Statusrapport - uke 37

Idag har jeg kommet til en ny fase av svangerskapet - om lillegull blir født nå er hun ikke lenger regnet som prematur. Jeg er 37 uker og 1 dag på vei, og det er bare tre fattige uker til termin! Det er 8 uker siden forrige statusrapport og det er på tide å komme med en ny oppdatering!

♥ Termin: 17. mai 2o12

♥ På vei:  37 + 1 uker

♥ Kjønn: Jente

♥ Navn: Agnes  


Mor gjør seg klar for siste arbeidsdag (Instagram // sofiego)

♥ Aktivitet innenfra: Aktiviteten har endret seg litt siste ukene. Jeg kjenner fortsatt godt at hun er der, men hun har nok ikke så god plass lenger, så hun beveger seg på en annen måte. Nå kjenner jeg heller dult fra rumpa hennes enn spark. 

♥ Utålmodig: Ja, må innrømme at jeg har begynt å bli litt utålmodig nå. Jeg føler meg stor og tung, og det hadde vært godt å bli litt lettere i kroppen igjen. Men, det er fortsatt noen uker igjen, og om hun vil kan det faktisk gå 5 uker til før hun er her..

♥ Vektøkning: Kiloene har virkelig kommet nå de siste ukene! Totalt er jeg oppe i + 15 kg, men heldigvis er det mye vann så jeg regner med at det går like fort av som det kom på. Siden forrige statusrapport i uke 29 har jeg lagt på meg nesten en kg i uka, men det var omtrent på den tiden alt vannet kom så jeg kjenner jeg ikke orker å la meg stresse så veldig av det. 

♥ Barnerom ferdig: Ja, rommet er så godt som ferdig! I går kjøpte jeg nye gardiner, og de har kommet opp. Når jeg får ordnet nye knotter til kommoden er rommet helt ferdig, men de hadde dem ikke inne så jeg må vente litt... Hun får bare et halvt rom siden hun skal sove inne hos oss og ha tingene sine i et annet rom, men sånn får det være mens vi bor her vi bor. Se alle bildene fra barnerommet her.

♥ Innkjøp til babyen: De fleste innkjøp er gjort, både til mor og barn. Nå gjenstår det å kjøpe litt diverse salver, kremer og sånt til badet, et par små laken til, samt kattenetting til vogna. Ellers tror jeg faktisk vi er i mål! 

♥ Strekkmerker: Jeg luuurer på om det har begynt å snike seg på et par små, men de er så små at jeg kun ser dem i det skarpeste lyset på badet, så jeg velger å overse dem enn så lenge. Om jeg ikke sier til noen hvor de er er det aldri noen som kommer til å legge merke til dem :D

♥ Hoven? Oh yes, Hoven er nå mitt mellomnavn og kompresjonsstrømpene er mine beste venner. Du vet du er hoven i ansiktet når kjæresten din mener du ligner på den kjekke komikeren Michael McIntyre (yes, en mann) når du våkner... Pent.


♥ Plager: Kynnerne er der enda, men ikke så ille som før - sannsynligvis fordi jeg også er roligere. Litt småplager har det vært, som tett nese og litt halsbrann, men litt må man jo regne med når man skal bære frem et barn! Jeg syns igrunnen jeg har vært heldig som har greid å være i jobb (50 % vel og merke) og holdt meg ganske oppegående gjennom hele svangerskapet.

♥ Matkick: Ingen spennende matkick å skrive om, dessverre. 

♥ Om fødselen: Nå har det begynt å gå opp for meg at fødselen kan være like om hjørnet. Flere venninner og bekjente som har gått gravide samtidig som meg har fått sine små nå, og det betyr at det snart er min tur! Gleder meg til å erfare det, og tror det skal gå bra. Jeg har ingen indikasjoner på at det ikke skal gå bra, så da velger jeg å glede meg fremfor å grue meg. For noen uker siden var jeg og Morten på omvisning på Føden på sykehuset, og det var en veldig fin og betryggende opplevelse. Hyggelig fødeavdeling og hyggelig jordmødre!

36 uker ♥

♥ Tungt? Ja, det begynner å bli litt tungt nå, men føler faktisk jeg har blitt litt lettere i kroppen siden forrige uke, og det er nok fordi magen har sunket litt ned nå. Lungene mine er ikke fullt så skvisa, og det har hjulpet godt på! Men, jeg bærer jo fortsatt på 15 kg mer enn vanlig, og det må jo bare merkes.

♥ Aktivitet: Aktivitetsnivået er betraktelig redusert siden før graviditeten, men siden redebyggeren i meg har våkna holder jeg meg ganske aktiv med husvask og diverse. Greier ikke la være.. Da får det heller være at smellen kommer senere, og jeg blir liggende litt lengre dagen etter. 


Vi har det som plommen i egget og nyter restene av lørdagsgodtet på søndag! (Instagram // sofiego)

♥ Søvn: Søvnen er blitt påvirka av at jeg har blitt en liten hval, så det er ikke lenger bare-bare å snu seg i senga - eller komme seg opp for den del. I tillegg har jeg begynt å snorke siden jeg er så tett i nesen. Det er nok verst for han som ligger ved siden av meg, men det er ingenting et par ørepropper ikke kan fikse ;)

♥ Humør: Humøret er fortsatt bra! 

♥ Sykehusbagen: Nå er bagen nesten helt ferdigpakka! Det er ganske lenge siden jeg begynte å pakke den, så jeg tror jeg må gå gjennom den og se at jeg har fått med meg det jeg skal. Har sett sikkert hundre pakkelister, så jeg tror jeg skal være ganske greit redda om vi plutselig må haste avgårde på sykehuset.

Pakking av sykehusbag pågår!

♥ Neste kontroll:  Jeg har vært på kontroll hos jordmor idag, og det ble en litt skremmende opplevelse. Tidligere har alt vært i skjønneste orden, hvor jordmor har målt blodtrykk, målt og klemt litt på magen og hørt på hjertelyden, og alt har vært fint. Men, idag hadde blodtrykket plutselig steget en del, så jordmor ville gjerne sjekke ut litt mer. I tillegg har jeg vært småkvalm i perioder og hatt litt synsforstyrrelser, så jordmor mistenkte at det kunne være svangerskapsforgiftning. Jeg ble sjekka ut i det vide og det brede med både CTG, ultralyd og diverse blodprøver, og innkalt til ny kontroll på fredag, så da krysser jeg fingrene for at alt er i orden! Lillemor så ihvertfall ut til å ha det bra i magen, så da er det bare å ta det pent og levere nye prøver på fredag og håpe på at alt er bra med frøkna. Om hun skulle bestemme seg for å komme nå, er det jo heldigvis ingen fare siden hun har kommet såpass langt, men jeg beholder henne gjerne i magen enda litt til.. :)

 

Tenk, dette kan faktisk ha vært siste statusrapport fra svangerskapet til Sofie og Baby Agnes! Ihvertfall med tanke på hyppigheten av de forrige rapportene, jeg rekker jo ikke vente 8 nye uker på en ny rapport.. 

Idag er min aller første dag ute i svangerskapspermisjon, så nå blir det kanskje mer tid til blogging også. Jeg har ihvertfall mye jeg vil dele med dere, både smått og stort fra forberedelser og diverse andre ting jeg har holdt på med i det siste. Jeg ser også at jeg har fått mange nye lesere og følgere i det siste, og det er alltid koselig - velkommen! ♥

 

34 kommentarer

Sylvia

24.04.2012 kl.18:25

Veldig kjekt å følge dere på veien så langt! :) Fniste godt av "plommen i egget" bildet ditt - godt at andre har passe tørr humor sånn som meg! ;)
Gratulerer så mye med uke 37! Nermer seg nå ja:)

Edel Janita

24.04.2012 kl.18:30

Åh, så fin du er! Misunner deg at du snart er ferdig og får babyen din i armene, den følelsen er virkelig helt ubeskrivelig! GLEDER MEG SÅNN!! :-D

Kristel

24.04.2012 kl.19:20

Ååå, herlig. Synes svangerskapet ditt har gått så fort :) Nå er du jo snart ferdig :D Kan jo i grunn skje når som helst nå!

Sofie

24.04.2012 kl.19:24

Kristel: Ja det syns jeg også! Og plutselig er det over.. :)

missM

24.04.2012 kl.19:50

Yeeee, så gøy. Ikke lenge igjen. Gleder meg jo nesten litt jeg også til hun kommer ;)

Sofie

24.04.2012 kl.19:51

missM: Hihi, ja det er klart du gjør, føler jo nesten at dere også har gått gravid, haha :D

Karina

24.04.2012 kl.19:54

Ai ai ai! Nå begynner tiden å nærme seg ja. Og selv om tiden kan føles som om den går sakte, så kan jeg love deg at du i etterkant vil le av tanken på at tiden går sakte! Den går nemlig superfort etter at babyen har kommet! Tro meg!!! :)

Et lite tips til sykehusbagen (mulig du har hørt det tidligere); De første dagene etter fødselen vil det føles litt rart å gå på toalettet med avføring. Trykkefølelsen kan bli litt merkelig, hvordan en skal trykke uten å presse ut en baby kan føre til undring. ;) I tilegg kan det være smertefullt å gjøre sitt fornødne. For å lette på dette kan det være greit å ha en boks med pandalakris i bagen. Den fører til at "ting" glir litt lettere enn til vanlig. He he... Så hvis du liker pandalakris, så putt ei eske nedi.

Lykke til fremover! Håper at du rekker å få godt med søvn og avslapping før Baby Agnes titter frem! :)

Lisa

24.04.2012 kl.19:57

Hei :) Jeg går gravid selv, med termin to uker etter deg ;) Har fulgt med på bloggen din (uten å kommentere), og synes det er spennende å følge med på graviditeten. Kom inn på bloggen via Motivated.

Lykke til videre!

Lisa

Anne - mamma til Julie <3

24.04.2012 kl.19:59

Så spennende! Du har jo termin litt tidligere enn meg! Virkelig spennende å følge deg samtidig som jeg er gravid selv! Lykke til!

Sofie

24.04.2012 kl.20:02

Karina: Ja, ikke mange dagene og ukene igjen nå! :D
Har ikke hørt det tipset nei, men det skal jeg jammen huske på! ;) Glad i lakris jeg!

Sofie

24.04.2012 kl.20:02

Lisa: Så spennende! Da er det ikke lenge igjen for din del heller :D
Takk for det, og lykke til til deg også! :D

Sofie

24.04.2012 kl.20:03

Anne: Ja, det er vel bare 6 dager mellom terminene våre? Kan fort komme på samme dag da :D

Nina

24.04.2012 kl.20:22

Enn at tiden snart er inne, jeg synes det har gått så fort. Gleder meg til å se lille Agnes :) Håper du slipper svangerskapsforgiftning og at de siste ukene blir flotte :)

Sofie

24.04.2012 kl.20:24

Nina: Ja det har gått kjempefort! :D Håper også at jeg slipper svangerskapsforgiftning! Jeg blir ihvertfall fulgt godt opp av jordmor, så da prøver jeg å ikke la meg stresse for mye :)

Anne - mamma til Julie <3

24.04.2012 kl.20:27

Sv: jeg har 23.mai så seks dager stemmer det! Ja spennende å se :)

Cristina

24.04.2012 kl.20:48

Ikke lenge igjen nå<3

tinahenden

24.04.2012 kl.21:26

Haha, nå ler jeg godt! Rett og slett HEFTIG at du blir sammenlignet med Michael McIntyre (om morningen). Den likte jeg :) Får selv en del "søte" kallenavn om dagen. Særlig den siste tiden når vannet har kommet. Hihi ;)

Nå til alvoret! Jeg krysser fingre og tær (så langt de tjukke pølsene lar seg krysse:) for at du ikke har sangerskapsforgiftning og at baby Agnes får bo i magehuset sitt litt til :) Men igjen, ikke prematur lenger- så det ville nok gått i skjønneste orden.

Når jeg ser magen din nå.... Så føler jeg at min er større.....? Hmm...! Uansett, fin er du! passer med babymagen! :)

keowyn

24.04.2012 kl.21:30

masse lykke til! ;)

Sofie

24.04.2012 kl.21:30

tinahenden: Haha, ja man må jo bare le! ;) Har fått noen flotte kallenavn ja, Lille hval osv.. ;)
Takk, Tina, skjønner det ikke er lett å krysse pølsene (kjenner meg igjen!) men du skal ha for forsøket ;) Blir spennende å se på fredag, kanskje jeg får hilse på henne snart..? :O I morgen MÅ jeg virkelig få støvsuga og gjort klart så hun kan komme! Morten har eksamener for tida, så han er kjempeopptatt, men litt får han gjøre han også ;) Magen min er ikke så kjempestor nei, har ikke vokst noe på SF-måla sia sist kontroll for 13 dager siden, men på UL så de at hun var stor nok, heldigvis <3 Veldig betryggende!

Sofie

24.04.2012 kl.21:32

keowyn: Takk :D

Jorid

24.04.2012 kl.22:55

Stor klem og lykke til fra tante jorid

Lillesmurf - Karil

25.04.2012 kl.09:38

Så spennende :) Fine magen også <3

SV. Ja det skal bli så godt ;)

Linn H.

25.04.2012 kl.16:53

sv: Uff, da. Gjør det vondt ? har selv begynt å få kynnere, men det er kun ubehagelig. Merket det faktisk mer enn før på spinning i går. Fin mage du har :)

Anna GL

25.04.2012 kl.17:19

Vi får vel en ny rapport på termindagen hvis hun lar vente på seg? :)

Ikke lenge igjen! Hold ut!

Sofie

25.04.2012 kl.18:44

Linn H.: I perioder har det gjort veldig vondt, men siden kynnere egentlig ikke skal være vonde lurer jeg på om det har vært det de kaller "maserier", altså rier som ikke fører til åpning.. :) Uvisst. Men, nå er jeg snart ferdig! :D

Sofie

25.04.2012 kl.18:44

Anna GL: Ja, da må jeg rekke å få inn en ny rapport ;) Håper hun kommer før den tid jeg da.. ;)

Astrid Katrine

25.04.2012 kl.21:02

NÅ e det ikkje lenge te Agnes komme ut å får se dagslys!:) merke eg e litt spente på om hu komme før tiå:)

Cecilie

25.04.2012 kl.21:57

Snart er Agnes her! :) Tenk det!!

mitthjerte

25.04.2012 kl.22:14

Kjempe fine magen og du! Ikke lenge igjen! :)

Sofie

25.04.2012 kl.22:19

Cecilie: Ja, det er helt villt! :D
Skjønner du er klar for å få ut lillegull nå ja :) Det blir virkelig koselig for dere. SÅ flott barnerommet er blitt også. Og magen er stor og søt. Må si jeg håper litt på at du får 17.mai barn ;) Det meste er garantert vann ja. Så du går nok raskt ned igjen.

Sofie

25.04.2012 kl.23:14

¢¾Charlotte: Ja begynner å bli virkelig klar nå,men skjønner jeg må smøre meg med tålmodighet.. ;)
Ja, heldigvis er det mye vann, så jeg håper på å få tilbake kroppen min etter hvert ;) Er nok ikke i bikiniform til juni, men det får så være ;) ;)

26.04.2012 kl.00:14

Nå er det sanelig ikke lenge igjen til du får oppleve det mest fantastiske i hele verden! Nyt resten av svangerskapet og ikke minst den følelsen av å få se lillesnuppa for første gang, det er rett og slett ubeskrivelig! Jeg kjenner jeg kunne gått igjennom en fødsel ofte for å få den følelsen igjen, det er rett og slett helt magisk! <3

Skriv en ny kommentar

hits