Hverdagen

Nyter

Sola steiker og vi nyter later dager ute i hagen. Morten leser til eksamen, men tar seg avogtil tid til en liten is på brygga, en tur på tivoli og litt tæææning med a' mor. Livet er så kvalmende herlig, tror jeg bare lar det være sånn noen dager... Praktisk med bord!

Mange av bildene deler jeg også på Instagram (sofiego kaller jeg meg der) for de som syns det går lenge mellom hver oppdatering og lurer på hva som foregår. Nei, det er ikke nødvendigvis fødsel på gang.. Det får dere tidsnok vite ;)

 

Flere som nyter sola om dagen? 

 


Psst!

Tenkte bare å minne dere på Facebook-siden til bloggen min, som dere kan finne HER! 

Om dere syns det går for lenge mellom hver oppdatering på bloggen kommer det nemlig små drypp på Facebooksiden nå og da. Blant annet litt bilder av ting jeg gjør, men som jeg ikke syns er så store at de trenger eget blogginnlegg. I går f.eks., rydda jeg opp i gamle bilder på den forrige telefonen min, og fant et bilde av meg selv fra desember, uten vann i kinna og med litt kortere hår. Nå vurderer jeg å klippe meg litt kortere igjen... Blir liksom aldri fornøyd. Hva tror dere? Kort (og fresh) bob, eller halvlang ( og kjip) sparesveis?Jeg føler jeg henger litt etter på app-fronten, men nå har jeg også fiksa meg Instagram, så om dere vil følge meg der kaller jeg meg sofiego. Hvem skulle tro at det å dele små bilder skulle være så morsomt? :D

 

Er det flere av dere som bruker Instagram? Hva kaller dere dere? 

 

 

Lørdag

Å, som jeg elsker lørdager som ikke følger klokka. Jeg har (nesten) ikke peiling på hva klokka er nå, og det er så deilig å ikke ha noe å måtte forholde seg til. Alt bare tar den tiden det tar...

Idag skal jeg ta det rolig og pent - det har nemlig babymagen sagt at jeg må gjøre etter en slitsom kveld og natt med kynnere og kranglete kropp. Merker det begynner å bli tungt nå, men snart er du her, babyjenta vår ♥


Idag er jeg 33+5 uker. Skulle jeg fulgt min storesøsters eksempel hadde jeg fått min førstefødte idag, men jeg tenker jeg venter noen uker til jeg. Jeg er ikke helt der enda! 

En liten tur til byen blir det visst likevel, jeg har et par småærender som må gjøres som ikke kan vente til etter påske. Det er fortsatt noen arbeidsdager igjen, men plutselig har vi ferie og DA blir det helt piano ♥ 

Siden Agnes skal bli 17. mai-baby har hun selvfølgelig fått sin første vindmølle med Disney-prinsesser på!

Hva er deres planer for helga?

 

God helg, fintfolk! ♥

 


Husmordyret har våkna

Som dere kanskje vet er jeg ikke kjent for å være verdens beste kokk (dere vet det ihverfall nå..) men grunnen til at jeg ikke er så god på matlaging er kanskje like gjerne fordi jeg ikke har prøvd, som at jeg ikke har kunnskapen inne.

For noen dager siden posta Charlotte et innlegg om sin hjemmelaga blomkålsuppe, og den måtte jeg prøve idag. Jeg er virkelig et suppe-menneske og har hatt tenkt til å prøve meg på blomkålsuppe i evigheter, men har liksom aldri somla meg til det. Hadde jeg visst hvor fort gjort det var hadde jeg prøvd for lenge siden! Toro; go home...

 

 

Og siden jeg var så godt i gang bakte jeg focaccia også. De ble kanskje ikke like vellykka som suppa, men ble absolutt spiselig. Jeg kunne nok hatt mer tålmodighet med hevinga..Når Baby Agnes skal begynne å spise mat har jeg veldig lyst til å lage så mye mat som mulig fra bunnen til henne, så jeg vet nøyaktig hva hun får i seg. Barnemat på glass er sikkert fint det, men når vi likevel er hjemme kan jeg jo ta meg tid til å lage maten selv. Hvor lang tid tar det å koke og mose litt grønnsaker og kjøtt..? Sikkert omtrent like lang tid som det tar å varme et glass babymat.

Jeg ser det er mange fine oppskrifter å finne på nett, så her er det bare å begynne å samle sammen! (For hun kommer i morgen, gjør hun ikke? Haha, godt å være forberedt!). 

Hvis noen vet om fine og praktiske bokser til å fryse ned babymat i små porsjoner i vil jeg gjerne høre! 

 

Oppskriften på blomkålsuppa kan du finne HER! Der står det også hvordan du kan lage suppa i lavkarbo-versjon for de som måtte ønske det.

Focaccia-oppskriften fant jeg HER! 

 

 

PS!

En liten sneak-peak på et prosjekt jeg holder på med om dagen! Dere får se før- og etterbilder når det er ferdig!
Til helga kanskje? 

 Jada, jeg VET jeg er elegant i malingsklær og Mortens asfaltstøvler...

 

 

Er det noen som vet råd?

Vi gleder oss til å ta i bruk den fine, gamle barnevogna som dagseng til vår lille baby, men vi har et lite problem med den... Den har stått lagra på et loft, og det bærer den også preg av. Den lukter skikkelig loft (eller kjellerlukt, om du vil) så det er ikke så fristende å legge en ren og pen baby oppi den slik den er nå.Vi har tatt ut alt av madrasser og sengetøy; kokt og lufta det, vaska hele vogna med grønnsåpevann, satt en skål med eddik oppi og satt den ute i 15 kuldegrader. Lukta har nok blitt litt bedre, men det er fortsatt noe igjen jeg skulle blitt kvitt før Baby Agnes legger sine rene tær oppi der.

Jeg har lest at det skal finnes en slags skospray som skal fjerne (ikke kamuflere) lukt, men jeg er skeptisk til å prøve uten å høre med litt flere først. Jeg vil jo helst beholde vogna i like fin stand som den er nå, bare luktfri.

 

Er det noen som kan gi meg råd om luktfjerning fra barnevogna?
Jeg vet det er mange kloke hoder blant leserne mine, så jeg håper noen av dere kan hjelpe ♥

 


Titt titt!

Hei igjen!

Den siste tiden har jeg visst vært veldig fraværende her på bloggen. Vi har hatt besøk av både min og Morten sin familie i mer eller mindre ett sett i to uker, så da har bloggen naturlig nok blitt nedprioritert. Mamma og tantebarnet mitt, Ragnhild, var her i noen dager og vi kosa oss med å synge til magen og kjenne på herlige spark fra lillejenta. Søndag kom begge søstrene mine, og de fikk også hilse på Baby Agnes. Nå er det mange som gleder seg til mai! ♥


En gravid tante Sofie og fine, yngste tantebarnet mitt, Ragnhild ♥

Idag kjørte jeg siste besøkende på bussen, så nå er det bare oss to kjærestene igjen. Veldig kjekt med besøk, men jeg må innrømme at det er godt å bare være to igjen... ♥ Men det skal også sies at det er luksus å ha så mye besøk når man er gravid, for i går kom jeg hjem til nybakte, grove horn til lunsj! Herlig å ha besøk av flinke søster! 


Flinke Ragnhild på fem år har også hjulpet tante med å ordne i huset - og da må vi selvfølgelig ha liste!

Jeg har mange tanker omkring bloggen fremover, så jeg satser på at skrivelysten kommer når jeg får henta meg litt inn igjen. Soverommet vårt er blitt ommøblert, barnesenga har Morten skrudd opp, i morgen skal vi hente kommoden til barnerommet, en ny hylle er kjøpt inn, og om litt skal vi også på IKEA og få tak i noe av det siste vi trenger. Da blir det blogginnlegg da!

Nå er det snart tid for Beretninger om begynnelser, en flott dokumentarserie på TV2 som handler om livet på Observasjonspost for gravide på Ullevål. En veldig sterk serie, som fremkaller både gledestårer og triste tårer. Flere som ser på den, kanskje? Jeg vet ihvertfall at det er mange gravide og småbarnsmødre som er innom bloggen min for tida :) 

 

Ha en fin kveld, kjære lesere! Setter stor pris på at dere er innom! ♥

 


Til alle mine fine...

I det siste (det vil vel egentlig si siden jeg offentliggjorde graviditeten) har leserne mangedoblet seg og antallet følgere på Bloglovin' nesten doblet seg, noe jeg syns er kjempestas! Jeg er kjempetakknemlig for alle leserne mine, og syns det er ekstra hyggelig når dere legger igjen fine ord ♥

Et bilde fra november med en 14 uker gammel babymage. En tid hvor rumpa fortsatt var større enn magen! ;)

For et par uker siden ble bloggen "pusset opp" litt, og i dag kom siste oppdatering i form av Menyknapper under headeren. Det kan fortsatt hende det blir noen endringer, men jeg tror jeg skal slå meg til ro med dette designet en stund nå. Jeg blir helt matt av å sitte med designendringer, for siden jeg egentlig ikke kan det, kan det plutselig gå fryktelig galt uten at jeg kan redde det... Da er det godt å ha en IT-studerende mann å spørre!

Håper dere liker resultatet! 

 

Til uka skal jeg se om jeg ikke får vist dere noe av babyutstyret vi har kjøpt inn - og skal kjøpe inn!

 

Nyt søndagen så blogges vi til uka! ♥

 


 

Julegaven fra Morten

Til jul i år (fjor) var Morten lur. Jeg hadde en bitteliten anelse om hva jeg kunne få, men det var mest fordi jeg egentlig ikke hadde sagt så mye jeg ønska meg. Han bare ordna opp som om det var den mest naturlige ting i verden, ingen spørsmål om noe, han var bare veldig lur... 

Er den ikke lekker?

Denne lille lekkerbisken lå under treet til meg. En LG Optimus 2x. En veldig morsom (og litt frustrerende) leke! Nå må jeg bare lære meg å bruke den, en liten tålmodighetsprøve kjenner jeg.

Foreløbig har jeg bare lasta ned noen få app'er, bl.a Wordfeud og Out of Milk (guds app-gave til listefriker!) og lommelykt. Haha..

 

Hvilke app'er mener du jeg bør ha?

 


Re-dekorering med litt nytt i huset

Etter at jula ble kasta ut (kan man få den fort nok ut etter jul?) føltes det plutselig veldig tomt i huset. Jula kommer jo med nips i alle varianter, men nå skjønner jeg ikke helt hva jeg pynta med før jul. 

Siden jeg er sykemeldt har jeg store planer om å gjøre lite, så da passer det godt å kunne pusle litt rundt i huset og "nipse" det til litt igjen. Å, som jeg elsker nips!

Men før man kan begynne med noe som helst må man ta en kopp te og bare nyte friheten... 

Dagene blir lange når man bare går hjemme og må ta det rolig. Vet ikke om jeg kan støvsuge engang, ser for meg at det kan fremkalle kynnere, så da lar jeg heller være, hihi. 

Men, en liten tur ut av huset er lov, så idag har jeg vært å funnet litt forskjellig småtteri så det kan bli trivelig her igjen. Noe ble kjøpt i romjula, og noe ble kjøpt idag, så nå begynner det å bli koselig i heimen ♥

Endelig en fast plass til telys! Boksen fant jeg på Europris


Denne nydelig tekoppen fra Green Gate fikk jeg til jul av fine Siri. Akkurat nå passer den på svibelen min i vinduskarmen på kjøkkenet


Putetrekk i "lin" fra SparKjøp, på salg til bare 25 kr! Jeg kjøpte to, så nå har sofaen blitt litt fornya også

I tillegg har jeg kjøpt en annen liten sak som jeg gleder meg til å vise dere, må bare få gjort litt med den først! Kanskje blir det give-away også, om dere blir begeistra? 

 

Flere som har kasta ut jula og fått inn noe nytt? 


 

Halloweenkostyme i boks!

Denne uken har jeg og mannen vært å kjøpt halloweenkostyme. Idag er det nemlig Halloweenfest hos noen han studerer med, og jeg har nettopp sendt ham dit utkledd som verdens kjekkeste seriemorder...

 

 Ser du hvem han skal være? (ingen som er hekta på tv-serier her i huset, nei..)Hello, Dexter Morgan.

 

EDIT, lørdag morgen:
Gjett hvem som vant prisen for beste kostyme i går? Min egen Dexter Morgan! ♥

 

Skal du  på halloweenfest? Hva skal du kle deg ut som?

 

 

Med en mann i hus...

Etter å ha bodd med en mann en stund ser jeg stadig forskjeller mellom menn og kvinner. Noen ganger er de mer tydelige enn andre...

Slik gjør Morten det;
La oss sette eska rett i kurven. Jada, det går bra, fint det.

Mens sånn ville jeg gjort det;
Kaffekapslene fint dandert i kurven. Det skal jo se litt okey ut på benken også?

Men altså, er det ikke verre enn dette skal jeg jammen holde ut ;)

 

Flere som merker forskjeller? 

 


Spontan

De som kjenner meg vet at jeg er verdens minst spontane person. Alt må være planlagt, gjerne et par uker i forveien. Idag derimot, gikk jeg mot alle mine prinsipper. Jeg og Birgithe skulle lage mat sammen, og bestemte oss like godt for å ta middagen i Sandvika. Egentlig var vi på vei til butikken, men siden jeg fikk bestemme idag foreslo jeg McDonald's. Hun var ikke vanskelig å be.


Mmm! Junk in my trunk!

Birgithe er fornøyd!

Selvfølgelig drar man ikke til Sandvika Storsenter uten å shoppe litt. Men det ble bare litt også, jeg sparer jo til bil! Jeg prøvde å finne en jakke, men selvfølgelig er det ikke mulig å finne det man leter etter...

Søt boks til søte hemmeligheter, fra Søstrene Grene


Designpapir til kreative kvelder, også fra Søstrene Grene

Og selvfølgelig måtte jeg ta med meg en flaske ananasbrus fra Oskar Sylte siden de selger den i Sandvika. Den selger de knapt utenfor Møre & Romsdal, og da må man alltid kjøpe når man finner. Beste brusen i verden! Noen som har smakt?

 

Nå er det snart natta her i huset kjenner jeg. Tar på å være spontan, blir nok lenge til neste gang! ;)

God natt! ♥
Ny bil!

Ååå, idag har jeg gjort noe morsomt! Jeg har vært å prøvekjørt ny bil! Jeg prøvde en snerten Skoda Fabia, for den har jeg liksom sett for meg kunne være bilen for meg - og wiiii den var god! Fra før av har vi (les: Morten) denne svære saken, og da må jo lillebror Fabia være noe til a' mor?

Skoda Superb

Nå har det seg bare sånn at jeg verken har hundretusener av kroner på kontoen eller snakka med banken enda, men det tror jeg faktisk ordner seg. Rart hvor oppsatt man blir på å spare penger når man faktisk har noe å spare til!

Alle bildene er lånt fra Skoda sine sider

 

Hva tror du?
Søt bil, ikke sant? 


Aldri mer kos...

I går inngikk jeg en avtale. En avtale om å ikke spise godteri frem til jul. Ragnhild er konkurrenten min, men tingen er jo at hun allerede har hatt en godteavtale i et år, så da er det jo null stress. Jeg, derimot, er superglad i alt som er søtt, men jeg skal ihvertfall gjøre et iherdig forsøk! Heldigvis er det lov med kake, is og potetgull så jeg får nok stagga sukkerhungeren litt. Det er nemlig sjokolade og smågodt som er mine verste synder...

Taperen må gi den andre en treretters middag + en gave til verdi av 500 kr, så dette veddemålet kan jeg ikke tape! (Har ikke råd, haha!)

Se det gliset! Hun tror nok hun allerede har vunnet.. 

Oh no...

Jeg skriver om det her, så får dere følge med og peppe meg litt i ny og ne. Dette blir ikke lett for en sukkerhungrig søtsnok...  

Fremover blir det kun dette å kose seg med...

Sånn. Nå har jeg sagt det. Wish me luck.


Chase your passion - not your pension

Det har visst vært rolig på bloggfronten de siste dagene, men sånn er det å ha ferie; har jo ikke tid.. Vi har vært hjemme å kosa oss den siste uka, før vi nå reiser til Kypros en uke! Slenger ut noen bilder med hva vi har gjort i det siste;


Vi har vært turister i egen by. Har ikke vært på Trollstigen på 10-15 år, så nå var det på tide! 
Shæshtepar ♥


Jeg og tantebarnet mitt, Ragnhild, har bursdag nesten samtidig, så da ble det feiring!


Fine søster Heidi var også med å feira! 


Fredag og lørdag var det RaumaRock!  Derav overskriften som er festivalens slagord.


Og der møtte jeg igjen gamle venner som alltid, blant anna Marita ♥

Nå blir det Kypros, og jeg aner ikke hvordan nettet er der, så det kan fort ta en uke før vi blogges igjen, ha det fint så lenge! 

Innetid og selvdigging

Ute er det vått og kaldt etter et skikkelig regnskyll - en fin unnskyldning til å holde seg inne. Noen ganger er det bare så deilig å sitte inne uten å ha dårlig samvittighet for at jeg ikke steller i hagen eller samler fregner.

Etter jobb kom broren til Morten på besøk, og vi fant ut at vi skulle ut å spise. Litt for å ta følge med brodern, og litt for å feire at Morten er ferdig med alle eksamener og har sommerferie (hate him..)


Valget falt på Oldemors Karjol på Jevnaker - et sted hvor Eyvind Hellstrøm var å ryddet opp for et par år sia. Maten var helt fantastisk, men siden det ble litt teit å ta bilde av maten gjorde jeg ikke det.. Men det var ihvertfall supergodt!

Etterpå var det tide for enda litt innetid med (nok en) spraylakkering av lysestaken jeg kjøpte på loppis for noen uker siden. Svigers kommer på besøk til helga, så da måtte jeg plutselig få ut fingeren og få den ferdig, den skal jo stå på nattbordet deres! Bilder kommer når den er ferdig :) 

Og når jeg ikke hadde mer å gjøre, tok jeg bilder av meg selv siden jeg er så fin og matching-matching idag!

 

Hva har dere gjort idag? 

 

 

Mandagsmotivasjon!

 
Idag har jeg vært superflink og vært ute å jogga (OMG!). Prøver å få til en rytme på det, og som min kjære sa; du må ut hver dag i en uke, samme hva, og plutselig har det blitt litt mindre fælt. OK, jeg skal prøve. Virkelig. For å si det sånn, jeg har ikke turt å prøve bunaden enda, må nok ut å bevege skrotten litt mer før jeg tør. Synd det er så kort tid til 17. mai...

Giratryne på vei ut å jogge!

Akkurat nå er det denne sangen som gir meg mest ute i joggeløypa; (thank you, Nadia)

Darius & Finlay - Destination (Michael Mind remix)

Igår fikk jeg også lakka ferdig messing-marerittet jeg kjøpte på loppis i helga. Den trengte en del strøk, men den ble akkurat slik jeg tenkte. Når jeg får opp en hylle på kjøkkenet skal den få flytte dit, men enn så lenge får den stå på tv-benken. Hva syns du? Ble den ikke fin?  I ♥ loppemarked!
Snart kommer det også en update på pusekattene. Lenge siden det har kommet noen bilder av dem nå (sånn utenom OMG-bildet..). De er så skjønne, virkelig til å spise opp, gled dere ♥

Snart påske!

Hei igjen!

Alle har tatt påskeferie, og det har jammen hodet mitt gjort også. Jeg har tre dager igjen på jobb før det er min tur, og da skal det nytes og koses til den store gullmedalje! Jeg har ingen planer enda. Mannen er sendt hjem på ferie, mens jeg blir her og jobber og passer de sju små ♥ Det er ikke bare å ta med seg sju små og to store puser i bilen og kjøre 40 mil. Blir nok Hønefosspåske på meg ja. Hittil har jeg brukt tiden til å lage meg litt påskepynt. Hvordan det ble får dere se senere! 


På jobb er det god stemning om dagen. Studenten min er kjempeflink, og hun tar gladelig en utfordring. Dette blir en dyktig ergoterapeut om et par år! Kjempespennende å få være med å vise studenten hva vi gjør og hva vi kan. Som førsteårsstudent er du temmelig grønn, og min er intet unntak. 

Her om dagen tenkte jeg å lage påskeegg til min kjære. Men, hva legger man i et påskeegg til en som ikke er så glad i godis? Joda, dette: 


Litt godis må han ha, det er jo tross alt påske!  Han ble ihvertfall kjempeglad, og idag sendte jeg ham til Oslo på Dropkick Murphy's konsert før han reiser hjemover. Ergo; alenepåske på meg i år. Eller, ikke helt alene da, jeg skal jo være med mine fine ergo-/fysiokollegaer ♥ Jeg vurderte å hive meg i bilen å kjøre hjem etter onsdagsjobbinga, men så kom jeg på; 9 katter i bilen. Neh... 

Slenger med en bitteliten snutt av pusene som plutselig har begynt å løpe. Nå er det helt texas!

 video:mvi5357

 

Hva er deres planer i påska? 


Søndag

Annie Lennox - Shining Light (den fine sangen fra Lindex-reklama) 

Søndag. Ukens desidert slappeste dag. Vi har vært en liten tur i Oslo hos Mortens bror, og ellers gjort.. ingenting. 

Mamma-Snö har vært hjemme og gitt barna mat.......og jeg har posert foran kamera...

Og sånn går no dagan.

Hva har du gjort idag?

Jeg er forelsket!

...i Stavanger!

Nydelige Stavanger sett fra et utkikkstårn

Denne uken har det vært mye reising, både til Stavanger, Sandnes og Gjøvik. På onsdag reiste jeg og en ergo-venninne til Sandnes på veilederseminar siden vi skal ha studenter i slutten av måneden. Der fikk vi vite litt om opplegget rundt studentene og hva som var vår rolle og ansvar. Fikk også møtt studenten min, og gleder meg veldig til hun kommer og skal være "halen" min i 9 uker!

I Stavanger bor også en av mine beste barndomsvenninner, Sylvia, så da måtte vi selvfølgelig møtes! Hun viste meg byen, vi var ute å spiste og vi gikk tur med den lille valpen hennes, Ferdinand. Superkoselig å møte henne igjen, og hun fikk virkelig overbevist meg om hvor nydelig Stavanger er!

Sylvia og FerdinandStavanger i et nøtteskall?


Gamlebyen i Stavanger. Gamle fine, vindskeive hus fulle av sjarm ♥

I går var jeg i Gjøvik for å treffe igjen gamle studievenner. Koselig å møte igjen gjengen, er litt rart å ikke se alle sammen hver dag... Ble en kort tur på meg, bare en natt, ville gjerne bruke helga til litt avslapping i det siste, det har det vært lite av!

Nå er jeg glad det endelig er rolig rundt meg. Jeg skal sette meg ned å slappe av og gjøre ingenting, bare fordi jeg kan! Deilig ♥ Men først, en liten tur ut i solskinnet sammen med kjæresten!

 

Ha en fin helg, kjære lesere ♥

Har dere planer for helga?

 

Hobbyprosjekt og give-away!Lady Gaga - Born this way (Dere må jo bare elske denne sangen!)


Jeg tenkte jeg skulle vise dere mitt siste hobbyprosjekt!

Er ikke dette noe av styggeste du har sett?


En liten runde i zalovann for å fjerne fett og skitt...


Den femarma lysestaken kjøpte jeg for noen måneder siden på en bruktbutikk. Tror jeg betalte ti kroner for den. Etter å ha latt den stå å støve ned i boden litt for lenge, kom jeg over et lite stykke motivasjon i bloggen til Cecilie hvor hun også hadde kjøpt noe "lekker" messing og forvandla til noe fint. Det går altså an! Se bare HER!

Jeg kjøpte en boks med spraylakk på Europris til 39 kr, og vips ble det magi! Den trenger nok et strøk eller to til, men når den er ferdig blir den vist fram!

Til helga blir det konkurranse og give-away på bloggen! Jeg vil jo så gjerne sette litt pris på dere fine som er innom her! FØLG MED! ♥
Rise and shine!

Idag var jeg tidlig oppe (på en søndag!) etter å ha blitt vekket av en oppmerksomhetssyk gravid pusekatt. Hun er så utrolig kosete om dagen, og hadde nok ligget inntil halsen min hele dagen om hun hadde kunnet det. Jeg klager ikke ♥

"Mamma! Mamma! Våkne! Kan jeg ligge å kose her hos deg?"


"Sånn ja. Sniiiiff! Mammalukt!"

Halv ni var jeg oppe og siden jeg faktisk hadde fått mine 8 timer skjønnhetssøvn (du skulle sett hvor vakker jeg var når jeg våkna!) var jeg superklar for å starte dagen! Jeg har allerede fått ordna til en maskin med klær, lagt inn alle kvitteringer i regnskapet, kost meg med en kopp grønn te, OG fått på meg treningsklærne! Det må bli en deilig morgenjoggetur, det er så fint her idag! Våren har begynt å nærme seg Hønefoss, sola skinner og snøen forsvinner sakte men sikkert fra veiene! D-e-i-l-i-g!
Har dere planer for søndagen?


Update!

I det siste har jeg vært Slapp Slappesen på bloggfronten. Siden forrige gang jeg ga lyd fra meg har jeg vært i Gjøvik, kommet tilbake fra Gjøvik, jobba, sovet og... vel, det var vel igrunnen det...

Helt til idag! Idag har jeg og en kollega vært å holdt et lite foredrag for Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) og fortalt dem om hva ergoterapi er, hva vi gjør og hvordan de får kontakt med oss. Det viste seg å være nyttig informasjon, så nyttig at de ville takke oss med blomster! Jeg elsker blomster!

I morgen reiser jeg,min kjære og våre to små i bur hjem til Isfjorden en tur (oh, det rimer!). Vi skal møte heele slekta mi, og Mormor får møte alle barn, barnebarn og oldebarn samtidig. Vi vil jo så gjerne gjøre litt stas på henne! ♥

I tillegg fikk jeg en svært etterlengtet pakke i posten idag. Min første sponsorpakke! Jeg nevnte det for en stund siden, og nå er den endelig hos meg! Gleder meg til å bruke dem!

Kan du gjette hva det er..?

Forresten! Har dere fått med dere at Motivated-bloggen vår er nominert til Norges mest elskede blogg?  Vi kan vinne tur til New York!! Stem HER! Dere får stemme èn gang hver dag, så kom i gang og stem!
 

Planer for helga og treningstips!


Social Distortion - Writing on the wall

Idag våkna jeg av meg selv og var superklar for å stå opp, selv etter en natt med spysjuk katt som ropte på elgen...

Idag er det en iskald dag i Hønefoss, og joggeturen utendørs blir derfor erstatta med noen timer storrengjøring innendørs. Godt å få det unna, og det ligger faktisk en del trim i støvsuging og vasking! På vektklubb.no (hvor jeg er medlem) får du regna ut ca hvor mange kalorier du forbrenner på de ulike aktivitetene, f.eks. støvsuge i 30 minutter = 80 kalorier brent! Det er ett glass brus det! Kanskje det kan være din form for trening idag, om motivasjonen til å dra på gymmen mangler? Tenk så deilig å kunne sette seg ned i kveld, og med god samvittighet drikke brus og spise det du vil, fordi du vet du allerede har forbrent det!

Dette er meg idag! Kommer aldri til å bli noen
"dagens outfit-blogger", men en gang må være lov!

I kveld skal jeg og en venninne på kino for å hilse på Jarle Klepp som er tilbake med ny film, Jeg reiser alene, som jeg skrev om her! Jeg gleder meg vilt, ettersom den første filmen, Mannen som elsket Yngve, er en av mine yndlingsfilmer! Den har alt, flinke skuespillere, god historie og den beste filmmusikken. Håper bare den siste filmen innfrir, jeg kjenne forventningene mine er skyhøye...


Jarle Klepp har blitt far!

I morgen er planen å dra til Vikersund for å se på skiflyging i verdens største hoppbakke! Da må vi kle oss godt, for idag er det 17 minusgrader her, og vi blir nok ute nesten hele dagen! Det er så godt å komme seg ut litt og gjøre ting sammen som kjærester, det blir litt for sjelden, og det er noe jeg vil bli flinkere til! Når vi en vakker dag får barn blir det ikke så lett å bare stikke av, så da må vi passe på å benytte tida nå! ♥

Har dere planer for helga?

PS! Motivated-bloggen blir stadig oppdatert med presentasjonsinnlegg av medlemmene! Følger du med?

Dere har vel ikke glemt å følge MEG på Bloglovin'? bloglovin

Koselig mamma-helg!

I helga har jeg hatt besøk av mamma'n min, hun kom nedover med bilen min, så nå har jeg endelig egen bil! Ikke den nyeste og fineste kanskje, men den er god å kjøre, og jeg er endelig helt fri og uavhengig!


En ubeskrivelig deilig frihetsfølelse å ha egen bil! Fin, ja?

På lørdag kjørte jeg og mamma til byen. Hun måtte jo få se fine byen vår! Det ble selvfølgelig litt shopping og tid til kafèkos mellom slagene. Fant ikke all verdens, men det var ikke tanken heller (nevnte jeg at vi skulle gå bananas i forrige innlegg..?), fant ihvertfall det jeg tenkte jeg skulle ha! Koselig å ha en helg med mamma! ♥


Kafètur med fine mamma'n min! ♥

Planen var egentlig at vi skulle ut å spise på lørdagskvelden, men når vi kom hjem etter en lang dag i byen ble vi så slappe at vi bare droppa hele greia og bestilte oss mat hjem istedet. Da ble det pizza fra Peppes og Melodi Grand Prix her i huset, før vi omsider fikk dratt oss opp av sofaen og skrudd opp de fine rådyrene (eller er det hjorter?) jeg fikk i posten for noen uker siden. Det er egentlig knagger, men vet ikke hvor mye jeg kommer til å henge på dem, da blir de jo skjult, og poenget med å ha fine knagger forsvinner...


Knaggene ble hengt opp i gangen, ved siden av kommoden
du så HER
. Skjerfet kjøpte jeg når vi var i byen.

Når vi likevel var i byen stakk vi innom Posten for der hadde jeg en pakke liggende! For en ukes tid siden bestilte jeg en hvit Tivoli Radio som jeg har hatt lyst på så lenge. Jeg syns den har vært litt dyr, så jeg har ikke tatt meg råd før nå, men GUD for en lyd! Fantastisk! Lyd er viktig!

 


Nå er grandma-stilen komplett med en liten, fin radio i vinduskarmen!I helga ble det også tatt et slags familiebilde av oss. Ikke alle var like villig til
å bli fotografert, men om de ikke vil - så skal de! Smil, dyra!


Idag var det nydelig sol her i Hønefoss, og da måtte vi selvfølgelig ut å gå
søndagstur! Rakk bare en liten tur, for klokka ett var det på tide å sette
mamma på toget hjem igjen.

Etterpå dro jeg på treningssenteret og hentet ny energi, og det føltes så bra! Håper jeg kommer godt igang igjen nå, når jeg endelig har egen bil og kan styre ting selv. Følte alltid at det ble så tiltak å til trening når det var 20 minusgrader ute. Nå har jeg ingen unnskyldning lenger! I tillegg har jeg  planer om å melde meg inn i vektklubb.no for å få litt kontroll på ting, og gi slipp på de teite kosekiloene jeg og min kjære har kost på oss det siste halvåret som samboere. Morten er allerede godt igang med fotball og skiturer i lysløypa, så nå må jeg ihvertfall få ut finger'n og bevege meg!

 

Hva har du gjort i helga? Hatt en fin helg?

 


God helg!

Denne helga har jeg vært så heldig å få besøk av mamma'n min, som kom kjørende nedover med bilen min! ♥


Sudoku og kaffe må til for å starte dagen!

 

Idag skal vi til byen å kikke litt i butikker (og med kikke mener jeg selvfølgelig gå bananas..!) før vi skal ut å spise. Endelig en unnskyldning til å dra på Fengelset å spise! Nomnomnom!

Flere bilder og oppdateringer kommer idag,
i tillegg til Dag 11 - Ti tilfeldige låter fra ipoden min!

 


Nå braker det løs!

Idag er min siste dag før voksenlivet starter på ordentlig. I morgen begynner jeg nemlig i den nye jobben min! Jeg vet ikke helt hvordan det blir fremover, men jeg vet jeg skal få opplæring i en del, blant annet datasystemet, rutiner og brukere. Vi har hver vår del av kommunen vi skal dekke, så da er det greit å bli kjent med de brukerne jeg skal ha.


iiiiik! Nå er det alvor!

Kvelden skal jeg bruke til å kikke over notatene mine, så jeg får friska opp kunnskapen. Glemmer fort når det ikke blir brukt, men regner med det kommer fort tilbake! Jeg jobbet med rehabilitering med voksne og eldre i praksisperioden under andre året av utdannelsen, så det er ikke helt nytt. Litt betryggende, selv om det føles mest skummelt akkurat nå. Heldigvis er det skumlest før du faktisk begynner, og i morgen kveld kan jeg se tilbake på min aller første arbeidsdag i min første faste stilling og vite at jeg har gjennomført den (hvordan det går er en annen sak...)Men, innimellom lesinga skal jeg sette av en time til verdens triveligste tv-program Jakten på Kjærligheten. Jeg er skikkelig reality-junkie, og jeg tror jeg har fått med meg hver eneste sesong av Jakten. Sipper like mye hver gang noen finner hverandre... ♥

Legger ved århundrets klinelåt jeg kom over her en dag, tror det var noen som brukte denne som brudevals. Sukk... ♥

Chester See - God Damn, you're beautiful

Jeg fryser!

Ute er det -11,5 grader, jeg har ikke bil og må ta beina fatt når jeg skal avgårde. Ergo; jeg går mye og jeg fryser mye! Jeg har lenge sett på et par gode, varme vintersko men syns de har sett litt vel polfarer ut, men nei, de har vokst på meg (eller grodd som en klok kvinne en gang sa).

I disse sponsortider: Hvem vil gi meg disse?Deilige vinterboots fra Sorel som ståler 40 kuldegrader,
passer meg ypperlig!

 

Ironi litt lenger opp i innlegget, om det skulle være noen tvil om det
(neida. joda. neida)

Sjuklingaktiviteter og ny spilleliste!

Det er rart hvor mye rart man får gjort når man er syk. De siste dagene har jeg gått hjemme i min egen verden av dotter i ørene, vekslende tett/rennende nese, nys og host. Etter en liten (les: stor) runde med nesespray og ibux fikk jeg omsider kommet igang med ting som har blitt stått på vent en stund...

For eksempel...


Organisere poseskapet (ja, jeg bretter posene..)


Funnet et sted å bruke noen cm av de tre metrene med blonder jeg kjøpte for
noen uker siden


Smakt på sesongens Litago med smågodtsmak, har du smakt den?


Skrudd fast løse knotter


Ordna med blomstrene (jeg har ikke akkurat grønne fingre..)


Hekla trekk til varmeflaska mi - nå holder den på varmen mye lengre
(og jeg har brukt opp alt restegarnet mitt!)


Pakket inn julegaver


Diskrèt hintet om et julegaveønske til min kjære


..og funnet ny musikk, som du kan høre HER ♪♫ ♪♫ ♪♫


Men i morgen, da må jeg være frisk, da skjer det s-p-e-n-n-e-n-d-e ting...  Guess what!

Kosemoseoverdose

Idag er jeg ikke helt i form, bihulene er tette, huden er øm og alt jeg sier blir veldig borsobt... Ergo; idag har jeg og pus hatt en dag under pleddet. Vårt nye, deilige pledd som vi fikk i innflytningsgave fra svigermor. Et superdeilig, mykt pledd med fleece på ene siden og pels på den andre, kjøpt på Kid Interiør. Jeg har kosa meg med hekling, tv-serier og melk med honning, og det er nesten så jeg nyter det. Nesten. Heldigvis har jeg fri, så jeg har null dårlig samvittighet for at noen er på jobb og må streve litt ekstra fordi jeg mangler. I morgen er det tid for ny kjøretime, så jeg håper tåka i hodet letter litt, føler meg litt bortevekk...


Fine Snö-pusen min vil gjerne være sykepleier.
Fine øyne, ikke sant?


Idag skulle jeg gjerne hatt en av disse
fine medisinboksene fra Solstrand Interiør,
for å ha et sted å oppbevare nesespray,
Kleenex og Ibux, mine tre beste venner


Søndag, og roen har senket seg...

Da har alt besøket reist og jeg har fått satt sengetøyet til vask, tatt oppvasken (Les: oppvaskmaskina har fått den) og oppdatert meg på helgens blogginnlegg. Nå sitter jeg med en kopp grønn te og slapper av, mens gubben ligger på sofaen under vårt nye fine pledd som vi fikk i innflytningsgave fra svigermor, viser det senere!

Vi har hatt det SÅ koselig i helga! På fredag ble det taco og X-factor, etterfulgt av en runde (eller fem) med Buzz. Lørdag dro vi jentene til byen, mens gutta dro å kjøpte snøfres, så nå er vinteren redda! I byen ble det selvfølgelig litt shopping, forholdsvis lite for min del, prøver å lære meg å spare, men fikk da tak i noe likevel. Blant annet kjøpte jeg meg verdens deiligste tøfler, perfekt for en "frøs-pist" som meg!


Superdeilige "uggs"-tøfler

På lørdag kom også broren til Morten til Hønefoss, så da var hele familien hans samla! Koselig :) Vi dro på Dolly Dimples å spiste pizza før vi fortsatte med både Buzz og Alias hjemme. Hysteriske tilstander kan du si! Har en del bilder fra Alias-spillinga, men tviler på at noen egentlig vil at de skal vises frem...

Idag var det naturligvis feiring av farsdag, og jeg og søster-Hilde tok på oss kakebakinga. Det ble både muffins og sjokoladekake, og selv om utseende var så som så, smakte det ihvertfall bra!


Hilde


Kanskje ikke de lekreste, men veldig gode!

I kveld blir det først kafè og så kino med ei venninne, vi tenkte å se Unstoppable, noen som har sett den? Hadde egentlig lyst til å se Facebook-filmen, men den går tydeligvis ikke her lengre...

PS! Kikk innom bloggen til Kari, jeg har blitt portrettert der idag!


Endelig fredag!

Og fredag er vaskedag! Spesielt idag, for i dag har jeg fri og vi får storfint besøk hjemmefra, både mora, faren og søstra til Morten kommer  i kveld og blir til søndag. I helga regner jeg med vi skal vise fram fine byen vår, kanskje dra en tur på IKEA og kose oss med brettspill og god mat. Idag har jeg derfor har jeg brukt dagen til å tørke støv, støvsuge, vaske, skrubbe, re senger og shine opp huset, ble riktig fint her!

Herregud, hadde mareritt i natt, og var nesten på gråten når jeg våkna! Drømte at Morten hadde rydda og ordna på egen hånd til vi skulle få besøk, og samtidig hadde han tatt fram all julepynten (og det var mye!) så hele huset var stappfult av gyselig nips, i tillegg til at han hadde hengt gardinlengder på omtrent alle veggene. Grusomt klaustrofobisk og slitsom drøm. Bra jeg har så god tiltro til at mannen min greier å stelle hjemme.. Hehe.. :) Nei, nå gleder jeg meg til besøk!

Siden hele huset for en gangs skyld er strøkent kanskje jeg skal ta bilder, om dere vil se hele huset på en gang?


Starta dagen med en kopp grønn te, en runde på Bloglovin'
og regninger. Pay-day idag!


Så var det bare å komme igang!


Byebye!!


Se hva kjæresten akkurat kom hjem med, her blir det
spilling i helga!

I helga tennes dessuten vinterlysene i byen! Mange blir provosert siden de tror det er julelys, men neida, vinterlys kaller de det, og er tenkt som en stemningsskaper i mørketida. Jeg liker'e! Snøen har også kommet, så da får vi vist fram Hønefoss på det vakreste! Har blitt så glad i denne byen, den har alt! (utenom DinSko og Gina Tricot da...)(Bildet er linket)

God helg!

Akkurat i det jeg trodde jeg var kvitt'n...

kommer det en ny artikkel. Bakteriefobien er tilbake.

Artikkel fra KK.no


På folkehøgskolen ble jeg kalt Hygienemonsteret,  fordi jeg likte å ha det rent og ryddig rundt meg. Monica Geller har jeg også blitt kalt... Jeg ser nemlig helst at det er rent, spesielt på kjøkkenet og badet, selv om noen mener jeg tar litt av. I det siste har jeg skjønt at man kanskje ikke dør av bittelitt bakterier, og jeg har greid å slappe av litt.

Uansett, bakteriefobien blusset nettopp opp fordi KK, Dagbladet og alle andre medier melder om nye tilfeller av E-coli-smitte. Jeg er livredd for den type smitte. En liten forkjølelse kan jeg alltids tåle, men tanken på diarè og kvalme, for ikke å snakke om nyreskader, skremmer meg. Jeg har alltid vært nøye med å kjøle ned matrester, tine i kjøleskap istedetfor romtemperatur og vaske benkene godt fordi jeg mener jeg har hørt det er sånn det skal gjøres (Husker visst litt fra heimkunnskapen likevel!) Nå har jeg endelig en artikkel som støtter meg! Kanskje det ikke er så dumt å ha litt bakteriefobi likevel?

 

PS! Idag kom snøen til Hønefoss, og Snö fant ut at hun trives best innendørs. Skulle visst kalt henne noe annet, Sol kanskje...


Forresten, noen som melder seg frivillig til å male gjerdet mitt?

Friskt og romantiskt

Å, jeg elsker været slik det er nå! Gikk verdens deiligste tur i stad,  2 minusgrader og vind, men med en deilig jakke, votter og musikk på ørene var det bare friskt og godt! Ipod'en er selvfølgelig med, og med litt fart i musikken følger beina så mye lettere med.

Her er min tur-spilleliste:

A Perfect Circle - Pet

Breaking Benjamin - Breath

OneRepublic - All the right moves

Volbeat - Being 1

Five Iron Frenzy - Every new day

Ble visst litt sinna-musikk idag, men humøret sier det motsatte! Volbeat - Being 1 er en av favorittlåtene akkurat nå.


Omtrent sånn jeg så ut på turen idag, godt påkledd! (Og ja,
jeg har enkel humor)


På kjøkkenet har vi en tavle hvor vi prøver å sette opp middager gjennom hele uka, så vi slipper å tenke på det etter en arbeids- og skoledag. Idag så den omtrent sånn ut...


Morten har vært romantisk. M + S = Sant! Fnis!

Søndag 7. november

Dungen - Du är for fin for mig

Idag er det Søndag, søndag med stor S. Gårsdagen var suksess noe som merkes på formen idag, ikke helt som den skal være kan du si... Dersom noen hyggelige hønefossinger føler for å være god mot meg, ønsker jeg meg en kilo smågodt. Nå!

Uansett. Når jeg kom hjem i natt var huset bomba, noe jeg bestemte meg for å gjøre noe med. Veldig greit å få ryddeånden over seg når man kommer hjem fra byen, huset er ferdig rydda før du merker at du har begynt. Resultatet jeg våknet opp til var omtrent dette:


Strøken stue, nyvasket bord og en fornøyd pusekatt


...og et fjell av søppel på kjøkkenet

Siden ryddingen allerede var unnagjort var det tid for avslapping
og egenpleie med pizza og film:


Dagen derpå frokost; Grandiosa!


Opptaksfunksjonen på tv'en er gull verdt! Perfekt for late
søndager, hvor jeg kan få sett alle filmene jeg har tatt opp


Idag ble det Marley&me, gråter like mye hver gang...

Ble dessverre ikke noe outfit-bilde i går, rakk det ikke før gjestene kom, og utover kvelden ble det glemt. Neste gang, I promise!

God søndag!

EDIT kl 17:23. Se hva jeg har!
Grønnsåpe og vafler

Etter en slitsom dag på jobb er det godt å komme hjem til nyvasket hus som lukter grønnsåpe (Hørte jeg Drømmemann..?)

Senere idag skal vi kjøre en venninne til Gardermoen, før det blir bittelitt mer vasking, får nemlig besøk av mamma og pappa i morgen! Det er første gang de skal se det nye huset vårt, og da må det se strøkent ut. Vil jo vise frem huset fra sin beste side, det fine lille huset vårt!Og forresten, i dag så jeg noe jeg skal ønske meg til jul (siden jeg er blitt voksen og må ønske meg fornuftige ting). Et Moods of Norway vaffeljern! Et rosa vaffeljern! Det koster 999 kr, så det var kanskje litt i dyreste laget, men hey, det er ikke jeg som skal kjøpe det i julegave til meg selv ;)(Bildet er linket)

 

2o. oktober 2o1o

Idag har jeg fri, og nyter dagen ved å vaske klær, rydde og betale regninger. Ikke alltid like morsomt, men alltid like deilig når det er gjort! Jeg har også fått lastet ned mye ny musikk, siden Itunes'en begynte å bli sulten. Lenge siden jeg har fått inn noe nytt, jeg har en tendens til å henge meg opp i noen låter - og bli der til jeg blir drittlei. Trenger du nye sanger, men vet ikke helt hvor du skal lete? Jeg bruker ofte å kikke innom bloggen til Marcus Ek for å finne ny musikkinspo, han har ofte kul musikk i innleggene sine.

Idag var jeg i kosemusikkhumør, og dette var noe av det jeg fant:

Ron Pope - I don't mind if you don't mind

Bruno Mars - Today my life begins

Tinie Tempah feat. Eric Turner - Written in the stars

My chemical romance - Na na na (na na na)

Snow patrol - You could be happy

Hvor finner du musikken din?

God morgen!

Ingenting er bedre enn å komme seg opp om morran, når man greier å la være å falle for fristelsen til å slumre. Man blir jo faktisk alt annet enn våknere av det.

Disen ligger tjukk på elva og katten er sjeleglad for at noen endelig står opp så hun har noen å kose med. Jeg tar meg en kopp grønn te og sjekker siste oppdateringer på nettet, før jeg finner ut at klokka nærmer seg arbeidstid, og det er på tide på hive i seg havregryna og komme seg avgårde.

Ha en fin dag!
Ønsker meg!

Nå som matpakkehverdagen er et faktum igjen, er det morsomt å ha fin oppbevaring (siden knekkebrød med brunost kan se litt stusslig ut til tider...)

Inne på Epla.no fant jeg disse fine matpakkeposene fra Poppydesign Fabric! De er bomull utenpå og fôret med voksduk, som gjør dem lett å rengjøre, og det er plass til tre brødskiver og en gulrot. Og så nydelig fint design! Disse kommer nok snart dumpende ned i min postkasse...Hva syns du?

Jobbintervju og bruktfunn

Idag var jeg på jobbintervju, noe som gikk veldig bra, jobben er min! :) Hurra! Er kun som tilkalling, men jeg trengte noe i tillegg til dagsenteret, da det bare er noen dager i uka. Jobben er på en korttidsavdeling/avlastning hvor brukerne er innom i tre uker av gangen, ofte etter sykehusopphold eller sykdom, og målet er å komme hjem til egen bolig etter oppholdet. En veldig ergo-rettet jobb med andre ord. Gleder meg til å begynne!

Etter jobbintervjuet var jeg en tur i byen (pay-day!). Jeg tok turen innom Blå Kors sin bruktbutikk i byen og fant verdens fineste røde jakke og verdens fineste tekopp. To av verdens fineste ting, ikke verst på en dag! Og ihvertfall ikke til 60 kr! (Jakka er sikkert full av lopper, og dama døde med tekoppen i hånda...)Rød A-formet jakkeNydelig bestemor-kopp

 

Hva syns du?

I <3 HØST

Høsten er min absolutte favorittårstid! Temperaturen har sunket passe lavt, dagslyset er unikt og fargene helt fantastiske! Idag var en av de fineste dagene hittil i høst, så derfor tok jeg med meg speilrefleksen ut på tur her i nærheten. En deilig måte å bruke en ellers traust søndag på.Massevis av fine traktoreggEn fin liten sti, akkurat sånne stier jeg liker...


Utsikten fra hagen vår. Elsker å bo så nært elva!

 

Hva er din favorittårstid?

hits