Stakkars lille pusegullet mitt

Idag har jeg vært i byen å handla litt stæsj til baby og litt til meg selv. Skriver litt mer om det senere... ♥

Jeg skulle gjerne shoppa i bøtter og spann, men det ble kun det viktigste (og kjedeligste) idag. Vi fikk plutselig en litt uforutsett utgift rett før helga. Snö-pusen kom haltende inn med en blodig fot og freste og knurra om vi skulle ta på henne, så da var det bare å ringe dyrlegen. Selvfølgelig var det et kvarter etter kontortid, så det vakthavende dyrlege, med utgifter dertil.

Ifølge dyrlegen hadde hun sannsynligvis vært i slåsskamp med en annen katt. Snö ble ihvertfall barbert, fikk rensa såra og sydd noen sting. Hun hadde mange små sår og en skikkelig stygg flenge på foten, så det var godt vi kom oss til dyrlege, det kunne fort blitt betent og stygt om vi hadde venta. Men selvfølgelig blir det dyrt når dyra blir syke. Og selvfølgelig blir de syke når det er helg. 3500 kr senere var pusen lappa sammen og lagt sovende tilbake i buret sitt ♥

Nå vurderer jeg forsikring på pusene.. Er det noen som har erfaring med forsikring av katt? Er det dyrt? Og hvor mye dekker den egentlig?

Nå må hun holde seg innendørs mens sårene gror, og om en ukes tid kan sykepleier-Sofie ta stingene. Hun hater å bare være inne, og hun hater kragen sin, men den må hun ha så hun ikke skal slikke på sårene. Avogtil får hun lov til å ta av kragen, og i går kveld syns hun det var best å bare ligge å kose på mamma'n sin... ♥

Noen dager fremover er det innetid som gjelder for pus. Skikkelig pyton siden det er så fint vær ute. Hun vil ut, og vi vil ha vårlufta inn. Men, sånn går det når man slåss...

Snö blomstrer om kapp med den andre lampeskjermen...


 

Er det noen av dere som har forsikra dyra?

 

 

31 kommentarer

Stakkars lille pusen da.. Uff:/

20.03.2012 kl.19:23

stakkars pusen<3har katt selv og han elsker å sitte i vinduet.

Sofie

20.03.2012 kl.19:35

Anonym: Ja hun liker å sitte å se ut til vanlig også, men nå ser det ut som hun sitter å depper fordi hun ikke får ut.. :p

20.03.2012 kl.19:40

Stakkars Snö :-( Bra hun har den beste matmor en kan få, sikkert mange som ikke har brydd seg med og tatt den med til dyrlegen.. Ho e så fin at ho e verd kvar ei krone ;-)

Sofie

20.03.2012 kl.19:52

Anonym: Hun hadde fått virkelig vondt om vi hadde venta, mente dyrlegen. Sårene hun hadde hadde nok fort blitt betent. Må jo passe på dyra når vi først har valgt å ta på oss ansvaret :) Fine pusen ja <3
Neeei stakkar snøpusen med ø jeg ikke finner på tastaturet! Hater når de kommer skadet hjem :( Jeg blir alltid så sint på slike katter som kommer for å sloss. Det bor en her som Tiger er dritredd. Jeg hadde forsikring på Nick, det dekket en del. Men jeg følte nesten jeg betalte mer tilsammen enn jeg fikk igjen...

Ida Talette

20.03.2012 kl.20:13

Jepp, forsikra Skippy i fjor etter at han ble lappet sammen under to veterinærbesøk. Pokkers ukastrerte nabokatter. Men ja, forsikringen dekker vet.utgifter for inntil 30.000 i året frem til katten er 6 år, og deretter går summen ned med 5000 i året frem til katten fyller 10, da forsikringen opphører. Det er en egenandel per gang, men den er en brøkdel av totalsummen. Anbefaler å forsikre puseskatten :) Hehe, vår har vært skadefri etter at han blei forsikra (heldigvis), og det kjenner trygt og godt å vite at vi ikke blir fullstendig ruinert dersom det skulle skje noe alvorlig.

Nina Grorud Nicolaisen

20.03.2012 kl.20:33

Dakar lillepus :(

Vet ikke hva en slik forsikring dekker, men du får vel dekt alt av utgifter ved skade osv. Vet at mamma og pappa har forsikra hunden demmes Bob (bobhund hehe) og hvis han dør får de utbetalt samme sum de kjøpte han for.. 9000 eller noe er det. Tror de bare betaler noen hundre i mnd/året..??? Er nok ikke så dyrt, og det lønner seg jo! :)

Stor klem til Sofie og Snö <3

Lillesmurf - Kari

20.03.2012 kl.20:37

Stakkars lille pusen <3

Christine

20.03.2012 kl.20:43

Stakkar liten.. Godt hun fikk god pleie! Jobben min er å vurdere og utbetale erstatning på skader på dyr, og vil da naturlig nok anbefale forsikring. Etter å ha sett x-antall skyhøye regninger i flere år skjønner jeg nesten ikke at noen tør å la være. Tipper prisen er ca 1/3 av den utgiften du hadde før helgen. Litt avhengig av rase, dekning, selskap og evt. rabatter. Vi har selvfølgelig forsikring på hunden vår og ville hatt det om vi hadde hatt katt også. De er jo familiemedlemmer man er glade i :) god bedring til pusen!

mitthjerte

20.03.2012 kl.21:16

Dakar pusen :( Vi har agria dyreforsikring på begge hundene:)

SV: jeg har sydd den fast på tynn trå så kan fjerne om man vil ja(lampa)

Sofie

20.03.2012 kl.21:17

litloo: Hehe.. min tøddel er ved siden av enter-knappen ;) Jeg er glad hun kom hjem i det hele tatt, og ikke gikk på skogen for å dø.. :p Lurer på hvem som har gjort det.. Våre katter slåss aldri så brutalt med hverandre, de bare koseslåss <3 Ja, det er det da, kan hende det blir grisedyrt med forsikring. Det er jo ikke såå ofte det blir så dyrt..

Sofie

20.03.2012 kl.21:21

Ida Talette: Takk for god info :D Hvor har du forsikra Skippy da? Regner med Skippy er en katt? :)

Sofie

20.03.2012 kl.21:25

Nina Grorud Nicolaisen: Haha, Bobhund, årets navn :D Vi betalte ingenting for våre katter, de er ekte bastarder fra bygda, men om de dekker skader skal jeg jammen sjekke ut litt.. :) Og hvis det bare er noen små hundrelapper i året vil jo det fort lønne seg ettersom våre dyr alltid blir syke eller skada på helg .. :p

Klem :)

Sofie

20.03.2012 kl.21:31

Christine: Ja, hun trengte mye pleie, og det måtte hun få :) Nå depper hun bare fordi hun må ha krage.. Jeg skal undersøke hva det koster. Kattene våre er ingen spesiell rase, bare en god blanding fra bygda, men vi vil jo ta godt vare på dem uansett :D

Martine

20.03.2012 kl.21:49

Håper stakkars Snø blir bedre snart..

Etter at hulken ble operert for 10000 etter å ha blitt påkjørt (ja jeg er en smule gal i andres øyne..) har han vært forsikret.. vet jo at jeg ikke har hjerte til å gå for avlivelse når liv kan reddes..

Jeg har husdyrforsikring i dnbnor, men har ikke vært nødvendig å bruke den heldigvis.. I år satte de opp prisen ganske mye :( , men det var fortsatt litt billigere enn for agria.. Men i dnb kan man bare forsikre katten tilogmed det året katten fyller 8 år, så dette er siste året han får vært forsikret gjennom der i hvertfall..

Sofie

20.03.2012 kl.21:56

Martine: Ja, jeg tenkte å sjekke via banken min, og se om de har noen gode forslag. Ti tusen er mye penger, men skjønner at du ville gjøre det! Kunne han reddes er det jo verdt det <3 Snö er bare 2 år, så da har vi jo noen år å gå på :)

Siw Hege

20.03.2012 kl.22:03

Stakkars pusen. Men måtte smile av den siste setningen din :)

Christine

20.03.2012 kl.22:11

Vi forsikrer også huskatter, de er jo like mye verdt når uhellet er ute som en hvilken som helst rasekatt :) I Gjensidige løper forsikringen til katten fyller 13 år. Skjønner godt at hun ikke synes det er noe gøy med krage!

symphonaire

20.03.2012 kl.22:12

Uff stakkars liten! Godt alt gikk bra med henne. Er sånn med dyr, plutselig må man til dyrlegen. Hva gjør man vel ikke for dem? :) Jeg har to katter men har valgt å ikke forsikre dem, kun hunden (en chihuahua). Begrunnelsen var at sjangsen for at de skulle skade seg er minimalt liten, så kan det jo nevnes at de er innekatter. Men så kan de bli syke, men jeg tar heller den sjangsen. Er jo så sinnsykt dyrt me forsikring, de kan leve gjerne 15-20 år...

Det kommer helt ann på hvilken type forsikring du velger, altså dekningsgraden. Jo mer det dekker jo dyrere årsavgift. På hunden dekker det vel ulykke og død. ca. 1500-2000 kr i året. Du kan jo sjekke feks Agria dyreforsikring, der kan du få et prisforslag :)

Nina

20.03.2012 kl.22:18

Vi forsikret hunden vår og var veldig glad for det når vi måtte ta masse prøver og tester. Kjipe penger å betale når den årlige regninga kommer, men veeldig godt å ha hvis det skjer noe. Store forskjeller i bankene, så lurt å sjekke. Vi endte opp med agria:)

Sofie

20.03.2012 kl.22:20

symphonaire: Ja, hun har det bra nå, er bare litt sur og deppa fordi hun må gå inne med krage mens de andre to kan løpe ute.. :) Alle våre er utekatter så det kan jo skje både det ene og det andre. Sjekka litt på Agria, og foreløbig ser det ut til å ligge på rundt 700 i året, og det er jo ikke så verst. Blir litt mer når det er tre stk da, kanskje vi får grupperabatt :D

Sofie

20.03.2012 kl.22:21

Nina: Har sjekka Agria jeg også, etter tips fra en leser. Tror det blir rundt 700 kr per katt per år, og det er jo ikke så ille.. :) Vurdere, vurdere..:)

Camilla

21.03.2012 kl.16:11

Stakkars pusen. Vil på det sterkeste anbefale agria dyreforsikring. Er vel en 500-lapp i året. Måtte rotfylle tanna til pusen vår og det kosta egentlig 8000, men slapp unna med egenandel på 1700. Det er ganske forskjell. Sjekk agria sine nettside, katter blir fort en utgift og dyrt er det også med hyppige dyrlegebesøk (snakker av erfaring)

Bodil

21.03.2012 kl.16:42

Vi har forsikret alle hundene våre mot det de kan forsikres for. Alle forsikringene er i agria og jeg er veldig fornøyd med de. Om vi må bruke forsikringen har vi alltid fått direkteoppgjør, som betyr at vi betaler bare det som er igjen etter forsikringen har dekt sin del, og så har klinikken sent regning til agria på resten av beløpet.

Forsikring på kjærledyr er dyrt om man skal ha fullforsikring, men gud så godt det er å vite at man ikke trenger å bli helt ruinert om det skal hende de noe. Man tar jo gjerne heller turen til vetrinæren en gang for mye enn for lite :)

Kristin

21.03.2012 kl.21:34

Huffa da, stakkars pusen! Masse god bedring!

Klem fra Kristin

Jannicke- Jattes.com

21.03.2012 kl.23:02

Uff, ikke gøy! Men selvsagt skjer slike ting i helgene... slår aldri feil!

Godt de fikk lappa sammen igjen og at pusen har det fint - nydelig navn forresten :)

Sure penger da, absolutt!

Jeg har ikke forsikring på katten min, men på bikkja - har da gjennom Agria og betaler 300,- i mnd.. men dette er jo en rasehund og vi har alle forsikringer på han, det koster nok ikke mer enn en hundrelapp i mnd på katten vil jeg tro :)

Ha en fin Torsdag,

Klem Jatte :))

Bea

22.03.2012 kl.14:34

Jeg vurderte Agria forsikring på Cevahir(fikk anbefalt den av oppdretteren), men droppet det siden han i utgangspunktet var en innekatt. Nå som han er mer ute vurderer jeg det igjen for han har en egen evne til å havne i slåsskamp. Og den ene gangen hanskadet seg så vi måtte til veterinæren var det også rett ettr kontortid så vet hvor surt det er å punge ut med masse ekstra ;-) Hehe.

Stakar liten <3 Får håpe hun blir bedre fort så hun kan gå ut og løpe igjen :-)

Cecilie

31.03.2012 kl.23:57

Stakkars pus! Håper hun blir fort bra igjen i foten sin.

Kristel

02.04.2012 kl.20:56

Stakkars fine pusen!

Liinda

10.04.2012 kl.16:54

Huff, stakkar :/ Jeg er skikkelig hyklerisk egentlig, Mira (hunden) har vi full forsikring på, mens pus, hun har ingen. Nå er pus innekatt ennå da, men det spørst om ikke vi får sjekke ut hva det dekker og hva det koster når hun flytter ut nå om et par uker.

Skriv en ny kommentar

hits