Statusrapport - uke 29

Idag har jeg begynt på tredje trimester så jeg tenkte det kunne vært kjekt med en ny statusrapport! Tenk at jeg er igang med det siste trimesteret - så fort det har gått! Det er igrunnen litt greit med disse statusrapportene for min egen del også, da får jeg tatt bilder og skrevet ned, og det er lett å finne igjen om jeg lurer på når ting egentlig skjedde. Kan være morsomt å sammenligne når nestemann kommer!

♥ Termin: 17. mai 2o12

♥ På vei: 29 uker

♥ Kjønn: Jente

♥ Navn: Agnes  ♥ Aktivitet innenfra: Både jeg og Morten kjenner mye aktivitet, så mye at det til tider føles som hun skal sparke både mor og far ut av senga om kveldene! Hun er spesielt aktiv når jeg har spist eller drukket, så om morran er hun en liten villbass! 

♥ Utålmodig: Jeg vil gjerne at hun holder seg i magen en stund til, men jeg må innrømme at jeg lengter veldig etter å bli kjent med henne nå! Mange av vennene mine har fått barn nå, og når jeg ser de koser seg med sine små gleder jeg meg litt ekstra. Morten gleder seg også veldig, og prater stadig om det ♥ Veldig kjekt!

♥ Vektøkning: Sist jeg oppdaterte skrev jeg at jeg hadde lagt på meg 3 kg, men siden det var en stund siden jeg hadde veid meg da, fant jeg ut at det egentlig var + 5 kg. Nå derimot, syns jeg kiloene kommer fort, og jeg er på ca + 7,5 kg totalt. Føler meg som en skikkelig bolle!

♥ Barnerom ferdig:  Har ikke kommet så mye lengre der, bare i planleggingen. Vi må en tur på IKEA først. Regner med det blir en Birkeland kommode til å ha babytøy og litt småtteri i (i tillegg til Hemnes-kommoden vi skal ha på badet, som stellekommode).


♥ Innkjøp til babyen: Vogna er endelig kommet i hus
(se mer på den HER), i tillegg til litt mer klær, dyner/puter og diverse småting man må ha. Noen ting er fortsatt i butikken, men vi vet ihvertfall hva vi trenger. Jeg er jo listefreak, så dere må ikke tro jeg ikke vet nøyaktig hva som mangler! ;)

♥ Strekkmerker: Ingen enda, og jeg krysser fingrene. Var på H&M en dag, og i det grusomme prøveromlyset så det nesten ut som om det var noen på gang, men jeg har ikke funnet dem igjen, så jeg satser på at det bare var lyset! 

♥ Hoven? De siste ukene har jeg blitt en skikkelig bolle, for nå har hovenheten kommet for fullt. Fingrene mine ser ut som middagspølser, ankler har jeg ikke lengre, og ansiktet orker jeg ikke begynne på engang. Sukk, så mye for den berømte gløden.. Kompresjonsstrømpene er ihvertfall gode å ha! 

♥ Plager: Kynnerne er fortsatt på plass, og har ikke blitt noe bedre. Er jeg rolig er de rolige, så sofa og tilrettelagt arbeidsdag er gode stikkord for å beskrive min hverdag for tida. Godt å ha snille kollegaer og en kjæreste som passer på! ♥ Har fått svangerskapstetthet og blitt veldig tett i nesen, så nesesprayen er en god venn. Utenom har jeg igrunnen ikke så mange andre plager. Jeg har til tider enorm matlyst da, det kan jo være litt plagsomt.. ;)


♥ Matkick: Fortsatt ingen morsomme matkick å skrive hjem om, men mat generelt er veldig godt! Spiste enorme mengder kneip for et par uker siden, det var bare godt at fire skiver lett gikk ned til frokost, og frokost er jo ikke så godt.. 

♥ Om fødselen: Fødselen kommer når den kommer. Så lenge alt går bra og jeg ikke ødelegges herfra til evigheten er det ikke noe å grue seg til (håper jeg?) så da fortsetter jeg å glede meg til å få lillejenta mi opp på brystet. Får nesten tårer i øynene bare av tanken! ("Tårer i øynene", hvem er det jeg prøver å lure - jeg stortuter, haha!)

♥ Tungt? Det er tungt når kynnerne står på og magen er stram som et trommeskinn. Da er det vanskelig å bøye seg ned og det å få på seg sko kan plutselig bli verre enn en økt på gymmen. Kondisen har forsvunnet, det merket jeg etter å ha gått opp i tredje etasje på jobb en dag *Puh*

♥ Aktivitet: Kynnerne setter naturlig nok grenser for hvor mye aktivitet det blir. Går jeg tur tar det sjelden mer enn 15-20 minutter før jeg går fremoverbøyd som en banan og må begynne å vagge hjemover igjen..

Meg og min kjære i Vikersund på VM i skiflyging i helga

♥ Søvn: Sover stort sett godt. Så lenge jeg har nesesprayen på nattbordet kan jeg sove godt!

♥ Humør: Humøret er stort sett bra, men merker det svinger litt ekstra og tårene er kanskje litt nærmere enn de var før, men de kommer gjerne av andre grunner. Av en eller annen grunn sipper jeg ikke av Grey's anatomy og sånt jeg brukte å grine av før...

♥ Sykehusbagen: Den ligger fortsatt i skapet. Når er det på tide å pakke den..?

♥ Neste kontroll:  I morgen, tirsdag, skal jeg til jordmor på vanlig kontroll. Spent på hva hun sier nå, tror vi skulle snakke om fødsel og smertelindring. Har en liten liste over ting jeg må huske på å spørre henne om, glemmer jo selvfølgelig alt når jeg først sitter der så det er greit å skrive ned :) 

 

Nå blir det en dusj før sofaen skal inntas igjen, jeg og Morten følger iherdig med på nrk-serien Broen så da benker vi oss ned i kveld også!

 

Hva er deres planer for uka? 


 

50 kommentarer

Gratulerer så mye med uke 29:)

Sofie

27.02.2012 kl.20:58

¤Malene: Takk :D

Laila storesøster

27.02.2012 kl.21:05

Så fin du er! Synes absolutt ikke at du ser ut som en bolle. Kristian flira godt da han leste om Agnes sin sparkeaktivitet :) Gleda oss til helga!

Sofie

27.02.2012 kl.21:07

Laila storesøster: takk! Ser det godt i kinna nå syns jeg.. Helga blir kjempekoselig, kanskje hun sparker dere også :D

Heidi

27.02.2012 kl.21:22

Så stor og fin en mage! Du er en skikkelig bolle ja!! :) Tenk at lillesøster ser sånn ut :) Helt rart å tenke på at du plutselig har en baby i armene! Men det kommer til å gå så fint, dere er MER enn klar :D Og jeg er stupklar til å bli tante igjen! :D

Ragnhild

27.02.2012 kl.21:22

Hihi, bollemor ;) Fin bolle altså.. Misforstå me rett!:p

Lena

27.02.2012 kl.22:17

Kor fin en mage du har :) Bynne å nærm sæ no ja, bi nånn speinnanesse uka framåver no :) æ må no spørr, ha du bærre lakt på dæ 7kg? hohoi, da e du heildi :) la på mæ 26kg æ ;)

Vigdis

27.02.2012 kl.22:32

Skikkelig fin!!

Christine

27.02.2012 kl.22:50

Herlig med statusoppdatering! Synes du ser flott ut, jeg! Og, 7,5 kg er jo ingenting, om jeg klarer å holde meg innenfor der om ni uker vil jeg være overlykkelig! :) Ha en fin uke med magen :)

Sofie

27.02.2012 kl.23:15

Lena: 7,5 kg foreløbig ja, kommer nok mer.. :p

Sofie

27.02.2012 kl.23:16

Christine: Hehe, takk for det. Føler jeg har fått minst 5 kg ekstra i ansiktet, men om det bare er vann skal jeg være glad, da renner det fort av igjen ;)

marry g olsen

27.02.2012 kl.23:34

Flott :)

LiteHi

27.02.2012 kl.23:45

Så kjekt med en oppdatering på gravidfronten :D Du ser superduper ut!! :)

Åh, jeg er også såå tett i nesen, men syns ingen nesesprayer jeg har prøvd fungerer slik som otrivin (og det kan jo ikke gravide bruke). Hvilken spray bruker du?

Sofie

27.02.2012 kl.23:56

Lite hi: Jeg bruker Otrivin jeg, har hørt at den kan brukes.. Har du hørt det motsatte? I pakningsvedlegget stod det at det var greit.. Jeg skal til jordmor igjen i morra, skal spørre på nytt da :)

Vigdis

28.02.2012 kl.10:59

Men du. Jeg lurer på en ting. Når magen blir stram som et trommeskinn som du sier, har det noe med kynnerene å gjøre? Jeg vet ikke hvordan kynnere kjennes ut, men magen min kan plutselig finne på å bli steinhard også. Men har egentlig bare tenkt at det er babyen som "legger seg UT", på en måte.... Skjønner?

LiteHi

28.02.2012 kl.11:54

Åja :) Det er jo sikkert ikke så farlig om det står at det er greit.. Legen min sier den får livmoren til å trekke seg sammen :s Jammen ikke greit å vite hva man bør og ikke bør gjøre som gravid :p Er jo såå mange meninger og anbefalninger! Blir litt sprø av det ;-)

Sofie

28.02.2012 kl.14:30

Vigdis: Ja, det er stort sett når kynnerne står på den blir så stram, men også om hun ligger med rumpa eller ryggen (eller hva det nå er, hehe) ut mot magen min. Kjenner liksom omrisset av babyen noen ganger. Kynnere er stort sett ikke vondt, det bare strammer og kan være ubehagelig, og da er det livmora som trekker seg sammen så magen føles hard og kan endre form, omtrent som når du selv strammer magemusklene :)

Sofie

28.02.2012 kl.14:33

Lite hi: Jeg spurte jordmora idag, og hun sa jeg bare kunne fortsette med Otrivin. Jeg overlever ikke uten, så jeg satser på at det går bra. Det er så mye man må være forsiktig med, men jeg kan ikke se at nesespray skal være så innmari farlig. Ifølge Felleskatalogen er det lite sannsynlig at det skal være skadelig, og at det kan brukes i terapeutiske doser (doh, jeg ruser meg jo ikke på nesespray...). Du kan lese mer her om du er nysgjerrig; http://www.felleskatalogen.no/medisin/otrivin-novartis-562512#graviditet-amming

nursenadia

28.02.2012 kl.17:47

ÅHH! 17 mai! Se til å få klekket på den datoen, det hadde vært stas <3 Og apropo det med gløden.. synst du gløder som bare det jeg :D MommySofie <3

Mamma Til Tobias

28.02.2012 kl.17:53

Grsatulerer og så fine stor mage du har da :D

Sofie

28.02.2012 kl.18:16

nursenadia: Hehe.. Stakkar lita, da må hun jo dele dagen sin med hele landet da.. Jeg lengter så, så hun kan godt komme bittelitt før ;) Jotakk du, du skulle sett meg nå, gløder så intenst at jeg bare måtte skru av lysa. Eller nei :)

Sofie

28.02.2012 kl.18:18

Mamma Til Tobias: Takk :) Magen vokser voldsomt nå syns jeg! Om det fortsetter sånn blir jeg svær :D

Pearly

28.02.2012 kl.19:01

Gratulerer med uke 29, nydelig mage du har :)
Fining! (Ja jeg sier det igjen hehe) Jeg pakket bagen en time før vi dro haha :D Håper det gikk fint på kontrollen idag og at jordmoren ikke skremte deg. Jeg satt som et forskremt hamster der mens hun forklarte... hehe :) Det er jo ikke så lett å forklare en fødsel uten å skremme har jeg funnet ut i etterkant, for folk har sittet på akkurat samme måte når jeg har forklart haha :P

missM

28.02.2012 kl.20:56

Morsomt med slike oppdateringer, og det blir hvertfall gøy for deg å ha senere. Du kan kanskje samle alt dette i en egen bok? :)

Bodil

28.02.2012 kl.20:57

Gratulerer med tredje trimester :D Du ser fantastisk ut med den herlig gravidmagen! Jeg har håpet på å få sikkelig gravidmage, men det ser nesten ut som om det ikke kommer til å bli sånn her. Synes gravidmager er så utrolig fint! Nyt den siste delen av svangerskapet, ukene flyr forbi fortere enn du aner! Masse lykke til videre :)

Sofie

28.02.2012 kl.20:58

Hege: Hihi, jeg sier takk jeg! :D Vi prata ikke om fødsel likevel, er vel litt tidlig kanskje.. Neste gang skal vi avtale omvisning på Føden, det blir spennende :D Idag prata vi om størrelsen på bollen, kosthold og jobb. Ikke så spennende, men alt er bra så da var det ikke så mye å diskutere :D Hun har lagt seg med hodet ned nå, men har ikke festa seg, så hun kan fortsatt flytte på seg. Jæskla ømt var det ihvertfall, så det er tydelig at hun har funnet en ny måte å ligge på!
Så herlig å se Sofie :) Magen er blitt stor og fin. Kg er mye vann også da, og jeg regner med de går fort vekk igjen . Man skal jo gå opp litt når man er gravid, verre om det var motsatt (at du gikk ned). Kan tenke dere gleder dere ja. Og fy som tiden flyr nå.

Så gøy om dere får Agnes på 17 Mai da. Det hadde vært litt stas :)

Sofie

28.02.2012 kl.21:16

¢¾Charlotte: Ja den vokser virkelig! :) Det er nok mye vann ja, for jeg er ganske hoven i kroppen, og jordmora kjente det på magen også. Satser på at jeg ser ut som folk forholdsvis kjapt igjen. Men, det tok 9 mnd å få kg på, så man må regne minst 9 mnd på å få dem av også :) Vi har heldigvis kjøpt en god vogn, så da blir det forhåpentligvis mange gode trilleturer! :)

Det er helt magisk å gå gravid, gled deg til det blir din tur <3

Sofie

28.02.2012 kl.21:18

missM: Ja det er morsomt å se tilbake, bare det å se de første oppdateringene er morsomme. Man glemmer så fort.. :) Ikke dumt å samle det i egen bok! Jeg har sett et sted at det går an å samle hele bloggen i egen bok, printmyblog tror jeg det het, og da får du alle innleggene dine i en bok :)

Sofie

28.02.2012 kl.21:20

Bodil: Takk og takk! :) Jeg syns du har fått kjempefin gravidmage jeg! Kanskje like greit å ikke bli altfor stor, når babyen er ute er du nok glad for det, hihi :) Lykke til du også! Plutselig har du lille Tiril i armene <3 Nydelig navn!

Kristin

28.02.2012 kl.22:35

Så koselig med statusrapport:) Og nydelig bollemage:)

Ha en flott kveld!

Klem fra Kristin

mitthjerte

28.02.2012 kl.22:39

SEEEEEEEEEEEEEEEE FINE MAGEN!!!!!!!! :D Kjenner jeg gleder meg til å se mirakelet!! :) Du er nydelig!! :)

Hjerterdam

28.02.2012 kl.22:45

Spennende! Tenk at du er så langt på vei alt! :D

Sofie

28.02.2012 kl.22:52

Hjerterdam: I know, plutselig er hun her!! :D

Sofie

28.02.2012 kl.22:53

mitthjerte: :D Gjett om jeg gleder meg da! Blir snart koko, jeg har så lyst til å bli kjent med henne utenfor magen også <3

Nina

29.02.2012 kl.09:09

Så koselig med statusoppdatering:) Du ser smashing ut!:)

Lillesmurf - Kari

29.02.2012 kl.10:00

Herlig innlegg og flotte bilder <3

SV. Ja det er det ingen tvil om... Kaos overalt.. Gleder meg bare til å begynne og rydde og vaske :)

LiteHi

29.02.2012 kl.11:13

Ja, det går nok bra det - bra du kunne fortsette:) Håper nesen din "åpner seg" snart! Selv investerte jeg i en nesespray til nesten 200 kr fra en eller annen helsekostbutikk.. funker ikke i det hele tatt :p Jammen mye å holde styr på som gravid :p

Renates hjørne

29.02.2012 kl.13:38

Nydelig er du :) <3

Ønsker deg en fiin dag videre :)

Klem fra Renate

Sofie

29.02.2012 kl.16:10

Lite hi: Jeg hadde krepert uten Otrivinen min <3 Hehe.. Mye å holde styr på ja, ikke engang den norske salamien kan vi spise! :O

Astrid Katrine

29.02.2012 kl.17:14

nydelige du e!:) og tenka dt du e inne i siste trimester!!:)

du vant foresten give awayen:) ta ein tur på bloggen og se og send meg ein mail på adresså som eg har skreve på mail her, med adresse:)

Sofie

29.02.2012 kl.17:17

Astrid Katrine: Takk! :D Hurraaaaaa! Min første Willow tree-figur!! <3

Phoebe

03.03.2012 kl.22:28

Jeg var også skikkelig avhengig av nesespray. Trodde jeg skulle dø uten den. Tror det har litt med vann i kroppen å gjøre. Når man hovner opp blir det trangt oppi der..?? Du ser så godt ut syns jeg <3 graviditeten kler deg skikkelig!

Sofie

03.03.2012 kl.22:36

Phoebe: Ja, hovne slimhinner er ikke uvanlig. Har en venninne som trengte Otrivin hver dag i 9 mnd i begge sine svangerskap, men sekundet ungen var ute var hun åpen i nesen igjen, og ingen avhengighet! :D Satser på at det går bra jeg :)

Vivi

07.03.2012 kl.01:08

Så fin blogg du har :) Så linken morten la ut på facebook og måtte bare inn å se. Har nå ei jente på 1,5 år og jeg kjenner jeg blir rørt og savner litt denne tida og all spenningen, når jeg leser. Du er virkelig flink å formidle og jeg kjenner meg så igjen i følelser og tanker du har. Ville bare si at jeg liker din innstilling til fødselen. For det er som du sier noe man bare må gjennom. Jeg hadde tidenes største fødselsangst.. Noe som viste seg å være helt bortkastet. Altså, misforstå meg rett.. En fødsel eeeer jo en fødsel.. Men jeg husker hvertall en tanke som slo meg da riene sto på som værst.. "jeg er ikke redd! Så bortkastet å grue seg sånn.. Nå er jeg jo her, og snart er jeg ferdig". Og bare gled deg til den følelsen da plutselig alt er over og du får den varme klumpen i armene for første gang... Ingen kunne forberedt meg på den overvelmende følelsen. Kunne gjennomgått alt ti ganger til bare for den. Nei, nå må jeg slutte her.. Får nesten lyst på en til her jeg sitter.. *krible* Massevis av lykketil til deg og Morten! Og nyt tida nå og etter nurket kommer :)

Sofie

07.03.2012 kl.11:59

Vivi: Hei! Takk for fin kommentar! Vi koser oss veldig med magen - både jeg og Morten. Stas å kjenne at hun sparker og reagerer om vi snakker og synger til henne <3 Noen ganger blir jeg helt dårlig fordi jeg gleder meg så til å treffe henne! Men, jeg skal huske på å nyte graviditeten og, man vet aldri hvor mange det blir av dem, og svangerskapet mitt har vært forholdsvis problemfritt så jeg har hatt muligheten til å kose meg med det :)

Kanskje det er på tide med en ny en hos dere også? Hehe.. Høres nesten sånn ut :)

Vivi

07.03.2012 kl.13:06

Hehe.. Den ene dagen skal vi ha en til.. Så ombestemmer vi oss neste dag igjen :) vi har det så kjekt vi tre også.. Men det spørs om det ikke bikker over til at vi vil hver dag snart. Greit å få tette tenker jeg.. Savner hvertfall all spenningen med det å være gravid :) har begynt å kjenne fantomspark av og til.. Så enten er jeg blitt helt sprø, eller så er jeg kanskje bare klar for mer action :)

Enjoy!

Sofie

07.03.2012 kl.15:36

Vivi: Høres ut som det ikke blir veldig lenge til nr 2 kommer ihvertfall :) Jeg tenker også at det kan være praktisk å få to rimelig tette, men ting ellers må ligge til rette for det også, så vi har ikke så mange planene enda :)

Cecilie

12.03.2012 kl.01:45

Fine kulen!!! :D Kjenner nesten (men bare nesten. ;) ) at jeg savner babykulen litt. :P Tenk, bare to måneder igjen til livet ditt blir snudd på hodet! På en positiv måte, selvfølgelig. :D

Skriv en ny kommentar

hits