Soverommet vårt - vi gjør plass til baby!

I går ble hele dagen brukt på å vaske ned soverommet - fra gulv til tak. Nå er det så rent som det aldri har vært der! Merka plutselig veldig godt at det å ha soverom med vindu mot veien gir en del trafikkstøv på veggene. Fy søren, det vaskevannet var grått... Litt ommøblering prøvde vi oss også på, og det var igrunnen da vi så at det kommer til å bli ufattelig trangt og tungvindt med sprinkelseng inne hos oss. Ble en del frem og tilbake med møblene (mor ser på - far flytter på. Fin arbeidsfordeling for en høygravid!)

Hele romma strippa og nedvaska! Endelig ferdig!
Senga midt i rommet? Nei, funka ikke. Ommøblerte, målte og pønska en del...

Det er ikke all verdens med muligheter til å flytte på ting, så nå prøver vi å tenke litt annerledes. Kanskje en moseskurv eller lignende kunne vært noe? Det er jo en forholdsvis kortvarig løsning siden babyen bare kan bruke den i et halvt års tid, men kanskje er hun moden til å flytte på eget rom da? 

 

Idag skal vi fortsette med soverommet, fortsatt en del som gjenstår! Bilder kommer på bloggen etter hvert, men om du vil følge med fortløpende kommer det nok bilder på Instagram også, sofiego kaller jeg meg!   #Hekta

 

Er det noen som har erfaring med babykurv eller lignende, og har noen å anbefale? Troll Bedside Crib kanskje?

 


36 kommentarer

Koselig dere har det:-)

Sofie

15.04.2012 kl.13:05

¤Malene: Takk! :) Og finere skal det bli! Må bare bruke dagen litt.. ;)

maybritt-hansen

15.04.2012 kl.13:18

skal vaske ned soverommet jeg og.:)

Evelinn

15.04.2012 kl.13:31

Ka med å skyve senga heilt inn i hjørnet. Men da blir det til at du/mannen din må klarte over kvarandre for å komme seg utav senga da....eller komme seg utav senga ved fotenden. Men er jo en mulighet....i ei begrensa periode. Får jo LITT meir ledig plass. (Men dåkke he heilt sikkert tenkt på det....hehe!!!). Hmmm....ska ikkje vere lett gitt.

Den kurven var jo kjempefin da. Men du som er so flinke å pusse opp alt mulig....finn no sikkert nåke fint på Finn.no eller en anna brukt-butikk, som du kan pusse opp no mens du enda he litt ventetid igjen. (Å bonusen for oss som då lese bloggen, blir jo da å sjå produkt fra begynnelse til slutt).

Men du, dissa tre-klypene (klesklype) du kjøpte og brukte for ei stund tilbake.....som du malte grønn.....kor fikk du tak i dei?

Kunne nemlig tenke mej å prøve mej på det henge-lappa-i-ei-snor-med-klesklype prosjektet ditt.....var so lekkert :)

Sofie

15.04.2012 kl.13:37

Evelinn: Ja det har vi prøvd, vi hadde det før vi begynte å ommøblere i går, men da øker faren for muggsopp siden det blir på veggen mot uteveggen + at vi sperrer for vinduet og Morten må klatre ut i fotenden. Tungvindt ja! ;)
Har tenkt på om det kanskje kan være noe brukt å finne, har kikka litt på finn.no, og det var jo et par kurver der.. ;) Jeg er ikke så stø på å sy, men det er det jo andre som er.. ;)
Klesklypene tror jeg at jeg kjøpte på SparKjøp, var trehvite til og begynne med, og det har jeg sett flere steder. Lurer på om jeg har sett noe lignende på vanlige dagligvarebutikker også? SparKjøp har nettbutikk også, kanskje du finner dem der? :D

Stine

15.04.2012 kl.13:55

Jeg brukte en gammel babykrybbe sist, som også kommer i hus denne gangen. Veldig greit med en slik før man bytter over til sprinkelseng synes jeg.

Vil også ønske deg lykke til med innspurten! Kom over bloggen din på mammabloggeresiden på facebook og tenkte jeg kunne legge igjen et spor etter meg.

Inspirasjon Fra Elin

15.04.2012 kl.14:26

Det finnes jo sprinkelsenger som kan har åpning på den ene siden. Og hvis man setter den enden inn mot deres seng, så er det lett når du skal/hvis du skal amme om natten. Hvor ungen bare ligger på et teppe så du drar den rett over i din seng. Veit min svoger og svigerinne bruker denne metoden.

Skjønte du hva jeg meinte? heheh

Sofie

15.04.2012 kl.14:37

Inspirasjon Fra Elin: Ja det er den som heter Troll Bedside Crib :) Den er kjempedyr dessverre, kanskje det finnes rimeligere versjoner også? :) For den kunne vært et godt alternativ!

Inspirasjon Fra Elin

15.04.2012 kl.14:38

De som jeg kjenner har skrudd av den ene delen på en sprinkelseng og stripsa den slik at den sitter sammen alikevel :)

Juno barneseng er også en slik variant.

Sofie

15.04.2012 kl.14:48

Inspirasjon Fra Elin: Hmm.. det var jo en løsning, men vår seng er så svær at det kan bli vanskelig. Har prøvd å ha den helt inntil senga, og da må jeg omtrent krype ut i fotenden. Nå ommøblerer vi for harde livet, så kanskje det blir en okei løsning tilslutt likevel.
Juno-senga var utrolig fin, men WOW, så dyr.. Over 4000 kr brukt :o

Inspirasjon Fra Elin

15.04.2012 kl.14:55

Får håpe dere finner en løsning :)

Den var suuuper dyr ja!

Cathrine

15.04.2012 kl.15:00

Vi fikk heldigvis plass til grindsenga på soverommet, sammen med klesskapet! Slik at den lille fikk sitt eget lille hjørne:) Det er så utrolig koselig!

Mrs.Xhaferi

15.04.2012 kl.15:03

Hehehe tenker det er godt å begynne å forberede rommet til prinsessa kommer :) Synd at det ble så trangt. Men de Moseskurvene var kjempesøte! Gleder meg til å se hvordan det blir til slutt. Håper du har det bra Sofie og jeg ønsker deg en fin søndag <3

Anne - mamma til Julie <3

15.04.2012 kl.15:15

Vi skal ha leander vugge hengende i taket den første tiden inne hos oss før hun flyttes over i sprinkelseng på eget rom!
Babyen er moden da ... du er ikke hehe :) Jeg syns det var helt grusomt da Thea flyttet på eget rom litt før hun var 1 år. Hun sov mye bedre, mens jeg klarte ikke sove. Gud puster hun? Tenk om hun spyr og kveles der inne. Har hun dynen over hodet? Ja you name it. Man blir gal som mor, lover deg. Vi pressa sengen vår helt i veggen da vi hadde sengen der inne. Funket fint for et lite år det :)

Edel Janita

15.04.2012 kl.16:38

Kjempenydelig var den iallefall, herlighet! :D Tror nok det funker akkurat like greit som en sprinkelseng. Vi hadde også planer om å få Emilian på eget rom etter hvert, eller i egen seng for den saks skyld, men det så ikke ut til å være så lett. Her i huset er det en som føler seg mye tryggere når han får sove mellom mamma og pappa, og jeg sover også mye bedre når han ligger der. Anbefaler samsoving så lenge som mulig jeg altså. :-)

Tina

15.04.2012 kl.17:33

Jeg tror også jeg ville skvisa sengen inntil veggen, og ha inn sprikelsengen (om du ikke finner den Troll bedside) :) Sjekket på finn.no?

Louise

15.04.2012 kl.17:44

Det var veldig søte kurver. Men er det ikke skummelt om hun beveger seg, også faller den ned? Men de er vel sikret mot det. hehe =)

LiteHi

15.04.2012 kl.19:47

Så godt med rent soverom :) håper dere finner en praktisk løsning som passer for dere :) Her samsov vi med umulius til han var 6 mnd - da flyttet han på eget rom for å venne han av nattammingen :)

Sofie

15.04.2012 kl.20:28

Lite hi: Ja nå troooor jeg vi har funnet en god løsning ;) Fortsatt litt pirk som gjenstår, så jeg viser det ikke frem i sin helhet enda, men slenger nok ut noen bilder på facebooksida etter hvert ;)

Sofie

15.04.2012 kl.20:36

Louise: Ja det har jeg også tenkt på, og det er derfor de ikke kan brukes lenger enn til ungen er 4-6 mnd, for da snur de seg og kan reise seg opp på egen hånd.. Og det er jo ikke bare bare å falle ned fra den høyden der..

ewymarie

15.04.2012 kl.21:40

De kurvene var bare nydelige! Ville absolutt valgt en sånn om jeg var gravid-for er ikke noe alle har og som gjør rommet ekstra personlig : )
Nå har ikke jeg lest alle kommentarene her, men det finnes slike senger som man "kobler" til sin egen som gjør det veldig enkelt med amming om natten og alikevel få nattero siden man kan sette opp en "sprinkelvegg".. http://www.tojbamsen.dk/product.asp?product=2267

Sofie

15.04.2012 kl.23:21

Ann: Ja vi var inne på tanken på det, men nå fant vi faktisk en løsning på det slik at vi fortsatt kan bruke sprinkelsenga vår :D

Maria

16.04.2012 kl.00:02

det finnes vogger som kan hengas frå taket, då tek dei ikkje golvplass vertfall. Eg synes dei ser søte ut, men huskar dessverre ikkje kva dei heilter... lykke til uansett!

Og; Takk! Du og er fin! Strålar som ei som som gravid! ;) Kan sjå på bileta at du gledar deg vertfall! ;D
Så bra! :) Jeg klarte ikke å ha Nutte inne på rommet vårt i mer enn 3 uker jeg.. Ingen av oss sov noe serlig i det hele tatt! Men jeg skjønner absolutt de som vil ha barna inne hos seg så lenge som mulig, bare det ikke blir for lenge og det er vanskelig å få dem til å sove på eget rom.. :)

Monica Myrvang Friis

16.04.2012 kl.09:29

Så nydelig den mørke kurven var! Tror dette må bli verdens mest velkomne baaby :)

Masse klemmer fra hun som kanskje har norges minst oppdaterte blogg ;))

kayso

16.04.2012 kl.10:01

Kjøp deg troll bedsideseng punktum. hehe, du kommer ikke til å angre!!

k.

16.04.2012 kl.18:08

vi brukte ei 100 år gammel vogge som bestefaren min sov i da han var baby, men etter noen måneder våknet hun av bevegelsene! hun samsov også mye med oss i senga og til neste baby SKAL jeg ha en sånn liten seng som ligner litt på en sprinkelseng på hjul bare mindre, der man kan ta ned ene siden og sette helt inntil senga. da kan man samsove helt trygt og enkelt uten problemer og TRO med når jeg sier det er utrolig greit med samsoving når de skal puppe midt på natta!

Sofie

16.04.2012 kl.19:29

k.: Vogger er veldig fine :) De sengene du prater om er veldig fine, men også veldig dyre.. Jeg tror vi har funnet en bra løsning nå, slik at vi fortsatt kan bruke sprinkelsenga. Krevde en del ommøblering, men nå er det ihvertfall gjort! Om det blir mye nattpupping og samsoving har vi tenkt å prøve ammemadrass :)
Sofiiiieeee! Du og fine Agnesen vant solbriller!! HURRA :D

Sofie

16.04.2012 kl.23:12

litloo: Ææææ så kult! :D

Pearly

19.04.2012 kl.00:24

Har du funnet ut en løsning? Spent på hvordan det ble...om ikke er det jo mange små søte vugger på finn.no som ikke er så alt for dyre

Sofie

19.04.2012 kl.07:26

Pearly: Ja jeg tror vi har funnet en god løsning nå :) Skal se om jeg får tatt bilder snart, må bare få på plass de siste tingene. Er litt hektisk nå de siste dagene før permisjonen starter over helga :) Siste arbeidsdag er mandag, så etter det blir det litt hyppigere oppdateringer håper jeg :D
Så fint :) flink! Vi har kjøpt oss bedside crib - tror den skal være veldig bra, altså :)

Skriv en ny kommentar

hits