nå skal jeg se om jeg får laget noe julepynt ettersom jeg hadde litt mindre enn jeg trodde. Viser frem resultatet senere, om det er noe å vise frem...

Julestemning i stova!

Jeg elsker å pynte til jul, og i går var det endelig lov!

Julemusikklista ble satt på, og etter litt Gjertrud-leting etter julepynten (æ veit æ hadd'n i fjor, kor e kassa me jul'pynt? Ooolaf?) var huset litt lunere, litt rødere og veldig mye koseligere! Adventsstaken er på plass i vinduet, de røde dukene er på bordene og smånissene har kommet frem. Jeg liker nostalgisk julepynt og har røde hekleduker fra Mormor, julepynt jeg har hatt fra jeg var barn og røde hjerter. Hadde ikke så mye pynt som jeg trodde (bodde på 9 kvadrat i fjor, hadde nok da..) så i dag har jeg vært en tur i byen for å finne litt mer å pynte huset med, og det ble noen sølvkuler, røde servietter, kubbelys og plutselig et par julegaver også!The Pogues & Kirsty MacColl - Fairytale of New York

Tommy Körberg & Oslo Gospel Choir - O Helga nattGodnattsang for nissunger fra Amalies JulEn litt nyere julesang, Maria Mena - Home for christmasJosh Groban - Believe. Ingen jul uten Polarekspressen!


Adventsstaken og dompapen er på plass


Første lyset ble tent i går, og det ble tent for glede om jeg ikke husker feil?


Hadeland Glassverk-nissebarna mine


Kjøkkenet fikk også litt julekjærlighet ♥


Gangen ble pyntet


Denne lille julekirka har jeg hatt så lenge jeg kan huske , den må alltid frem til jul


Når jeg gikk hjem fra jobb i går måtte jeg innom byen for å
se på julegrana og julelysene i gatene. Fine Hønefoss ♥

Om du vil høre hele julespillelista mi kan du finne den HER!

Julestemning

Julestemningen kommer alltid snikende når den første snøen faller, og i år er intet unntak. På bloggen til Pitoresk er det konkurranse, og jeg vil være med! Temaet er julestemning, og konkurransen går ut på å lage et blogginnlegg. Jeg har valgt å lage et innlegg om hva som gir meg julestemning.


(Bildet er linket)

Som sagt, så er snøen viktig, men dessverre har vi hatt grønn jul et par år nå, like trist hver gang. Snøen lager stemning og er essensiell for den gode, gammeldagse julestemningen.

Musikk hører ogå julen til, og noen av mine favoritter i julen er Josh Groban, og selvfølgelig The Pogues' Fairytale of New York

Filmer er kos i julen. Noen av mine favoritter er The Holiday og Love Actually. Har sett dem utallige ganger og blir aldri lei.Og for ikke å snakke om maten! En jul uten pinnekjøtt kan jeg ikke tenke meg, og jeg kan heller ikke tenke meg å prøve...Pinnekjøtt, poteter, kålrotstuing. Nam!


(Bildet er linket)

 

Har du også lyst til å bli med i konkurransen, sjekk ut Pitoresk sin blogg her!

 

hits