Graviditeten

Detaljer fra badet og nytt magebilde

I går fikk jeg vaska alle håndklærne, klutene og gulpeklutene til lillebabyen, så nå er det bare for henne å komme! Håndklærne passa (nesten) perfekt oppi kurvene, og da var det bare å merke dem og gjøre papsen klar over hvor ting skal være. Greit å ha det merka til ammetåka tar deg, eller hva?


Jeg er  utålmodig nå. Går bare å tolker alle tegn kroppen gir og håper hun kommer hvert øyeblikk. På mandag er jeg i uke 39, så det er jo faktisk mulig at hun kommer snart, selv om (jada, jada jeg vet at mange førstegangsfødende går over tiden..!) hun også kan komme om 2-3 uker. Sukk. 

Mens jeg venter bruker jeg ihvertfall tiden på å sove, slumre på sofaen, vaske litt og pusle med det lille prosjektet jeg har gående. Går litt sakte her, men det går da fremover... Om noen kjeder seg og vil underholde meg frem mot fødsel har Wordfeud fått sin renessanse her i gården ("sofiego" der også), så inviter meg gjerne :) 

Og så kan vi jo kåre Årets Bolle...

 

Hva gjør dere i kveld? 

God helg! ♥

 


Uke 38

Idag er det på tide å snu kalenderen og begynne å telle en ny svangerskapsuke. Jeg har kommet til uke 38, og etter en liten status på Facebook i dag tidlig kunne flere av mine venner og bekjente opplyse om at deres små kom i løpet av denne uka. Da blir jeg ihvertfall utålmodig! 


Jeg går hjemme og pjasker om dagene, men jeg må innrømme at jeg lengter veldig etter å treffe lillejenta mi nå. Pappa'n har eksamener hele måneden, så for han hadde det nok vært topp om hun hadde tima ankomsten sin til en helg. Jeg tolker hvert lille tegn kroppen gir meg, men kan ikke si jeg merker noe indikasjoner på fødsel riktig enda, så jeg får bare vente litt til. Skjønner hva folk mener om at ventetida blir lang om du begynner å vente fra permisjonen starter...Idag har jeg vært i permisjon fra ergoterapijobben min i èn uke, og merker at jeg begynner å bli litt rastløs, så idag prøver jeg meg på en ny liten "jobb". Blir litt matt av tanken på å starte, men jeg gir det et forsøk. Jeg (Morten) har ihvertfall rigga meg til så alt skal gå minst mulig smertefritt. Vi får se hvor lang tid det tar før noe havner på elva...Hva er deres planer for dagen? :)

 


Ny jordmorkontroll

Idag var det tid for ny jordmorkontroll, etter at tirsdagens kontroll indikerte at det kunne være svangerskapsforgiftning på gang. Det meste så bra ut denne gangen, men jeg får svar på de siste prøvene i kveld. Noen verdier var gått opp, så da er det godt at de sjekker det opp litt ekstra. Godt at de heller sjekker en ting for mye, enn en ting for lite.. 

Idag var pappa'n også med på kontroll, så da tok han et par bilder mens jeg satt og tok sparkeprøve/CTG. Hoven i fjeset, sa du? 

 

Lillemor i magen sparka ihvertfall veldig bra, og pulsen hennes er fin, så da puster jeg ut og tar det rolig. Heldigvis er jeg ferdig med det meste av anstrengende ting her hjemme - type nedvask og ommøblering -  så de siste ukene kan jeg ta det piano og lade opp til hun kommer. Resten av dagen skal brukes til litt klesvask, støvsuging og sånt her hjemme, og kanskje en liten dupp.. Måtte tross alt opp grytidlig idag for jordmorkontroll (halv ni er tidlig når man har fri..) så da kan jeg få lov til å hvile litt midt på dagen. Nyter det mens jeg kan, jeg!

 

Hva er deres planer for dagen og helga? ♥

 


Orden i sakene

I løpet av et svangerskap samler det seg opp tonnevis av papirer, og for å kunne holde styr på alt må jeg ha èn plass å ha alt. Som den systemfriken jeg er, er jeg avhengig av å vite hvor jeg finner ting til enhver tid. 

En fin brunpapir-perm og pastellfargede skilleark holder nå orden på alle papirene som kommer fra diverse leger, sykehus, NAV og mine egne helseopplysninger. Kjekt å ha orden på ting om ammetåka plutselig tar meg!Og tilslutt, et lite kapittel med "Tips og triks"-sider. Jeg plukker opp mange gode tips her og der, så hvorfor ikke samle dem også? Noen leser jeg på blogger, andre finner jeg i mamma-blader...
Permen blir med på sykehuset når den tid kommer, så kan jeg med sikkerhet vite at alt er med!

 

Flere ordensmennesker der ute? 

 

 

 

Statusrapport - uke 37

Idag har jeg kommet til en ny fase av svangerskapet - om lillegull blir født nå er hun ikke lenger regnet som prematur. Jeg er 37 uker og 1 dag på vei, og det er bare tre fattige uker til termin! Det er 8 uker siden forrige statusrapport og det er på tide å komme med en ny oppdatering!

♥ Termin: 17. mai 2o12

♥ På vei:  37 + 1 uker

♥ Kjønn: Jente

♥ Navn: Agnes  


Mor gjør seg klar for siste arbeidsdag (Instagram // sofiego)

♥ Aktivitet innenfra: Aktiviteten har endret seg litt siste ukene. Jeg kjenner fortsatt godt at hun er der, men hun har nok ikke så god plass lenger, så hun beveger seg på en annen måte. Nå kjenner jeg heller dult fra rumpa hennes enn spark. 

♥ Utålmodig: Ja, må innrømme at jeg har begynt å bli litt utålmodig nå. Jeg føler meg stor og tung, og det hadde vært godt å bli litt lettere i kroppen igjen. Men, det er fortsatt noen uker igjen, og om hun vil kan det faktisk gå 5 uker til før hun er her..

♥ Vektøkning: Kiloene har virkelig kommet nå de siste ukene! Totalt er jeg oppe i + 15 kg, men heldigvis er det mye vann så jeg regner med at det går like fort av som det kom på. Siden forrige statusrapport i uke 29 har jeg lagt på meg nesten en kg i uka, men det var omtrent på den tiden alt vannet kom så jeg kjenner jeg ikke orker å la meg stresse så veldig av det. 

♥ Barnerom ferdig: Ja, rommet er så godt som ferdig! I går kjøpte jeg nye gardiner, og de har kommet opp. Når jeg får ordnet nye knotter til kommoden er rommet helt ferdig, men de hadde dem ikke inne så jeg må vente litt... Hun får bare et halvt rom siden hun skal sove inne hos oss og ha tingene sine i et annet rom, men sånn får det være mens vi bor her vi bor. Se alle bildene fra barnerommet her.

♥ Innkjøp til babyen: De fleste innkjøp er gjort, både til mor og barn. Nå gjenstår det å kjøpe litt diverse salver, kremer og sånt til badet, et par små laken til, samt kattenetting til vogna. Ellers tror jeg faktisk vi er i mål! 

♥ Strekkmerker: Jeg luuurer på om det har begynt å snike seg på et par små, men de er så små at jeg kun ser dem i det skarpeste lyset på badet, så jeg velger å overse dem enn så lenge. Om jeg ikke sier til noen hvor de er er det aldri noen som kommer til å legge merke til dem :D

♥ Hoven? Oh yes, Hoven er nå mitt mellomnavn og kompresjonsstrømpene er mine beste venner. Du vet du er hoven i ansiktet når kjæresten din mener du ligner på den kjekke komikeren Michael McIntyre (yes, en mann) når du våkner... Pent.


♥ Plager: Kynnerne er der enda, men ikke så ille som før - sannsynligvis fordi jeg også er roligere. Litt småplager har det vært, som tett nese og litt halsbrann, men litt må man jo regne med når man skal bære frem et barn! Jeg syns igrunnen jeg har vært heldig som har greid å være i jobb (50 % vel og merke) og holdt meg ganske oppegående gjennom hele svangerskapet.

♥ Matkick: Ingen spennende matkick å skrive om, dessverre. 

♥ Om fødselen: Nå har det begynt å gå opp for meg at fødselen kan være like om hjørnet. Flere venninner og bekjente som har gått gravide samtidig som meg har fått sine små nå, og det betyr at det snart er min tur! Gleder meg til å erfare det, og tror det skal gå bra. Jeg har ingen indikasjoner på at det ikke skal gå bra, så da velger jeg å glede meg fremfor å grue meg. For noen uker siden var jeg og Morten på omvisning på Føden på sykehuset, og det var en veldig fin og betryggende opplevelse. Hyggelig fødeavdeling og hyggelig jordmødre!

36 uker ♥

♥ Tungt? Ja, det begynner å bli litt tungt nå, men føler faktisk jeg har blitt litt lettere i kroppen siden forrige uke, og det er nok fordi magen har sunket litt ned nå. Lungene mine er ikke fullt så skvisa, og det har hjulpet godt på! Men, jeg bærer jo fortsatt på 15 kg mer enn vanlig, og det må jo bare merkes.

♥ Aktivitet: Aktivitetsnivået er betraktelig redusert siden før graviditeten, men siden redebyggeren i meg har våkna holder jeg meg ganske aktiv med husvask og diverse. Greier ikke la være.. Da får det heller være at smellen kommer senere, og jeg blir liggende litt lengre dagen etter. 


Vi har det som plommen i egget og nyter restene av lørdagsgodtet på søndag! (Instagram // sofiego)

♥ Søvn: Søvnen er blitt påvirka av at jeg har blitt en liten hval, så det er ikke lenger bare-bare å snu seg i senga - eller komme seg opp for den del. I tillegg har jeg begynt å snorke siden jeg er så tett i nesen. Det er nok verst for han som ligger ved siden av meg, men det er ingenting et par ørepropper ikke kan fikse ;)

♥ Humør: Humøret er fortsatt bra! 

♥ Sykehusbagen: Nå er bagen nesten helt ferdigpakka! Det er ganske lenge siden jeg begynte å pakke den, så jeg tror jeg må gå gjennom den og se at jeg har fått med meg det jeg skal. Har sett sikkert hundre pakkelister, så jeg tror jeg skal være ganske greit redda om vi plutselig må haste avgårde på sykehuset.

Pakking av sykehusbag pågår!

♥ Neste kontroll:  Jeg har vært på kontroll hos jordmor idag, og det ble en litt skremmende opplevelse. Tidligere har alt vært i skjønneste orden, hvor jordmor har målt blodtrykk, målt og klemt litt på magen og hørt på hjertelyden, og alt har vært fint. Men, idag hadde blodtrykket plutselig steget en del, så jordmor ville gjerne sjekke ut litt mer. I tillegg har jeg vært småkvalm i perioder og hatt litt synsforstyrrelser, så jordmor mistenkte at det kunne være svangerskapsforgiftning. Jeg ble sjekka ut i det vide og det brede med både CTG, ultralyd og diverse blodprøver, og innkalt til ny kontroll på fredag, så da krysser jeg fingrene for at alt er i orden! Lillemor så ihvertfall ut til å ha det bra i magen, så da er det bare å ta det pent og levere nye prøver på fredag og håpe på at alt er bra med frøkna. Om hun skulle bestemme seg for å komme nå, er det jo heldigvis ingen fare siden hun har kommet såpass langt, men jeg beholder henne gjerne i magen enda litt til.. :)

 

Tenk, dette kan faktisk ha vært siste statusrapport fra svangerskapet til Sofie og Baby Agnes! Ihvertfall med tanke på hyppigheten av de forrige rapportene, jeg rekker jo ikke vente 8 nye uker på en ny rapport.. 

Idag er min aller første dag ute i svangerskapspermisjon, så nå blir det kanskje mer tid til blogging også. Jeg har ihvertfall mye jeg vil dele med dere, både smått og stort fra forberedelser og diverse andre ting jeg har holdt på med i det siste. Jeg ser også at jeg har fått mange nye lesere og følgere i det siste, og det er alltid koselig - velkommen! ♥

 

Barnerommet!

Lille Agnes kommer til å sove inne hos mamma'n og pappa'n sin de første månedene, men hun må jo likevel ha et sted å oppbevare alle tingene sine. Rart at en så liten person skal trenge så mange ting... Hun har allerede fylt opp en kommode med klær, og det er kun i de første størrelsene! Resten ligger pent nedpakket og venter på at hun skal vokse inn i dem. 

Rommet kommer foreløbig til å være både barnerom og kontor siden den studerende pappa'n trenger et sted å ha alle tekniske tingene sine, men det er helt greit. Siden huset vårt ikke er så veldig stort er jeg glad bare vi har et ekstra rom til sånne ting. Men jeg må jo innrømme at jeg ser fram til den dagen vi skal kjøpe vårt eget (stooore) hus! 

Funderer på å bytte gardiner... Ble visst litt fargekræsj!


Den rosa dressen som henger fremst fikk Agnes fra søteste Kirsti - Kayso - sammen med kaninen du kan se her!


De to bilene fikk plutselig sjåfører når Papsen var en tur på Plantasjen og fant søte kaktuser med øyne.
I esken til venstre ligger verdens nusseligste sko, størrelse 16! 


Min første bamse, Nalle, og bamsen jeg kjøpte etter at UL'en fortalte oss at vi venter en jente ♥


Nydelig gyngehest fra Lene Bjerre

 

Og tilslutt, et bilde av Agnes og mamma'n. Alle som har vann i kroppen rekk opp en hånd! Digg å låne kjærestens store skjorte når alt som strammer er ubehagelig :DResten av helga kommer til å bli brukt til enda flere forberedelser til lillegull skal komme. Nå er det snart bare tre uker igjen, og på mandag har jeg min aller siste arbeidsdag før jeg går ut i permisjon - godt! Det er så koselig å holde på med forberedelsene at jeg avogtil må tvinge meg selv til å ta det pent før kroppen sier fra selv.. Redebyggerinstinktet mitt skal ingen kunne si noe på ihvertfall!

 

Er det flere med meg som bygger rede til sine små? ♥

Hva syns dere om rommet? 

 

GOD HELG! ♥

 


Høygravid!

Idag er jeg 34 + 4 uker på vei, og per definisjon høygravid! Jeg må si jeg har følt meg høygravid en stund allerede, men nå er det altså skrevet på papiret (skjermen) også: Idag er det 40 dager til termin - torsdag 17. mai!Jeg føler meg ufattelig tung og klumpete nå, og merker virkelig at lillefrøkna tar stor plass i magen. Alt er slitsom, og bare det å komme seg ut av senga er et ork. Men, seks små uker går (forhåpentligvis) fort! De første 34 ukene har ihvertfall gått fort, så jeg ser ingen grunn til at det skal bremse nå. I går var jeg å hilste på ei nydelig lita jente på tre uker så nå gleder jeg meg - om mulig - enda mer til å få Baby Agnes i armene. Finnes det noe søtere og mer uskyldig enn små babyer?  ♥

 

Ellers er det en veldig rolig påskeferie for min del. Ingen store utflukter på ski, men heller kos med familie og venner, lange frokoster og yatzyspilling. Akkurat slik jeg og baby liker det nå :)

En vakker liten sak jeg lagde når jeg var 8 år. Fin til å holde eggene varme!

Yatzyspilling med storesøster og pappa. Julebrusen kom visst også med, like godt i påska som til jul!

 

Hva gjør dere i påska? ♥

 


Babyforberedelsene fortsetter...

I går fikk vi solgt sovesofaen vår, og minuttet etter at sofaen var ute av døra var Morten fremme med vaskekosten og fikk vaska ned rommet. Ivrig, sa du? ♥


Rommet ble nedvaska, og like etterpå ble kommoden skrudd opp. Å, det er så godt å ha en handyman i hus! Det er så kjekt å se hvor mye han gleder seg til lillebabyen kommer, vi tre kommer til å få det så fint ♥ 

 

Resten av kvelden gikk til vasking av babyklær, og det har jeg fortsatt med i dag også. Utrolig hvor kjekt det er å sortere, vaske og henge opp klær, sånn plutselig? Det kan kanskje ha noe med at klærne er bittelitt mindre og søtere enn det jeg vanligvis vasker...
Foruten klesvask har jeg og baby vært på jobb, på kontroll hos jordmor og kosa oss i sola idag, 20 grader og strålende sol er ikke feil! Jordmor kunne melde at babyen har lagt seg med hodet ned, men ikke festet seg enda. Da vet hun ihvertfall hvor hun skal etter hvert. Vil helst unngå både keisersnitt og setefødsel om jeg kan det!

Kanskje allerede i morgen skal vi på omvisning på Føden! Da skal jeg få prøve fødesenga (hjelp!) og gå gjennom et fødselsforløp sammen med jordmor. Jeg har verdens koseligste jordmor, så jeg gleder meg! Håper hun er på jobb når Agnes bestemmer seg for å hilse på!

Tenk, om sju små uker har vi en baby! ♥

 Hei Agnes!

 

Flere som har kosa seg i sola idag? :D

 

 

Statusrapport - uke 29

Idag har jeg begynt på tredje trimester så jeg tenkte det kunne vært kjekt med en ny statusrapport! Tenk at jeg er igang med det siste trimesteret - så fort det har gått! Det er igrunnen litt greit med disse statusrapportene for min egen del også, da får jeg tatt bilder og skrevet ned, og det er lett å finne igjen om jeg lurer på når ting egentlig skjedde. Kan være morsomt å sammenligne når nestemann kommer!

♥ Termin: 17. mai 2o12

♥ På vei: 29 uker

♥ Kjønn: Jente

♥ Navn: Agnes  ♥ Aktivitet innenfra: Både jeg og Morten kjenner mye aktivitet, så mye at det til tider føles som hun skal sparke både mor og far ut av senga om kveldene! Hun er spesielt aktiv når jeg har spist eller drukket, så om morran er hun en liten villbass! 

♥ Utålmodig: Jeg vil gjerne at hun holder seg i magen en stund til, men jeg må innrømme at jeg lengter veldig etter å bli kjent med henne nå! Mange av vennene mine har fått barn nå, og når jeg ser de koser seg med sine små gleder jeg meg litt ekstra. Morten gleder seg også veldig, og prater stadig om det ♥ Veldig kjekt!

♥ Vektøkning: Sist jeg oppdaterte skrev jeg at jeg hadde lagt på meg 3 kg, men siden det var en stund siden jeg hadde veid meg da, fant jeg ut at det egentlig var + 5 kg. Nå derimot, syns jeg kiloene kommer fort, og jeg er på ca + 7,5 kg totalt. Føler meg som en skikkelig bolle!

♥ Barnerom ferdig:  Har ikke kommet så mye lengre der, bare i planleggingen. Vi må en tur på IKEA først. Regner med det blir en Birkeland kommode til å ha babytøy og litt småtteri i (i tillegg til Hemnes-kommoden vi skal ha på badet, som stellekommode).


♥ Innkjøp til babyen: Vogna er endelig kommet i hus
(se mer på den HER), i tillegg til litt mer klær, dyner/puter og diverse småting man må ha. Noen ting er fortsatt i butikken, men vi vet ihvertfall hva vi trenger. Jeg er jo listefreak, så dere må ikke tro jeg ikke vet nøyaktig hva som mangler! ;)

♥ Strekkmerker: Ingen enda, og jeg krysser fingrene. Var på H&M en dag, og i det grusomme prøveromlyset så det nesten ut som om det var noen på gang, men jeg har ikke funnet dem igjen, så jeg satser på at det bare var lyset! 

♥ Hoven? De siste ukene har jeg blitt en skikkelig bolle, for nå har hovenheten kommet for fullt. Fingrene mine ser ut som middagspølser, ankler har jeg ikke lengre, og ansiktet orker jeg ikke begynne på engang. Sukk, så mye for den berømte gløden.. Kompresjonsstrømpene er ihvertfall gode å ha! 

♥ Plager: Kynnerne er fortsatt på plass, og har ikke blitt noe bedre. Er jeg rolig er de rolige, så sofa og tilrettelagt arbeidsdag er gode stikkord for å beskrive min hverdag for tida. Godt å ha snille kollegaer og en kjæreste som passer på! ♥ Har fått svangerskapstetthet og blitt veldig tett i nesen, så nesesprayen er en god venn. Utenom har jeg igrunnen ikke så mange andre plager. Jeg har til tider enorm matlyst da, det kan jo være litt plagsomt.. ;)


♥ Matkick: Fortsatt ingen morsomme matkick å skrive hjem om, men mat generelt er veldig godt! Spiste enorme mengder kneip for et par uker siden, det var bare godt at fire skiver lett gikk ned til frokost, og frokost er jo ikke så godt.. 

♥ Om fødselen: Fødselen kommer når den kommer. Så lenge alt går bra og jeg ikke ødelegges herfra til evigheten er det ikke noe å grue seg til (håper jeg?) så da fortsetter jeg å glede meg til å få lillejenta mi opp på brystet. Får nesten tårer i øynene bare av tanken! ("Tårer i øynene", hvem er det jeg prøver å lure - jeg stortuter, haha!)

♥ Tungt? Det er tungt når kynnerne står på og magen er stram som et trommeskinn. Da er det vanskelig å bøye seg ned og det å få på seg sko kan plutselig bli verre enn en økt på gymmen. Kondisen har forsvunnet, det merket jeg etter å ha gått opp i tredje etasje på jobb en dag *Puh*

♥ Aktivitet: Kynnerne setter naturlig nok grenser for hvor mye aktivitet det blir. Går jeg tur tar det sjelden mer enn 15-20 minutter før jeg går fremoverbøyd som en banan og må begynne å vagge hjemover igjen..

Meg og min kjære i Vikersund på VM i skiflyging i helga

♥ Søvn: Sover stort sett godt. Så lenge jeg har nesesprayen på nattbordet kan jeg sove godt!

♥ Humør: Humøret er stort sett bra, men merker det svinger litt ekstra og tårene er kanskje litt nærmere enn de var før, men de kommer gjerne av andre grunner. Av en eller annen grunn sipper jeg ikke av Grey's anatomy og sånt jeg brukte å grine av før...

♥ Sykehusbagen: Den ligger fortsatt i skapet. Når er det på tide å pakke den..?

♥ Neste kontroll:  I morgen, tirsdag, skal jeg til jordmor på vanlig kontroll. Spent på hva hun sier nå, tror vi skulle snakke om fødsel og smertelindring. Har en liten liste over ting jeg må huske på å spørre henne om, glemmer jo selvfølgelig alt når jeg først sitter der så det er greit å skrive ned :) 

 

Nå blir det en dusj før sofaen skal inntas igjen, jeg og Morten følger iherdig med på nrk-serien Broen så da benker vi oss ned i kveld også!

 

Hva er deres planer for uka? 


 

Er dette vår Agnes?

Her en dag fant jeg plutselig ut at den lille, irriterende jenta fra filmen Despicable me heter Agnes. Jeg har ikke sett filmen, men vi har ihvertfall fått tak i den, så snart blir det filmkveld med kjæresten! Må jo se hvordan babyjenta vår kan bli om noen år.. Hårsveisen minner ihvertfall mistenkelig mye om en stil jeg kjørte som treåring!

  

It's so fluffy I'm gonna die!!

 

Har du sett filmen?

 

 

Vi har kjøpt barnevogn!

I går kom barnevogna i hus! Vi (jeg) har brukt mye tid på å finne ut hvilken vogn som passa våre behov best. Først ville jeg ha TFK trehjuling, så var det Simo kombivogn, men valget falt tilslutt på en Emmaljunga duovogn. 

Emmaljunga ble valgt på grunn av den gode størrelsen på bagen og samtidig den relativt lette vekten. Simo sine vogner er veldig fine, men når de veier over 20 kg syns jeg det blir litt voldsomt. Jeg vil gjerne kunne løfte den inn og ut av bil selv om jeg må. Vi valgte en duovogn fordi vi ville ha en lett vogn, og fordi vi ikke helt så behovet for kombi. Man trenger jo ikke å ha både sports- og bagdelen på samtidig, vel? På vognen vår er det superenkelt å klikke av og på bagen om babyen sovner og vi vil bære henne inn, og da står det ikke igjen en halv vogn som katten kan bruke som seng, hihi :) Det hadde nemlig vært en viss fare om den stod ute her i gården, og vogna skal være kattefri sone! (Noe som ikke ser ut til å bli et stort problem, Vinter-pusen var nemlig livredd den store, rullende saken som plutselig kom inn i stua)Vogna vår er en Emmaljunga Classic Duo fra 2oo9. Vi kjøpte den brukt fra en hyggelig familie i Drammen, og den er bare brukt til ett barn. Den veier ca 17 kg, akkurat slik at jeg greier å håndtere den på egen hånd (høres ut som jeg har tenkt til å rømme fra kjæresten, haha, det skal jeg ikke!). Den er nøytral i fargene, slik at den kan brukes om det plutselig kommer en liten en til som trenger vogn. Ikke at det er under planlegging, men man vet jo aldri.

 

Slenger ut en hel drøss med bilder av vogna, syns den var så fiiin!

Først noen bilder med bagen på;


 

Slik ser den ut med sportsdelen på;  

Og om det blir kjølige dager pakker vi lillegullet inn i denne deilige lune posen som fulgte med. Den har hull til selene så hun sitter trygt og godt oppi vogna si; 

 

Nå som vogna endelig er på plass er det ikke så veldig mange (store) ting som mangler. Stelleplassen er ikke helt ferdig, men vi har ihvertfall planene klare, så vi må bare komme oss en tur på IKEA. 

Jeg kjenner jeg blir enda mer syk etter å treffe lille babyen vår når babyutstyret begynner å komme i hus. Tenk, om rundt tre måneder går vi og triller lille Baby Agnes i denne vogna ♥

 

 

Nattlampe til babyen?

Jeg regner med det blir noen turer opp om natten den dagen lille Agnes-babyen vår kommer til verden, så hvorfor ikke forberede seg? 

Jeg har sett noen nydelige nattlamper jeg har lyst på, men som den uerfarne mammaen jeg er aner jeg ikke om de faktisk er dugande. Jeg vil ha en lampe som gir nok lys til at jeg ser hva jeg gjør, men ikke for mye så jeg vekker både kjæresten og resten av nabolaget.


Lampene har jeg funnet hos Sprell  

 Jeg har ihvertfall funnet meg et par favoritter! Har du?

 

Har noen av dere kjennskap til noen av disse lampene, eller kanskje dere har noen andre å anbefale? 

 


Vår nydelige barnevogn fra 50-tallet!

I sommer var vi på skattejakt på et gammelt loft hjemme på gården til foreldrene til Morten, og da fant vi denne gamle barnevogna.

For et par dager siden kom svigerfar på besøk, og da hadde han tatt med vogna til oss. Den fikk seg en god vask og skrubb, og nå står den bare å venter på den lille som skal få bruke denne som dagseng. Fjæringa er fortsatt intakt og den har ny madrass så den blir sikkert kjempedeilig å ligge i. Litt vugging frem og tilbake så skal du se hun sovner søtt ♥


Vogna er fra begynnelsen av femtitallet og er brukt til fire barn, blant annet faren til Morten. Den er av merket Svithun, et firma som fortsatt lager barnevogner. Den har blitt litt skakk og skjev med åra, men det er litt av sjarmen. Den skal uansett ikke trilles så langt (selv om det sikkert hadde vært veldig stilig å kommet med en slik vogn!) 


Jeg tenkte å kjøpe et lammeskinn til å ha i vogna, men har sett at de varierer veldig i både pris og kvalitet, så jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg vil ha et som er korthåret og som tåler vaskemaskin, men mer enn det vet jeg ikke. 
Er det noen som har et å anbefale?

 

Hva syns dere om vogna?

  


Statusrapport - uke 25

Plutselig er jeg i uke 25 og jeg tenkte det kunne være passende med en ny statusrapport. Det har skjedd en del siden forrige gang, i uke 20, og ikke minst - magen har vokst! På bildet nedenfor sitter jeg vel og merke litt bakover i sofaen, men det har likevel blitt en skikkelig kule!


 

♥ Termin: 17. mai 2o12

♥ På vei: 25 uker + 1 dag

♥ Kjønn: Jente

♥ Navn: Agnes  

♥ Aktivitet innenfra: Nå er det veldig mye aktivitet innenfra, og pappa'n har både fått kjenne og se sparkene utapå magen. Veldig stas! 

♥ Utålmodig: Nei, men kjenner jeg gleder meg veldig til å se og bli kjent med henne - og ikke minst lukte på henne! Lille babyen min ♥

♥ Vektøkning: Pluss 3 kg så langt. Satser på at vektøkningen går like sakte resten av svangerskapet, de skal jo helst av igjen også! Men, når mor aldri er mett i mer enn ti minutter kommer nok kiloene også...

♥ Barnerom ferdig:  Nei ikke enda, men jeg har planer. Vi kommer nok ikke til å ha et rom som kun er barnerom så lenge vi leier her, men det blir barnerom/kontor så litt barnepreg blir det nok - og der har jeg en del ideer!


♥ Innkjøp til babyen: Jeg har kjøpt en del klær, litt stellestæsj og litt annet. Jeg tenkte jeg skulle skrive et eget innlegg om det, men jeg må få litt mer ting på plass først. Blir litt kjedelig å bare se enkeltbilder av ting tror jeg, dere får se ting i sin helhet når det er på plass.

♥ Strekkmerker: Foreløbig har jeg ikke oppdaga noen, så jeg tror ikke det har kommet noen enda. Krysse fingrene for at de holder seg unna, selv om det egentlig ikke er så farlig. Det er nesten rart om man ikke sprekker opp litt når man eser ut så voldsomt!

♥ Hoven? Er litt hoven i beina og fingrene om kveldene, så jeg har slutta å bruke ringene mine i frykt for å ikke få dem av igjen.

♥ Plager: Er fortsatt plaget med kraftige kynnere, så jeg er sykmeldt 50 %. Men, så lenge jobben er tilrettelagt og jeg kan ta det med ro går det veldig fint. Ellers er det ikke så mange plagene. Dere gidder vel ikke høre om treg mage og økt raping? (Noen klemmer på magesekken min, hehe)

♥ Matkick: Ingen morsomme matkick dessverre. Hadde kanskje vært morsomt å si at jeg elsker krokanis med sylteagurk, men det gjør jeg altså ikke. Veldig godt med søtsaker, men jeg prøver så godt jeg kan å holde meg unna på ukedagene.

♥ Om fødselen: Har fortsatt samme tankene som sist; jeg gleder meg til å møte henne og da må jeg gjennom en fødsel, slik er det bare. Såklart det blir vondt, men kvinner har greid det før meg, så det går nok godt! Kan ikke gå rundt å grue seg uten grunn, og hittil har jeg ikke fått noen grunn til å grue meg - så da gleder jeg meg istedet! Jeg får jo møte babyjenta mi! ♥♥ Tungt? Nei, det er ikke spesielt tungt, men jeg føler at magen har begynt å være litt i veien. Spesielt om den er stram og jeg skal ta på meg sko med knyting. Må nok investere i et langt skohorn!

♥ Aktivitet: Siden kynnerne kom har aktivitetsnivået sunket. Jeg er avhengig av å hvile en del gjennom dagen, så sofaen er en god venn. Men, siden jeg jobber redusert har jeg litt overskudd til å gjøre ting i huset, så jeg tar husarbeidet som trim i denne perioden! 

♥ Søvn: Sover igrunnen veldig godt! Bekkenet er ikke så plagsomt om natta lenger, så jeg kan faktisk snu meg uten å våkne.

♥ Humør: Humøret er bra! Jeg elsker å gå gravid så jeg gjør mitt beste for å nyte alt som hører med!

♥ Sykehusbagen: Den ligger i skapet den, tom. Men jeg har sett lister over hva som er lurt å ta med så jeg vet sånn cirka hva jeg skal pakke ned når tiden nærmer seg.

♥ Neste kontroll:  28. februar, hos jordmor.
Magebilder av to runde kuler!

Idag var første dag tilbake på jobb, og det gikk igrunnen greit. Litt kynnere var det jo, men ikke verre enn at jeg kom meg gjennom dagen. Nå jobber jeg 50 %, så jeg jobber halve dager, og jeg håper å kunne fortsette med det noen måneder til. Jeg er jo glad i jobben min :)
I helga var jeg å møtte min venninne, Sandra. Hun er også gravid og har termin bare tre uker før meg - kjempekoselig å ha en nær venninne å gå gravid sammen med! Du kan tro det har blitt noe skravling de siste månedene :D

Vi var på Sandvika Storsenter, men siden begge er to vaggende kuler ble det ikke all verdens med shopping. Men på senteret har de også gode sofaer og benker, noe som ble kjærkomment for ei med dårlig rygg og ei med kynnere ut av en annen verden.

Noen magebilder til dere ble det også! På bildene er jeg 22+5 uker, mens Sandra er 25+4 uker. Jeg hadde bare med meg mitt lille ixus-kamera, så kvaliteten er ikke så god som den burde være, men flere bilder skal dere få når vi møtes igjen om et par uker - da med speilrefleks.

Det er jammen stor forskjell på mager! Hun er tre uker før meg, men min mage er større enn hennes, og kanskje litt lavere også? Morsomt å se utviklinga ihvertfall, plutselig er hun kanskje blitt større?

 

Håper dere liker magebilder, for det blir det nok mye av fremover! 

Hva har dere gjort i helga? 


 

Syng og dans, lille Agnes!


Admiral P - Gjør så godt du kan

Jeg har blitt så glad i denne sangen, greier liksom aldri sitte i ro når jeg hører den, og det merker jo Agnes-vennen! Kanskje hun kjenner igjen sangen når hun kommer ut av magen, om vi spiller den gjennom svangerskapet? Videoen er også veldig fin; full av vakre mennesker som danser, synger og kysser ♥


I jula ble Baby Agnes introdusert for trekkspillmusikk av den kommende bestefaren, men hva hun syns om det vites ikke.. ;)

 

Har dere spilt musikk til babyen i magen, og fått respons? 


Statusrapport - uke 20


Nå er jeg plutselig over halvveis i svangerskapet! 2. juledag var jeg 20 uker på vei og det er plutselig ikke så lenge til vi får ei lita frøken og vi blir en liten familie!
 


For litt over 20 uker siden var vi på Kypros og ante lite (OK, vi ante en del da, siden dette var veldig planlagt) om at jeg skulle være stormaga til jul. Tenk at vi var så heldige og fikk treff på første forsøk! 
 ♥
 


Jeg har ikke hatt statusrapporter enda, men tenkte jeg skulle prøve en nå! Det blir nok ikke en jevnlig greie, men i ny og ne når det er noe nytt å melde.

♥ Termin: 17. mai 2o12

♥ På vei: 20 uker, 2 dager

♥ Igjen til termin: 20 uker

♥ Kjønn: Ifølge ultralyden i uke 19 var det ei lita jente!

♥ Navn: Agnes  

♥ Aktivitet innenfra: Ja jeg kjenner det godt selv, men det er ikke lett å kjenne det utenpå enda. Jeg kjenner det flere ganger om dagen, og synes det er kjempekoselig å kjenne liv fra magen. Jeg kjenner det spesielt når jeg legger meg om kvelden, etter at jeg har spist eller drukket, eller når jeg sitter ved et bord og "klemmer" henne litt. Da sier hun fra om at det blir litt trangt ;)

♥ Utålmodig: Nei, det er vel litt tidlig å bli det..

♥ Vektøkning: I første trimester gikk jeg ned et par kg, så foreløbig har jeg bare gått opp èn liten kilo. Håper jeg slipper å bli elefant..

♥ Barnerom ferdig:  Nei på ingen måte. Hun kommer til å sove på vårt rom de første månedene, men vi har mange fine planer for rommet hennes.

♥ Innkjøp til babyen: Jeg har nettopp begynt å kjøpe inn litt klær, vi har fått noen arveklær og seng er i boks. Vogn får vi av foreldrene til Morten og stellekommode får vi av mamma og pappa. Vi har mange små barn i familien så det er mye å arve fra her og der. Kjempekjekt!

♥ Strekkmerker: Ingen foreløbig.

♥ Hoven? Er litt hoven i beina og fingrene om kveldene, så nå har jeg kjøpt meg kompresjonsstrømper. Her må åreknuter og diverse forebygges!

♥ Plager: Er mye plaget med kynnere, noe som har gjort meg sykemeldt i 3 uker. Håper de roer seg så jeg får jobba litt igjen, blir litt rastløs av å gå hjemme. Bekkenet har sagt fra at det er der, og at det skjer ting. Ellers ingen voldsomme plager. Men såklart, jeg merker jo at det skjer uvante ting i kroppen, men å kalle det plager ville være å ta hardt i.

♥ Matkick: I første trimester spiste jeg enormt mye kiwi og appelsin en periode, og surt godteri var også ekstra godt i denne perioden. Ellers spiste jeg mye suppe, men det var nok like mye fordi jeg var kvalm og all mat i fast form bød meg imot.

♥ Om fødselen: Slik det er nå må jeg nesten si jeg gleder meg. Gruer meg ihvertfall ikke noe spesielt. Klart det blir vondt, men jeg tror ikke det blir verre enn at jeg overlever, det finnes jo smertelindring i bøttevis og det varer jo ikke evig - og tenk på den premien jeg får da! ♥

♥ Tungt? Ikke enda, men merker jeg gakker litt når jeg går, for det strekker voldsomt i magen for tida, er nok ei lita ei som vokser i voldsom fart om dagen!

♥ Aktivitet: Jeg er nok ikke så aktiv i svangerskapet som jeg skulle ønske. Litt fordi jeg får kynnere ut av en annen verden om jeg anstrenger meg mot normalgrensa, og litt fordi det er fryktelig glatt ute. Men, excuses, excuses...

♥ Søvn: Sover veldig godt om natta, men våkner når jeg snur meg fordi jeg har litt vondt i bekkenet.

♥ Humør: Jevnt over godt humør, men det svinger nok litt fortere og mer dramatisk enn før (eller hva, Morten?)

♥ Sykehusbagen: Den har jeg ikke begynt å tenke så mye på enda, ingen hastverk der.

♥ Neste kontroll:  24. januar hos jordmor, verdens snilleste jordmor. Hun er veldig rolig og flink, og svarer på alle spørsmål uansett hvor dumme de måtte være.


Meg og den kommende tante Heidi på julaften


 Hva syns dere, skal jeg fortsette med statusrapporter fremover? 


Her er navnet på lille jenta vår!

 

♥ Navnet vi har valgt til vårt lille gull er et navn som hun kommer til å dele med 3433 andre kvinner i landet, noe som vil si at det er et forholdsvis lite brukt navn selv om de fleste kjenner til det.

♥ Moder Teresa har faktisk dette som sitt fødenavn, og oversatt fra latin betyr det Uskyldig lite lam.

♥ Det er et navn som vi har funnet et par steder i familien, både på min og Mortens side.

♥ Det er et navn som aldri har vært på topplista mellom 1880 og idag, men som hadde sin topp i 1905.

♥ Det er et gammelt navn, men er likevel navnet på en vakker popstjerne på 23 år.Noen som tør å prøve seg på et gjett? 

Ikke? Scroll ned!

 

 

 

 


 

 

 

Agnes har blitt navnet på den lille jenta i magen. Det er et navn vi har likt lenge, og som var ett av de første navnene vi tenkte på når vi begynte å planlegge å få barn. Bestemora til Morten hette Agnes, og vi syns det er en fin tradisjon å kalle opp etter noen i familien. 

Mange sier at man må se om barnet passer til navnet sitt, men jeg tenker; når hun allerede har fått navnet kan hun jo ikke hete noe annet, og da blir hun jo en Agnes. Vår lille Agnes blir jo naturligvis verdens skjønneste lille gull, med brune øyne, brunt hår og søt liten kjole. Ser du henne for deg? ♥

 

Hva syns dere om navnet?

Kjenner dere mange som heter Agnes? Gamle eller unge?

 

 

Vi har vært på ultralyd!

I dag var det endelig tid for ultralyd. Jeg hadde vært urolig i kroppen hele natta, man vet jo liksom aldri hva man får se på skjermen og om alt står bra til der inne.. Den siste uka har vært en uke med mange tanker om magen og hva som foregår der inne, så det var veldig fint å få snakke med en jordmor og få bekrefta at alt er i skjønneste orden der inne! ♥

En trøtt og nervøs mom-to-be idag tidlig

Termindatoen er nå endret litt, og jeg er plutselig i uke 19, og ikke 18+3 som jeg trodde. Lille Frøet skal etter planen komme 17. mai. 17. mai!

En nydelig lita frøken som ligger på rygg med nesa i været

Lille gull har snudd seg og ligger andre veien. Sjekk den perleraden av en ryggrad! ♥


Og om dere lurer på hvilket kjønn det er?

Jeg måtte jo bare ha denne når jeg gikk forbi lekebutikken... 

 

Navnet er ganske sikkert, men om vi skal offentliggjøre det er en annen sak. Vi har igrunnen bestemt oss, og det er et navn vi har tenkt på lenge før vi planla denne frøkna, så det er egentlig ingen tvil om hva hun skal hete. Og kanskje det er lurt å si det slik at ingen "stjeler" navnet vårt? Litt nøye på det kjenner jeg ;)

 

Hva syns dere, skal man offentliggjøre navn før baby er født?

 

 

Hjemmetid for Frøet og mamma'n

De siste dagene har jeg fått kynnere i massevis, så i går ble det hjemmedag for meg og Frøet. Idag prøvde jeg meg på jobb, men ble kjapt sendt hjem av mine kollegaer etter en telefon til jordmor. Kynnere er vanligvis ufarlig, men jordmora mente jeg måtte ta det helt med ro en ukes tid, ihvertfall til ultralyden kunne si at alt var bra med den lille i magen.

Så, da sitter vi her da. Jeg og Frøet i magen. Jeg kjenner at det ikke er de største anstrengelsene som skal til før det knyter seg nederst i magen, så her blir det verken nedvask eller løpeturer før jul (for det hadde det jo blitt hvis jeg var i god form, naturligvis..)

Men, hva skal man finne på når man plutselig har mange dager fri? Kjenner jeg blir matt bare av tanken på å gå hjemme og være helt rolig. Jeg skulle gjerne vært på jobb, om den bare hadde vært litt mindre stressende. Jeg har planer om en tur til frisøren, det er så rolig at det tar jeg meg lov til. Heldigvis er de aller fleste julegavene i boks, så da slipper jeg å løpe rundt etter det.Jeg er jo vanligvis god på å ta livet med ro, men når jeg faktisk , da sliter jeg...

Har dere tips til rolige aktiviteter? 

 

 

Er det gutt eller jente i magen?

Den 19. desember skal vi på ultralyd for å se lille Frøet vårt. Vi var på UL i uke 7 også, bare for å se at alt stod bra til, og der var det en 1 cm lang peanøtt som lå med et lite bankende hjerte ♥ Verdens fineste frø!

Når vi skal på UL i desember har vi veldig lyst til å vite hva vi får. Nå har jeg prøvd mange forskjellige tester og de aller fleste indikerer at det blir ei jente. 


Den Kinesiske Fødselskalenderen fant jeg på klikk.no, og den kan du prøve HER

I tillegg fant jeg en annen side (HER) med utallige tegn du skal se etter for å finne ut om det er gutt eller jente som bor i magen. Her var det mange rare tegn du skulle se etter, bl.a. om mors nese vokser under svangerskapet, og om den vordende mormors hårfarge...

Et tegn som er mye brukt er å ta gifteringen og henge den i et hårstrå og se om den enten pendler eller går i sirkel over magen. Pendler den er det jente, går den i sirkel er det gutt. Dette prøvde en kollega på meg på jobb på fredag, og der var det ihvertfall ingen tvil. Jente!

Du skal også kunne se det på magen, om den er spiss eller rund. Min er foreløbig ganske spiss, noe som indikerer gutt. Ingen tvil om at denne 15-ukersmagen er spiss, vel?Men, man kan teste seg i øst og vest, men hva som kommer ut får vi se i mai en gang! Men det hadde jo vært koselig å visst om det blir ei lita frøken eller en liten herremann. Mamma'n vil jo begynne å innrede rom og kjøpe babyklær!

Så var det det med navn da... Men det får vi ta en annen dag!

 

Har du prøvd noen tester for å finne ut hvilket kjønn babyen er?


Babymagen de første ukene

I uke 10 merka jeg for alvor at det begynte å skje ting nederst i magen. Buksene stramma litt ekstra og ligamentene stramma som bare juling. Tydelig at det var noe som vokste! 

Nå har jeg kommet til uke 16 av svangerskapet, og jeg storkoser meg! Formen er stort sett god og jeg nyter å se en voksende mage. For her skjer det virkelig ting. Jeg syns den vokser for hver dag! 

 
Jeg har ikke tatt regelmessige bilder slik som jeg så for meg at jeg skulle gjøre, det må jeg bli flinkere til! Alltid morsomt å se hvordan magen og kroppen ellers utvikler seg. Ser godt forskjell når jeg ser bildene ihvertfall! 

Her i huset blir det rolig helg. Vi starta helga med å sove 12-13 timer (nyter det mens vi kan) og ellers er det ingen veldig store planer. Ut å gå en tur kanskje? Bake pepperkaker kanskje? Vi får se. Deilig å ikke ha planer!

 

Hva er deres helgeplaner? ♥

 

 

Du vet du er gravid når...

 

♥ Du blir hysterisk (les: gråteanfall) når mannen tok pleddet du egentlig hadde tenkt til å strekke deg etter.

♥ Du gråter på jobb fordi du har fått enda en ny kvise. 

Haha. Bildet er faktisk ikke arrangert.

♥ Får teenage-crush på søtnoser som youtube-fenomenet Alex Goot (Hør selv, og si du ikke liker det..)

Bildet er lånt fra Facebooksiden hans. Selvfølgelig er jeg medlem..

♥ Forbruket av Body Butter og kremer går dramatisk opp fordi du må forebygge strekkmerker.

♥ Du må gå bak brushylla på butikken fordi det kom noen med en bitteliten baby og tårene presser på. Igjen.

♥ Du alltid greier å snike inn et eller annet med baby i enhver samtale. "Middag, sier du? Lurer på hva babyen i magen har som livrett.."

 

 

Noen som kjenner seg igjen? 

 

 

Antrekk for struttende mager

Hvem sier man trenger å kle seg i telt selv om man er gravid? Jeg gleder meg til magen blir skikkelig fremtredende og jeg kan kle den opp med de fineste kjoler og topper, og vise hvor stolt jeg er av den!

Jeg har vært på utkikk etter fine mammaklær helt siden jeg fant ut om Frøet, men kjedebutikkene har ikke så mye å velge i. Nettbutikker derimot, har mye fint. Jeg er egentlig skeptisk til å bestille fra nettet, siden det er så mye stress om det ikke passer, men om jeg vil ha fine klær uten å reise noen sted må jeg nok det. På ellos.no fant jeg myye fint jeg gjerne vil kle meg i når magen blir rund(ere) og fin!

Sist jeg bestilte fra Ellos så jeg omtrent slik ut, så jeg kan vel gi dem en ny sjanse nå..? 

Sofie 5 år

 

Her er noen av favorittene jeg fant: Mammatopp 149-, Mammabukse 229-, Mammajakke 299-, Boots 649-,

 

Skoene og genseren er noe jeg virkelig kunne tenkt meg, så det spørs om det ikke må klikkes hjem. Det må nok også dette deilige settet; 

Tredelt mammasett i økologisk bomull 399-,


Hva syns du? Hvordan ville du kledd deg om du var gravid? 


Dette er ikke betalt reklame altså, selv om det er mye reklame for ellos..


Ja, jeg skal bli mamma!

Det største i verden (hittil) har skjedd; jeg og min kjære Morten venter barn i mai!

I går var jeg 12 uker på vei og jeg fikk endelig slippe bomba på Facebook. Koselig å se hvor mange som gleder seg med oss! ♥ I tillegg la jeg ut et halvkryptisk innlegg på bloggen, og mange av dere tok hintene!

Siden jeg er over den magiske 12-ukers grensa har både kvalmen og trøttheten begynt å avta litt - heldigvis. Jeg tror jeg kan telle på en hånd hvor mange ettermiddager jeg ikke har sovet etter jobb, og bare tanken på stekte egg har fått meg til å brekke meg. Visse lukter er bare puuuke!

Idag er energinivået ihvertfall på topp. Om det er fordi jeg sov lenge eller fordi 12-uker'n er nådd aner jeg ikke, men jeg benytter ihvertfall sjansen til å begynne på julegaveshoppinga. Jeg har tilogmed pynta meg, og idag blir det jammen et antrekk som ikke trenger å skjule en plutselig voksende mage, sammen med min nye 50-talls inspirerte lugg! Hipp hurra for Frøet og mamma'n!

 

Hva er deres planer for helgen?  ♥


Ting i gjære...

Helgen er på full fart inn i heimen, så jeg tenkte jeg skulle legge ut litt bilder fra dagen. Her i huset er det alltid god stemning før helga ♥

Det søte bestemor-aktige fruktfatet på kjøkkenbenken er fylt opp!

Lysene på stua er tent ♥

Sofaen er fylt med pledd og puter som vi skal pakke oss inn i. Godt med innekos under pleddet når det regner ute!

Og mor og far nyter å kunne slappe av i sofaen etter en lang jobb- og studieuke.

 

Så, jadda, neida dere... Planer for helga?

God helg til alle dere vakre lesere! ♥


hits