Interiør - DIY

Oppdateringer på kjøkkenet

I det siste tror jeg redebygger-instinktet har slått inn. Jeg har innsett at det ikke er så veldig lenge til lillebaby kommer, så om jeg skal få gjort ferdig ting før hun står i døra (eh..) må jeg bare begynne nå. Heller nå, enn når jeg er hundre kg tyngre. Det føles nemlig som om det er den veien det går. Hvor hoven kan en bli?! (Og hvem trenger egentlig ankler?)

Etter mange dagers vaske - grunne - tørke - spraye - tørke - spraye - tørke er smijernshylla mi endelig ferdig!

 

Slik så den ut før jeg begynte; 


Og vips!

 


Jeg ble så fornøyd! Nå passer den mye bedre inn på kjøkkenet, og ser ikke ut som noe vi bare har plassert der fordi den ikke kunne stå andre steder... 

Sittegruppa vår på kjøkkenet er i eik med kremhvite trekk på stolene. Jeg har ikke ord for hvor upraktisk det er med hvite stoltrekk (og tre katter..). På IKEA fant vi trekk til stolene våre, så de fikk være med oss hjem. Årets investering! Det er jo bare å hive dem i maskina når de er skitne - hurra for praktiske løsninger!

Før; pent, men upraktisk

Etter; pent OG praktisk!

 

Bare en bitteliten forandring gjør så mye. Kjøkkenet ser så mye freshere og mer gjennomført ut nå. Deilig med noe nytt og friskt til våren! Enda bedre; det kosta meg nesten ingenting! 

 

Flere som frisker opp huset til våren?

 


Den store inspirasjonsboken

Ideen til inspirasjonsboken kom i fjor en gang, etter et besøk hos min venninne Amanda, som er over snittet interessert i - og flink med - interiør. Hun viste meg den fine inspirasjonsboken hvor hun har klipt ut og limt inn bilder fra interiørblader og kataloger, og jeg bobla over av begeistring med en gang! Det var så mye fint, så jeg måtte bare lage meg en sånn bok jeg også! 


Her er Amanda på det nydelige gjesterommet sitt, pønsker nok på sitt neste prosjekt... Hun og kjæresten har kjøpt et stort og fint hus som de har pussa opp i massevis. Det er  fint der! Gleder meg til jeg og Morten en gang skal kjøpe vårt eget hus ♥

 

Jeg ser ofte ting jeg liker i kataloger og blader, men glemmer det like fort siden jeg ofte bare kaster bladet etter at jeg har lest det. Men i fjor høst satte jeg meg ned og begynte på min helt egen bok, og nå har jeg massevis av ideer til både barnerom og hvordan huset vårt en vakker dag skal være...

 
Et lite tips om du vil lage din egen bok; ikke bruk RX-lim.  Det står at den skal være til bl.a foto og papir, men både denne boka og fotoalbumet fra ferien er blitt ødelagt av den dumme limen.. 

Om ting blir som planlagt vet jeg ikke, stilen forandrer seg jo rimelig kjapt, men det er uansett morsomt å se tilbake på hvilken stil man likte. Det var jo veldig kult med kinesiske tegn en gang også! Grøss...

 

Hva syns du? 

Hvordan finner du inspirasjon til interiør? 

 


 

Dymo-dilla!

For rundt et år siden var det mange i blogglandia som hadde Dymo-dilla. Jeg elsket trenden da, og syns fortsatt det er stilig, jeg er bare litt treig av meg... Da jeg var lita hadde vi en slik Dymo hjemme, og nå har de omtrent samme på Clas Ohlson, så jeg måtte jo bare ha den. For gode gamle dagers skyld.
På nettet er det mye fin inspirasjon å hente. Om du googler "Dymo retro" får du tusenvis av forslag til hva du kan bruke de fine merkelappene til.

Hva med..?

Å merke Norgesglassene? Bildet er lånt fra Kayso

Å lage fine merkelapper til kurvene, så du alltid finner det du skal ha? Bildet er lånt fra Stines Hverdag

Eller lyse opp en ellers så enkel blomstervase med søte ord? Bildet er lånt av Fru Mæla

Her er noe av det jeg har funnet på med Dymo'en;


Bursdagskort til min fine søster


Merking av eiendeler. Kan jo hende Agnes vil låne bort SingSang-kortene sine?


Eller så kan du bare være hysterisk morsom... 


Hva syns dere om Dymo-trenden? Flere som har hengt seg på?

 


Mitt lille prosjekt er ferdig

Mange var nysgjerrige på hva dette skulle bli til slutt...To enkle hvite rammer, designark fra Søstrene Grene, små trebokstaver fra Panduro og litt hobbymaling...

Ta-daaa!

Baby Agnes har fått sine egne pynterammer til rommet sitt! Verdens enkleste (og rimeligste) ting å lage om du bare kommer på at du skal gjøre det. Mal bokstavene, lim dem på en ramme og ram inn et fint ark.

Jeg kjenner jeg faktisk unngår det som er babyrosa for tiden, og har heller blitt mer glad i pasteller av lilla, grønn og blå. Kanskje ikke de typiske jentefargene, men jeg tror ikke hun kommer til å bli underernært på rosa, for å si det sånn. Det er så mange fine mønster og farger, så akkurat tittelen "Prinsesse" og lyserosa kommer ikke til å bli overrepresentert hos oss. Her bor nemlig Agnes; vårt lille gull, vår lille frøken, og jenta vår. 

 

Kanskje slike rammer kan være en fin gaveidè om noen du kjenner har fått barn?

Hva syns du? Noe du kunne hatt på barnerommet?

 


Et lite prosjekt til barnerommet

På Panduro-butikken er det mye inspirasjon å hente. Jeg skulle jo bare inn å se (lærer jeg aldri?), men når jeg så disse fine tingene kom ideene på løpende bånd, og da er det ikke bare-bare å gå ut igjen tomhendt.Idag blir det kosetid med dette lille prosjektet mitt. Det er så deilig å ha noen rolige ting å pusle med på søndager. Tror ikke det finnes bedre måter å starte dagen på enn en kopp te, litt planlegging og småpusling med interiør ♥  I morgen skal jeg prøve meg på jobb igjen. Kjenner jeg er veldig spent på hvordan det blir, ettersom jeg lå i kramper i går kveld etter noen få timers trasking. Jobben min er ikke den roligste jobben man kan ha, men kanskje det går med litt tilrettelegging? Vi får se. Det er uansett babyen i magen som er førstepri nå, alt annet kommer i andre rekke, tilogmed jobb. Fine babyjenta vår må jo ha det fint ♥

 

Greier dere å se hva det lille prosjektet blir tilslutt? 

Håper dere har hatt ei fin helg! ♥Lag dine egne statement-bilder!

For noen uker siden viste søsteren min meg noe morsomt. En nettside som kalles Wordle. Her kan du lage dine egne statement-bilder, med akkurat de ordene, fargene og fontene du vil. 

Du kan skrive så mange ord du greier, og jo flere ganger du skriver dem, jo større blir fonten. Bruk akkurat de fargene og bakgrunnsfargene du vil! Disse er laget litt fort og gæli for å illustrere, men her er det bare fantasien som setter grenser! Kjøp en ramme så kanskje du allerede har en julegave klar? 

Mine ord ble naturlig nok inspirert av noe som opptar meg mye for tiden. Tanken på å bli mamma og pappa er noe både jeg og Morten tenker mye på, og jeg blir helt rar av å tenke på alt som skjer inne i magen min nå ♥

Jeg ser for meg å lage noen fine bilder til lille Frøet kommer til verden. Noen med navnet hennes/hans som kan henge på barnerommet kanskje?

 

Hvilke ord ville du skrevet? Og hva ville du brukt det til?

Legg gjerne inn link til ditt bilde om du prøver deg fram! Jeg vil se hvordan dere gjør det! :)

 

God helg! ♥


Småprosjekter til høstkveldene

I sommer fikk jeg en kjempefin bok av mammaen min. Den heter Vårgleder, og er full av gode ideer til ting du kan lage selv (uten å egentlig ha så mye peiling). Det finnes mye mer enn bare vår-inspirerte ideer, og du kan lett snu det til å bli noe helt annet, kanskje noe som passer bedre til høsten eller julen?


Fint dørskilt! Dette kan da ikke være så vanskelig å få til..?


Jeg syns brødkurven var nydelig søt, men tror den kan bli vanskelig uten symaskin.. 


Søte høner av ull som skal ønske deg velkommen
Denne har jeg lyst til å lage til vinteren, men bytte ut sommerfuglene med noe annet. Røde julehjerter kanskje?

Oooh! Kjenner jeg bobler over av kreativitet!

Er du glad i å lage ting? 

 


Stigen min er ferdig!

I sommer skrev jeg et innlegg om en stige jeg hadde så lyst til å lage. Og i helga fikk jeg endelig laget den! Hele stigen var ferdig på en liten time, så da har det jo egentlig bare vært dumt av meg å utsette det fordi jeg ikke har hatt tid...

Det hele begynte her...

Fem hesjestaurer med nydelig tekstur...

..som ble saget opp i passende lengder...

Først ble den spikret sammen...

..så ble spikrene skjult med hamp-tau...

Ta daaa!

Etter noen runder Permetrin fikk den komme inn i varmen på soverommet.

Kanskje den kan bli et fint oppheng til skjerf? 

 

Jeg er fornøyd med stigen, men likevel litt skeptisk til å henge for mye klær og stæsj på den enda. Tror den må få enda noen runder med Permetrin eller noe annet bug-killing-middel før jeg tør det. Materialet har tross alt ligget utendørs i alle år, så det kan fortsatt bo mange hyggelig kryp inni der..?

I kveld er det endelig sesongstart på Jakten på Kjærligheten. Det beste - og desidert flaueste -  programmet i verden! ♥ Du skal vel se du også?

 

Hva syns du om stigen? 


hits